Tito-prošnja
Moj mož je ’77 letnik, titov fan in jugonostalgik… zato sem tudi spraševala, če kdo prodaja karkori od TITA.
23.10. imava obletnico in bi mu rada podarila “en kup” oz. nekaj slik in knjig.
Videla sem, da se mal čudno izrazila prejšnje vprašanje, pričakovala nisem veliko ponudb, da boste pa vsi ignorirali napisano, pa žal ne… torej, karkoli bi prodali (žal iščem samo sliko ali knjigo) se toplo priporočam in tudi kupim glede na njeno vrednost 🙂
Ker sva oba “sredinca”-izhajava iz družin s 3otroci in oboji najini starši so vse knjige podarili prvorojencem oz. najmlajšemu članu 🙁
Hvala, če ste brali, je pa res, da sem na tem forumu šele nanovo in če se nisem držala kakršnihkoli (ne)napisanih pravil se že vnaprej opravičujem…
Lepo, no, da prisotne takoj obtožiš ignoriranja tvojega sporočila. Misliš, da napisano sporočilo samodejno pomeni, da ti MORAJO udeleženci nekega foruma pomagati, tudi če NE MOREJO? Na možnost, da nimamo nisi pomislila? In tudi tisti, ki imajo, pa ne želijo prodati, naj ti napišejo: jaz imam, vendar nočem prodati? Arrrrgh!
Pogovori na forumih tečejo, če ima na odprto temo kdo kaj povedati. Če nimajo, se pogovori ne razvijejo. Preglej, koliko tem na eni strani je neodgovorjenih, zagotovo okrog 10. Če boš slučajno ugotovila, da so to večinoma (in ne samo) teme, v katerih nekdo išče neko knjigo, je to morda zato, ker to ni antikvariat, ampak forum pretežno takih, ki knjige dosti kupujejo in malo dajejo od sebe – včasih se kaj iskanega najde, včasih pa ne.
Kitty
Malo cenejša tovrstna nostalgična zadeva je izšla na Hrvaškem, napisal jo je znani Miljenko Jergović, dobiš jo pa na za borih 39 kun. Resda ni ravno o Titu, je pa tudi zbirka luštnih komentarjev na pojme, ki počasi izginevajo iz spomina.
Jaz sem jo dobila na morju, skupaj z nekim časopisom/revijo (ne spomnim se več).
Nekaj izbranih tem:
Uvod: Zašto se sječati
Oslobođenje
Prijem u Partiju
Pejaković
Uloga Milke Planinc u nestanku čokolade
Direktor
Minhen 74
Hauzmajstor
Pizzerije
Kantautor
Muzej revolucije