Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek tisti, ki se spoznate na prehranska dopolnila

tisti, ki se spoznate na prehranska dopolnila

In kaj potem njihovi otroci jejo??[/quote]

Ne vem, glede na take gonje okrog šolske prehrane. Se mi zdi, da imajo malico in kosilo v šoli.

Skupni imenovalec je lenoba.
S hitro hrano se hitro brez truda naješ. Z goltanjem kapsul pa brez truda dobiš zdravje.:-)[/quote]

Ne bo držalo za goltanje kapsul, nekatere ne delujejo, ker se vse ne absorbira kar tako v telo. Nekatere pa znajo bit zelo škodljive, ker pride do prenasičenosti in neravnovesja in ptudi prevelike obremenitve za jetra, ki tega ne zmorejo razgradit. Sem zadnjič omenil dav primera, da so ne dolgo nazaj objokavali soforumašico, ki je s shujševalnimi pripravki dosegla, da so ji vsi organi šli in ji ni bilo več pomoči, enako vem za 30 letno medicinsko sestro, ki so ji pri obdukciji najdli toliko skoncentriranih strupov, od zelenih čajev dalje, da so se čudili, kako je sploh toliko časa preživela.

. .......................................................................................................................................................................................... Več ljudi brez dlake na jeziku...in bi se sčasoma rodilo upanje za boljši svet... ...........................................................................................................................................................................................

Aha, potem je vaša čajna kuhinja le v uporabi? Si pred dnevi trdila drugače.[/quote]

Res? Preberi še enkrat torej.

Sem v službi, vsa leta sem vsak dan skuhala en svež obrok zase in za hčerko. Tudi zdaj, ko hčerke večinoma več ni doma, še vedno vsak dan kuham.

Primer ene znanke npr.:
2 predšolska otroka, jesta v vrtcu, ko jih pobere, gredo v mc donalds ali na pizzo, če je zvečer kdo lačen, dobi čokolešnik. Doma sploh ne kuhajo.

S hitro hrano se hitro brez truda naješ. Z goltanjem kapsul pa brez truda dobiš zdravje.:-)[/quote]

Ne bo držalo za goltanje kapsul, nekatere ne delujejo, ker se vse ne absorbira kar tako v telo. Nekatere pa znajo bit zelo škodljive, ker pride do prenasičenosti in neravnovesja in ptudi prevelike obremenitve za jetra, ki tega ne zmorejo razgradit. Sem zadnjič omenil dav primera, da so ne dolgo nazaj objokavali soforumašico, ki je s shujševalnimi pripravki dosegla, da so ji vsi organi šli in ji ni bilo več pomoči, enako vem za 30 letno medicinsko sestro, ki so ji pri obdukciji najdli toliko skoncentriranih strupov, od zelenih čajev dalje, da so se čudili, kako je sploh toliko časa preživela.[/quote]
To vem. Zato je tisto bil sarkazem.
Prav tako je znano in na prehranskem dopolnilu zapisano, da ne more biti nadomestilo za zdravo in uravnoteženo prehrano, ampak le kot dodatek zaradi občasnih večjih potreb, izčrpanosti….

Primer ene znanke npr.:
2 predšolska otroka, jesta v vrtcu, ko jih pobere, gredo v mc donalds ali na pizzo, če je zvečer kdo lačen, dobi čokolešnik. Doma sploh ne kuhajo.[/quote]

Zdravje prihaja skozi usta, pa ne v obliki kapsul. Tole je žalostno.

Ne bo držalo za goltanje kapsul, nekatere ne delujejo, ker se vse ne absorbira kar tako v telo. Nekatere pa znajo bit zelo škodljive, ker pride do prenasičenosti in neravnovesja in ptudi prevelike obremenitve za jetra, ki tega ne zmorejo razgradit. Sem zadnjič omenil dav primera, da so ne dolgo nazaj objokavali soforumašico, ki je s shujševalnimi pripravki dosegla, da so ji vsi organi šli in ji ni bilo več pomoči, enako vem za 30 letno medicinsko sestro, ki so ji pri obdukciji najdli toliko skoncentriranih strupov, od zelenih čajev dalje, da so se čudili, kako je sploh toliko časa preživela.[/quote]

Aha… lej “mojster” na vseh podrocjih obstaja mierda ( drek po domace) od herbalife in podobnega sranja in kvaliteta in tako je tudi pri prehranskih dodatkih.
Neceloma se strinjam, ce jes uravnotezeno in zdravo prehrano in nisi neki ekstremni sportnik ali hudo pod stresom je jemanje dodatkov res metanje denarja skozi okno, ker itak jes “popolno” in ni panike… Kvalitetni prehranski dodatki so za ljudi z oslabljenim imunskim sistemom ( rak , HIV, stres , intenzivno sportanje) in zaradi tega so bili v zacetku tudi zasnovani in ne bos verjel, da so se kako ucinkoviti. Krvna slika se takim ljudem zelo izboljsa. Pa, da pride do neravnosvesja jih moras res fejst goltat oz. pretiravati na polno… oz. res je, da hiperocutljvi ljudje morajo biti bolj pazljivi.
Razni posuseni praski in jagode aka superfood iz DM-ov to velja tudi za dodatke no saj lekarne niso dosti boljse pa je seveda marketinski nateg in stran metanje denarja…
Vsaka stvar v mejah normale je ok. problem je pretiravanje in kvaliteta tega, kar dajes vase in nase…

to zmeči v nutribulet in zmiksaj. To bo najbolj zdrav napitek.

Pojdi v lekarno in povej svoje želje, obstajajo izdelki po katerih se ti ne spahuje in večinoma so v lekarni to že vsi izdelki z omega3.

To kar dobis v prehrani je premalo!!!ta tvoja famozna semena so slabs,ko nic…malo si preberi na netu,ker se mi ne da razlagat…se enkrat izkoristek je minimalen in skoraj brez efekta….kaksna kemija?!?dej ne lupetaj![/quote]

To, kar to je napisala, je popolnoma pravilno.
Ravno v semenu, ki ga sam zmelješ in poješ, npr. lsnenem s skuto, dobiš kvalitetne sestavine, brez dodatkov, ki lahko povzročajo marsikaj.

Vsako sestavino, ki naj bi bila prehranski dodatek, prej preverimo čistost.
Šele takrat smo lahko prepričani, da z raznoraznimi dodatki ne vnašamo v telo snovi, ki nam škodujejo.

Na spletu imamo vse info, tudi kemijsko sestavo česarkoli.[/quote]

Jaaa, vse lepo in prav- samo vidve pozabljata, da nekaterim se pa dviguje, ne morejo dol pogoltnit lanenega semena, pa skute, pa še česa “naravnega” v nobeni obliki, ker se jim dviguje…..

Imam v takem primeru raje spahovanje iz želodca, kot pa siljenje na bruhanje zaradi “zdravih sestavin”, ki so ali trpkega ali pa zdrizastega okusa. Pa pustite dihat tistim, ki ne morejo dol to pogoltnit.

ne spravim tega po grlu, sorry – se mi nazaj vrača…

Ravno v semenu, ki ga sam zmelješ in poješ, npr. lsnenem s skuto, dobiš kvalitetne sestavine, brez dodatkov, ki lahko povzročajo marsikaj.

Šele takrat smo lahko prepričani, da z raznoraznimi dodatki ne vnašamo v telo snovi, ki nam škodujejo.

Jaaa, vse lepo in prav- samo vidve pozabljata, da nekaterim se pa dviguje, ne morejo dol pogoltnit lanenega semena, pa skute, pa še česa “naravnega” v nobeni obliki, ker se jim dviguje…..

Imam v takem primeru raje spahovanje iz želodca, kot pa siljenje na bruhanje zaradi “zdravih sestavin”, ki so ali trpkega ali pa zdrizastega okusa. Pa pustite dihat tistim, ki ne morejo dol to pogoltnit.[/quote]

Če želodec česa ne prenaša, potem menda človek tega ne je. V čem je point, da se mi cel dan spahuje po ogabnem ribjem olju in da mi smrdi po ribji crkovini iz ust,?

Imam v takem primeru raje spahovanje iz želodca, kot pa siljenje na bruhanje zaradi “zdravih sestavin”, ki so ali trpkega ali pa zdrizastega okusa. Pa pustite dihat tistim, ki ne morejo dol to pogoltnit.[/quote]

Če želodec česa ne prenaša, potem menda človek tega ne je. V čem je point, da se mi cel dan spahuje po ogabnem ribjem olju in da mi smrdi po ribji crkovini iz ust,?[/quote]

vseeno bolje, kot da se mi kozla, ko hočem spravit po grlu laneno seme, artičoke ali artičokin sok, sok rdeče pese, pa skuto, pa skuše, pa ribo iz kozerve v olju, pa naprimer kak zvrtenec v mašini iz teh sestavin…. Imam manj škode na sluznici požiralnika, grla in ust….

Če želodec česa ne prenaša, potem menda človek tega ne je. V čem je point, da se mi cel dan spahuje po ogabnem ribjem olju in da mi smrdi po ribji crkovini iz ust,?[/quote]

vseeno bolje, kot da se mi kozla, ko hočem spravit po grlu laneno seme, artičoke ali artičokin sok, sok rdeče pese, pa skuto, pa skuše, pa ribo iz kozerve v olju, pa naprimer kak zvrtenec v mašini iz teh sestavin…. Imam manj škode na sluznici požiralnika, grla in ust….[/quote]

A si dementna?

vseeno bolje, kot da se mi kozla, ko hočem spravit po grlu laneno seme, artičoke ali artičokin sok, sok rdeče pese, pa skuto, pa skuše, pa ribo iz kozerve v olju, pa naprimer kak zvrtenec v mašini iz teh sestavin…. Imam manj škode na sluznici požiralnika, grla in ust….[/quote]

A si dementna?[/quote]

zagotovo manj , kot ti.

A si dementna?[/quote]

zagotovo manj , kot ti.[/quote]

Potem sploh ne rabiš toliko omege. razen če ješ samo špagete in kečap.

Saj navedeno ni recept na tvoje ime.
Zato sem napisala, da poglej na splet. Mogoče je pa tam tudi kaj zate.

Tudi tega nisi prebrala, da, če že kupujemo p. dodatke, da si prej pogledamo kem. sestavo, torej čistost.

Če telo nekaj zavrača, potem tega ne potrebuje ali mu škoduje.
To pa opazi vsak sam.

Saj tudi dohtar reče, da prideš nazaj, če rcnije ne bodo v redu.

Torej kaj?
Boš zase sama kaj storila ali le prodajala slabo voljo?
Ko ti bom svoje mnenje, ki bo nsmenjeno le tebi, zaračunala, se boš pa komot lahko pritožila.

Poudarek je, da spremljajmo odziv našega telesa in, da smo pri substancah, ki so bodisi farmacija ali p. dodatki, zelo previdni in preverjajmo vse.
Prej, preden kupimo, kaj šele, ko zaužijemo.

Hecno pa je, da ni nikoli teme o farm. izdelkih.
Ti so šele ausšus.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close