tisti, ki imate počitniške prikolice
Z možem se odločava za nakup počitniške prikolice in si nikakor ne znava izračunat koliko bi naju stalo potem kampiranje v avtokampu. Prikolico bi imela sicer doma, samo v sezoni (julij,avgust) bi jo peljala v avto kamp za 3, 4 tedne. Kolikšni so stoški na dan (približno) za prikolico, avto, osebe. Sva čisto nova v tem in rada bi si izračunala ali se nama sploh splača kupiti prikolico ali naj še naprej hodiva po najemniških prikolicah oziroma v zadnjih letih hotel. Vesela bova vsake informacije, ki nama bo prišla prav. Zanima me tudi na kaj morava biti pozorna pri nakupu prikolice.
Hvala in lep pozdrav
Greš na cenik kampa v katerem bi rada bila, pogledaš ceno: parcele v terminu ki ti ustreza, ceno osebe na dan in pomnožiš z dva (če sta dva), 2x turistična taksa, en avto je ponavadi v ceni zakupa parcele, dodatni avto se doplača. To je cena kampa na dan, pa jo pomnožiš z 21 ali 28 dnevi, kolikor bosta v kampu.
Se zna zgoditi da te pride cena blizu ceni hotela ali apartmaja, samo jaz prikolice ne zamenjam za noben hotel. Nam paše tak način dopustovanja.
Če boš preračunavala, je močno odvisno, v katerem kampu si. Verjetno bo nekaj časa trajalo, da boš našla primeren kamp.
pozitivne strani – ješ kadar hočeš; cel dan v kopalkah; bližina morja; otroci se družijo med seboj; spiš na svojem; še in še bi lahko naštevala
negativne strani – registracija prikolice, vleka gor in dol, …
Finančno je to kar velik zalogaj, ampak meni odtehta vse to in se ji ne mislim odreči.
Julij in avgust so kampi zelo nabiti in se zgodi, da ni prostora za prikolico, ali pa so prazni samo še slabi punkti. Ta dobre lokacije že v aprilu ali maju zasedejo pavšalisti. Jaz bi si raje najela camper za čas počitnic, z njim se veliko lažje kam spraviš kot pa s štorasto prikolico.
Mi smo bili 30 let pavšalisti, zdaj pa raje najamemo mobilno hišico na obali pod borovci. Noter je topla in mrzla voda, tuš, WC, klima, satelitska plazma in ni treba nikamor hodit in umazano posodo okoli vlačit. Pa še ko so viharji si not na varnem, prikolica je pa zelo ranljiva. Enkrat v Istri nam je raztrgalo in odneslo baldahin, ogrodje pa zvilo do neprepoznavnosti, da o stvareh, ki so bile v baldahinu ne govorim. Večino jih nismo več našli.
cene se zelo razlikujejo, mal po cenikih na netu pbrskam, predvidevam da te zanima Hrvaška?
Dolga leta smo bili pavšalisti, lansko leto pač ne in za 4 tedne bivanja v kampu smo plačali za 3 osebe 800€.
Pri nakupu prikolice bodi pozorna na:
-Ko vstopiš v prikolico, bodi pozorna na tla, na prag, preveri, če se upogiba, vdira;
-Preglej ves spodnji zunanji rob prikolice, pri dvigalki, na vseh štirih koncih prikolice (tam se izteka voda, ki se tam rada zadržuje in tam preveri, če ni gnilo!!!
-Preveri v kakšnem stanju je kljuka, s katero se prikolico pripne na avto
-Poglej strop in strešno okno prikolice, bodi pozorna na napihnjen strop, na madeže, ki kažejo na to, da v prikolico zamaka
-kako se zapirajo okna, če tesnijo
-kolesa, gume……
-če zraven dobiš baldahin, preveri v kakšnem stanju je, da ti potem ne bo na morju zamakalo,
Za vzorec ga razpni že doma!!!
Skratka, preglej vse, pretipaj vse, odpri vse kar se odpreti da.
Upam da sem ti vsaj malo pomagala. Če imaš še kakšno vprašanje, tukaj sem.
Se vidimo v kampu:-))))
Dober nakup ti želim!
Kampiranje je žal postal zelo drag šport. Za nakup kolikor toliko solidne in vozne prikolice z baldahinom in opremo vas bo stalo cca najman 6.000 EUR. En mesec pa cca doberga jurčka plus seveda vsa hrana, pijača se pravi 2 jurčka in če potegneš črto si že na 8 jujrjev. Jaz bi rajši hodila še naprej v najem ali si rajši kupila šotor kjer je manjša investicija in isti užitek.
Mi imamo pavšal v Glavotoku na Krku, ki je eden izmed cenejših in lepših kampov na Hrvaškem.
http://www.kamp-glavotok.hr/sl/cenik/cenik-kamp-enot.html
Cena za 2 osebi+prikolica+avto za 30 dni vaju za oba skupaj pride cca 850 eur (to je z vsemi taksami, pristojbami itd.)
Res je, ni ga čez dopust v kampu – tudi jaz ne zamenjam za noben hotel 🙂
LP Barbara
http://www.camp-oprema.si/
Forum je zaprt za komentiranje.