Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Tisti ki so baje prej v LJ kot Ljubljančani, spet stojijo v kolonah

Tisti ki so baje prej v LJ kot Ljubljančani, spet stojijo v kolonah

Vozači iz periferije, ki nimajo denarja za hišo ali stanovanje v Ljubljani in potem sami sebe tolažijo z abotnimi stavki ‘prej sem v Ljubljani kot ti’, namenjenimi Ljubljančanom, zopet v stoječih kolinah na obroču okrog Ljubljane, pa tudi po drugih cestah.

Boh ne daj, da živiš ob kakšni vpadnici v Ljubljani. Se nadihaš .

Sodelavec, ki se je zaradi poceni nepremičnine preselil na periferijo: “Jaz sem iz Rakeka v Ljubljani v pol ure” :))

Kdaj, ob treh zutri? haha Danes popoldne je bilo uro in pol.

Ste opazili, da uživamo, ko imajo tudi drugi zagrenjeno življenje, ne samo mi?

Odgovor na objavo uporabnika
Smeh, 25.08.2025 ob 18:45

Ste opazili, da uživamo, ko imajo tudi drugi zagrenjeno življenje, ne samo mi?

Če se moraš vsak dan v Ljubljano na razdaljo 20 km gužvati v Ljubljano po 1 uro in pol v vsako smer, je res bedno, ja.

Opažam da je to rezultat centralizacije. Dokler bo vse v Ljubljani, ne bo drugače.

opažam, 26.08.2025 ob 10:15

Opažam da je to rezultat centralizacije. Dokler bo vse v Ljubljani, ne bo drugače.

To je res, ampak ti vozači, ki mislijo, da so prej v Ljubljani kot prebivalci Ljubljene, so malo patetični, mar niso?

Meni res ni jasno, kako lahko ti ljudje zdržijo to… Vsak dan toliko časa izgubiti v tej gužvi.

To je res, ampak ti vozači, ki mislijo, da so prej v Ljubljani kot prebivalci Ljubljene, so malo patetični, mar niso?

Se je zgodilo, da je nekdo prej prišel iz Domžal na Rudnik, kot jaz iz Draveljske gmajne. On ima vinjeto in lahko gre po avtocesti. Jaz sem moral po Celovški in Dolenjski cesti.

Midva imava srečo, da si lahko sama določava ure –  torej greva pol ure do uro kasneje od doma –  je kot noč in dan.

Meni res ni jasno, kako lahko ti ljudje zdržijo to… Vsak dan toliko časa izgubiti v tej gužvi.

Ker si ne morejo privoščit strehe nad glavo v Ljubljani ali neposredni bližini (Trzin, Tržaška cesta med Dolgim mostom in Brezovico, Medno…), pa so primorani dnevno migrirat iz Trbovelj, Postojne, Trebnjega, Radovljice… In smo spet pri centralizaciji.

opažam, 26.08.2025 ob 10:53

Ker si ne morejo privoščit strehe nad glavo v Ljubljani ali neposredni bližini (Trzin, Tržaška cesta med Dolgim mostom in Brezovico, Medno…), pa so primorani dnevno migrirat iz Trbovelj, Postojne, Trebnjega, Radovljice… In smo spet pri centralizaciji.

To mi je jasno, tudi sam sem imel možnost dobre zaposlitve v LJ, pa sem iz teh razlogov zavrnil. Sem pa 80 km oddaljen. Nič od življenja.

Tako Ljubljančani kot Neljubljančani se lahko vozijo 1,5 h v eno smer v Ljubljano, ker je odvisno od tega, kje v Ljubljani je lokacija dela.

Gužve ni, bi jo pa bilo potrebno narediti. To ste sami razvajenci ki mislite da vam bo kar vse k roki prinešeno. ne včasih se je za kaj potrebno malo potruditi in počakati kakšno minuto

Razlika je tudi, če gredo na delo z avtom ali z javnim prevozom. Sodelavec je od Draveljske gmajne do Črnuč v eno smer porabil 1,5 ure vožnje z LPP.

O kakšni centralizaciji blebetate? Državic s komaj dvema milijonoma prebivalcev ima 212 občin. Kaj bi vi še?

Mi smo 4je, ki se vozimo skupaj v LJ, kombiniramo, da vsak 1x vozi na teden. Za 75km porabim med 50 do 55 min. Je pa res da sem ob 6:15 ze na kavi, ob 6:30 pa začnem delat. Seveda je tudi odhod pol ure pred tretjo in smo ob 15:30 vedno v CE, če ni kaksne nesrece. Bo pa zdaj bolj veselo, ko bodo začeli dela pri Zadobrovi.

@ PTICA idijot si. Kaj ima veze št. občin s tem kje je večina sedežev vecjih druzb, državnih institucij, agencij, zavodov ter zdravstvenih, financnih ……institucij.

V LJ se ne vozimo zaradi turizma in kulinarike, ampak zaradi služb, ker je večina zgoraj naštetega v LJ.

Napačno si predstavljate.  Ni problem centralizacija.  Večina teh vozačev sploh ne dela v javni upravi.  Trgovci, prodajalci, tehnični kader, frizerji, gostilniški delavci, …. potem so tudi JS – zdravstveni kader, sploh medinske sestre imajo dobre plače s prevozi, pa učitelji, vzgojitelji, policaji, … delež vozačev v JU pa ni prav velik, centralizacija je torej čisto normalno stanje vsake večjega mesta.

Tako je tudi v drugih večjih mestih po Evropi.

Kje pa so uprave večjih podjetij drugje po svetu? Po vaseh, mogoče? Javnega sektorja je pa dovolj po celi Sloveniji. Tudi občinske uprave spadajo v javni sektor in teh uprav imamo 212. Da ne govorimo o lokalnih privatnikih, ki se grebejo za dobro plačane posle z občinami.

V Sloveniji ja veliko manj centralizacije kot drugod po svetu in nimate kaj jamrat.

Imam srečo, do službe z LPP, 15 min, ali pol ure peš. Sodelavci se vozijo od vsepovsod, zaradi gneče na cesti vstajajo ob 4 zjutraj. Žal to ne pomeni, da grejo lahko tudi prej domov. Ta promet je postal res nor.

daisycutter, 26.08.2025 ob 10:48

Midva imava srečo, da si lahko sama določava ure –  torej greva pol ure do uro kasneje od doma –  je kot noč in dan.

A ne hodite vi v Ljubljano z vlakom in potem naprej z električnimi kolesi, REPLIKA? Še ena laž?

Polovica  tistih, ki se vozijo v LJ. na delo , bi lahko brez posledic fasalo odpoved, ker ne delajo nič drugega kot dren na cesti. Njihovo delo je nekoristno in samo obremenjuje državni proračun.

Avtor, ne da nimamo za hise v Ljubljani, nocemo tam zivet. Verjamem, da mislite, da je zivet v mestu vsem ideal in mokre sanje, ampak ni tako

Ime688, 26.08.2025 ob 12:36

Avtor, ne da nimamo za hise v Ljubljani, nocemo tam zivet. Verjamem, da mislite, da je zivet v mestu vsem ideal in mokre sanje, ampak ni tako

Potem pa tudi ni treba, da vsako jutro rinete v Ljubljano in delate kolone. Ter popoldan spet domov.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close