Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Tisti ki imate kredit ste se zaj

Tisti ki imate kredit ste se zaj

Odgovor na objavo uporabnika
Ja, 04.05.2023 ob 07:09

kreditko, 04.05.2023 ob 07:06

Tisti, ki imate kredit za stanovanje, ste se zaj… Kaj vam bo, ko končate delat, boste toliko stari, da lahko umrete. Sedaj pa jeste suhe makarone. Ajajaj, vse za kredit.

Kreten!

je kar “kretenka”, monasta primorska 🙂

Glup si ko kurac

Anonimno 9534, 05.05.2023 ob 22:38

Glup si ko kurac

Pa izgleda mi, da ti ispadaš glup ko kurac i najobičnija pičketina

Normalen človek ne odplačuje kredit do penzije ali še dlje. Moj stanovanjski kredit je bil sklenjen za 11 let in bo poplačan čez dve leti. Čaka me še več kot polovica delovne dobe za oddelat. Tudi zdaj ne jem suhih makaronov, si marsikaj privoščim.

Nam se splača biti v najemu. Ker imava majhne prihodke plačujeva 80€ najema občinsko stanovanje; novogradnja, polna najemnina je 350€. Imamo pa 3 sobno stanovanje. Se mi splača vzeti kredit? 140k stane takšno stanovanje pa si sami izračunajte

Ha ha. Občinsko stanovanje…imaš srečo, da si tako revna, da si ga dobila.   Mi smo v najemu in tako bo ostalo. 700 evrov in stroški.  Kredita si ne upamo vzeti.

A ti je ati zapustil hišo, pa kmetijo. Zarukanc, da ti ja vse pogori, se ti pridem pol na fris poscat.

Kaki psihični ispadi?

Haha ja, kredit je bil tako ugoden, fiksna 1,7. Ne vem zakaj se ne bi to izplačalo. Če od staršev ne dobiš, si moraš nekako pomagat. Čez leta tudi v službi napreduješ, plača se poveča in je vedno lažje za plačevati. V najemu bi pa denar dajal lastnikom zmeraj bil brez vsega.

Ko bom stara 55 let bom kredit odplačala. Obrok je tak kot pri nas najemnina in predstavlja 1/4 mojih prihodkov. Če se mi zgodi smrt, bo kredit poplačan in še nekaj bodo imeli za povrhu, ravno tako, če se mi zgodi delovna nezmožnost.

In ja, ko sem ga vzela ni bilo tako – precej tanko sem piskala, dvakrat obrnila vsak € in težko prišla čez mesec. Vmes so bile nizke obrestne mere, ki so omogočale tudi znižanje fiksne obrestne mere, povečali so se prihodki. Tako, da se nimam kaj pritoževati.

Ma, 04.05.2023. ob 07:20

Nismo imeli druge možnosti žal.

Kako niste imeli druge možnosti? Obstaja najem.

Sam smo res butli, najem je zastonj…??

Za isti denar kot.placujes najem, placujes kredit pa je tvoje

Avtor imamš prav. Jaz mislim, da so dosto bolje naredili tisti, ki so v najemu in imajo dva avta na lizing. To se bistveno bolj splača.

Ne pa mi butlni, ki plačujemo kredit, da bomo, ko se otroci odselijo, prodali hišo šli v nekaj manjšega nekaj malega pa nam bo ostalo za zrela leta. Aja midva bova kredit odplačala v roku 2 let, trenutno plačujeva cca 250 Eur na mesec. Če bi bila v najemu bi dobila za ta denar, garsonjero, za 5 je kar udobno v garsonjeri, se ti ne zdi?

Stara sem 45. Moja mati 70. Sorodniki po njeni strani  so živeli vsi tam 80-90 let. Živi v hiši zgrajeni leta 1960. Po gursu ocenjena na 75k skupaj s parcelo.  Smo 4 otroci.  Res bo blazna dediščina. Pa še dom bo slej kot prej potrebno plačat.

Za Kr en351

Ko bom čez 40 let stara, odplačala kredit, lahko umrem. In kaj mi bo pol, če bo moje?

Preden greš na banko lahko narediš informativni izračun… https://izracunajkredit.si/

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close