Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek tisti, ki imate prikolice na pavšalu – ste že pospravili?

tisti, ki imate prikolice na pavšalu – ste že pospravili?

V našem kampu ni treba podirat in prestavljat, bomo pa vseeno podrli predprostor in vse pospravili notri. Letos imamo prvič na pavšalu in razmišljam, če kovtre, kapne in ostali tekstil odnesem domov ali to kar pustim dol? Mal se bojim da bi se tekstil navzel vonja po vlagi? Ne vem, razmišljam pač.

Kaj pa za mravlje in zaščita oken od zunaj? Nekateri v prikolice nastavijo razne vabe, če slučajno kakšna mravlja zaide notri. Pa okna povijejo s folijo, ne vem kako se reče, tisto prozorno v roli, na metre.

Imate kakšne preverjene zvijače, ki jih uporabljate?

Ves tekstil vedno odnesem domov, vse, res vse, od blazin, odej, dek, zaves, sedežnike…..ker obstaja možnost da ti zaradi vlage splesni.
Doma vse lepo operem, shranim in ko gremo spet postavljat nesem nazaj.

Preden zapremo in zaklenemo vrata vse okoli in okoli po tleh posujem s prahom proti insektom, proti mravljam, dobro še našpricam z Biokilom in s papirjem zamašim vse odprtine-zračnike, ki so pod klopjo….prikolico vedno pospravim v nulo, ko jo postavljamo jo spet vso izpraznim, pregledam in uredim v nulo, ker sem zelo natančna in me zna umazanija zelo motiti:)

Okna dobro zapri, drugega ni treba.

Drugače pa prikolico iz parcele umaknemo na bližnji depo, ki je ob kampu.
To je to.

Si ne znam predstavljat, da bi prikolico pustila kar v kampu, izpostavljeno naravi in ne najbolj prijaznim ljudem, zato gre vedno z nami domov.
Če boš pustila dol, potem kar se tiče tekstila, vse vzemi domov že za to, da dobro vse prepereš, da gre vsa svinjarija in sol ven, gobe ali jogije, odvisno, kaj imaš, postavi pokonci, da bo čim večja površina na zraku, počisti vsako drobtinico ali madež hrane, ne pusti ničesar od hrane v prikolici, nobene malo več vredne tehnike. Okna lahko zaščitiš od znotraj z odebeljenimi in alu-oblogo prevlečenimi blazinami, ki se uporabljajo za avtomobile, če nimaš rolet. Od zunaj ti bo bore malo kaj pomagalo. Pa pač greš vsake toliko dol pogledat, kako se kaj drži prikolica, če recimo nimate kakšnih posebnih stikov z osebjem v kampu.

http://5.mshcdn.com/wp-content/uploads/2012/10/felix-jump-640-watermark-640.gif

Mi smo že podrli, prejšni teden. Baldahin in nadstrešek odpeljali domov, da se ga fajn opere z wapom in posuši. Notri imam par vab za mravlje, pa me kljub temu še spomlad zmer najdejo, posodo pospravim v predale pod postelje, kovtri in poštri so ostali dol, bomo spomladi zluftali pa bo,. Jih pa imam v vrečki v omari. Glede oken, mi imamo itak tiste sive prevleke al kako se reče na zunanji strani, tudi čez leto, ker nimam zaves, tako da to ostane gor, ne prekrivamo je pa ne, ker ni potrebe, nam nič ne zamaka, smo pa okna in gumo menjali lansko leto. Drugih zvijač nimam.

Z wapom smo ga prali samo enkrat in pomladi je bil razpokan, strgan in smo morali kupiti novega.
Pozorno in previdno z wapom.

Mi doma prikolico postavimo, vključno s predprostotom in operemo z vapom, impregniramo po potrebi in ni predprostor nikoli niti malo razpokan. Je pa res, da je treba tako kot pri vsaki stvari tudi tu biti previden.

http://5.mshcdn.com/wp-content/uploads/2012/10/felix-jump-640-watermark-640.gif

Mož ga tko pere že deset let, toliko da ga fajn namoči, no prej moramo dvakrat fajn dvorišče pomesti, da ni nobenega kamenčka, da bi ga strgalo, potem pa gobico in šampon, na kolena in drgni. Splaknemo in za dva dni obesimo, potem pa zložimo in čakamo april.

Mi smo včasih v prikolici, ko smo jo še imeli, pustili blazine, odeje, vzglavnike…. spodaj, odpeljali smo posteljnino, brisače in podobno ter baldahin. Posodo smo puščali v prikolici. Prav tako smo pustili v prikolici še platnene stole, ležalnike…
Pa dobro smo prikolico posuli z Biokilom in nastavili vabe za mravlje.

Še to – vsako leto smo tesnila ob oknih in vratih premazali z vazelinom.

O hvala!

Kaj pa je to wap? S kakšnim namenom se to uporablja? In impregnacija? Na koliko časa? S čim?

V našem kampu imajo ljudje večinoma postavljene prikolice, skupaj s predprostori čez celo zimo, redko kdo pospravlja. V predprostorih ali celo zunaj imajo pa kolesa in cel kup razne šare.

Sej res! Mazanje tesnil, mislim da sem nekje prebrala da to počnejo z glicerinom?
Izkušnje prosim 🙂

Sej res! Mazanje tesnil, mislim da sem nekje prebrala da to počnejo z glicerinom?
Izkušnje prosim :)[/quote]

Vazelin ali pa glicerin, kar pač dobiš, vseeno.

Ja, mi tud z glicerinom.

kje pa ga kupiš?

Merkur in podobne trgovine z barvami in laki, tudi lekarna.

Mi pač moramo pospraviti in prikolico dati na depo. Jaz odnesem domov posteljnino, brisače, zavese ipd…, ostalo pa pustim. Kovtre in povštre pustim v prikolici, vendar vse zavijem v stare rjuhe in dam v platične omare (ki jih imamo drugače v baldahinu). Baldahin, nadstrešek in kuhinjo opremo kar tam, preden pospravimo. S kakšnim drgnjenjem in kemičnim čiščenjem baldahina raje ne pretiravati, ker zna potem puščati. Kemično čistiti ga nikoli več ne bom dala, ker smo kljub garanciji, da so vse impregnirali, naslednje leto morali kupiti novega. Enostavno z metlo in šlaufom, pa kakšno blago čistilo lahko uporabiš.
Mrčesa, razen pajkov, še nikoli nismo imeli spomladi, zato z ničemer ne špricam po prikolici. Dam pa v posode kakšne 3 kg soli, da veže vlago.

V vseh omaricah,prikolici in kopalnici pustim skodele morske soli in veliko vejic lovorja,da vežeta vlago.To delam že 20 let,jogije postavimo pokonci in po vrhu pokrijemo s staro rjuho.

Postelnino v vakumske vre ke  nastavi ceresit za vlago v hobuke pa. ML celih klinckov za prijeten von za mrovle pa das kaksno hisko proti mravljam pa bo

Na pavšalu imamo prikolico, ki je stalno postavljena. Čez njo in baldahin je dodatna streha, vsa strešna in baldahinska okna ostanejo odprta – zaščitena le s komarniki. Vem, da če bi kdo res hotel vlomiti, bi to storil, ne glede na to, ali je vse zaprto. Tekstil vedno odnesem domov, ga temeljito operem in pripravim za novo sezono. Vse drugo pustimo v prikolici. Za insekte baldahin in okolico posujem s prahom in poškropim z Biokilom. Okrog prikolice sem posadila meto – lepo diši, hkrati pa odganja glodavce.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close