Tisti ki živite čisto zraven ceste kako zdržite?
Nedavno sem se preselil v stanovanje ki ga od zelo prometne, sicer kot lokalne ceste a zelo prometno obremenjene, loči dejansko samo pločnik.
Stanovanje imam spodaj v pritličju, ko gre mimo večji kamion ali bis, mi zatemni dnevno kuhinjski prostor v katerem je tudi postelja.
Hrup je nenehen najhujši med peto in osmo zjutraj ter ob popoldanski konici.
Tudi čez dan je obupno in ob vikendih.
Vse ostalo je štimalo, dejansko pa nisem niti slutil kako zelo prometna obremenitev tik ob vila bloku vpliva na razpoloženje. Ne skrbi me le zdravje pljuč in dihal na sploh, veliko huje je da sem bil prej v skoraj popolnem miru, nikoli ob prometni cesti.
Od ceste me loči 3,5 metra. Občina tega ne uredi. Ni Ljubljana.
Najhuje je da ponoči ne morem več spati, da nimam več kakovostnega bivanja brez hrupa. Tudi v službi je seveda hrupno a ko pridem domov se ne morem spočiti. Ves čas brzijo mimo avto, motorji, busi, kamioni tudi lkw težji ki sploh ne bi smeli načeloma voziti čez jedro Domžal.
Kaj naj naj, komaj sem se priselil, hrup me ubija,nenehno sviganje vozil, z živci sem na koncu.
Ne navadiš se. Mi sicer nismo ob cesti, imamo pa nič manjše probleme. V sosednjem stanovanju pes laja podnevi in ponoči, v stanovanju spodaj je ena prizadeta, ki dan in noč kadi na balkonu in nam gre dim noter. Blok je poleg vrtca in ko zjutraj pripeljejo otroke, to vse slišiš stokrat odpiranje iz zapiranje vrat, potem trobijo eden drugemu, da se umakne, ker jih zaparkirajo… obup. Zato dobro preverite vse okoliščine, preden kupite stanovanje.
takole, 19.08.2025 ob 13:51
Samo eno vprašanje; kaj pa naj bi po tvojem občina uredila?
Uredila to od nekdaj lokalno in ozko, zdaj ekstremno prometno obremenjeno cestico v cono umirjenega prometa, z omejitvijo 30 kmh in radarjem. Ker je tako rekoč tik pred centrom Domžal.
V zadnjih 20 letih so investitorji kjub vsemu dobivali dovoljenja za gradnjo vila blokov tik ob cesti. Moje stanovanje je od ceste oddaljeno natanko 3,5 metra, izmerjeno.
To ni res, da se navadiš! Nikoli in nikdar, na hrup prometa ne. Ker nikoli ni enak, vedno je malo bolj, malo manj, enkrat je kamion, drugič kakšen naspidiran motorist, tretjič nekdo trobi … Znoriš!!! Več kot 15 let sem to prenašala in tudi po 15 letih ni bilo nič drugače, nič lažje, nič boljše.
Mi smo se preselili in zdaj uživano v blaženi tišini.
Nenehen hrup vozil, 19.08.2025 ob 13:48
Nedavno sem se preselil v stanovanje ki ga od zelo prometne, sicer kot lokalne ceste a zelo prometno obremenjene, loči dejansko samo pločnik.
Stanovanje imam spodaj v pritličju, ko gre mimo večji kamion ali bis, mi zatemni dnevno kuhinjski prostor v katerem je tudi postelja.
Hrup je nenehen najhujši med peto in osmo zjutraj ter ob popoldanski konici.
Tudi čez dan je obupno in ob vikendih.
Vse ostalo je štimalo, dejansko pa nisem niti slutil kako zelo prometna obremenitev tik ob vila bloku vpliva na razpoloženje. Ne skrbi me le zdravje pljuč in dihal na sploh, veliko huje je da sem bil prej v skoraj popolnem miru, nikoli ob prometni cesti.
Od ceste me loči 3,5 metra. Občina tega ne uredi. Ni Ljubljana.
Najhuje je da ponoči ne morem več spati, da nimam več kakovostnega bivanja brez hrupa. Tudi v službi je seveda hrupno a ko pridem domov se ne morem spočiti. Ves čas brzijo mimo avto, motorji, busi, kamioni tudi lkw težji ki sploh ne bi smeli načeloma voziti čez jedro Domžal.
Kaj naj naj, komaj sem se priselil, hrup me ubija,nenehno sviganje vozil, z živci sem na koncu.
če si kupil, si se totalno zajeb***. Če si najel, pojdi drugam, čimprej
Lažje hrup avtomobilov ( živimo tik ob Celovški v 5.nadstropju) kot tista opevana tišina na deželi. Na vikendu je ves dan hrup. En sosed kosi, drugi žaga nekaj, tretji obrezuje ograjo, drevje, peti vrta v beton, šesti gladi ograjo z neko glasno mašino itd.itd. Prične se ob 7-8h zjutraj in konča kmalu po 20h. Pa to ni le preko vikenda, enako je med tednom. Ko pridemo v LJ, se sliši samo promet (sem in tja rešilec). Za ušesa in živce odpočit-
Forum je zaprt za komentiranje.