Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Tisti ki imate kredit ste se zaj

Tisti ki imate kredit ste se zaj

Odgovor na objavo uporabnika
mcghkgjh, 04.05.2023 ob 09:46

Mene pa zanima, kako nameravate plačevat najemnio s penzijo pa  da še en sam ostane?

Če jaz ostanem sama brez moža lahko s svojo penzijo in najemom, si lahko dam samo štrik okoli vrata.

a do penzije si ne skušaš izboljšat finančno stanje?? pridobit finančno neodvisnot in preskrbljenost? itak bo penzija ne… bom delu 40let da dobim pol…

prav keeeer nateg. kako so vas nategnili…

Kdo pa je rekel, da bomo živeli do takrat? Nič ni fix. Sicer pa imaš s plačo 4000 eur neto lepo penzijo. Kaj če avion dol pade (letim cca. 50x na leto)? Kaj če enostavno zaspim zaradi krvnega strdka? Kaj če, kaj če…? Otroci bodo imeli lepo dediščino, vendar jaz enostavno (trenutno) ne želim metati denarja v beton, ker so cene nerealne.

Malokdo, ki ima denar, je v najemu.

V najemu so večino socilaci, ki imajo neprofitne in pa tisti z nizkimi dohodki in otroci, ki ne dobijo kredita za nepremičnino.

Mnogo od teh ni dobilo finančne inekcije od staršev, kar pomeni, da sta tudi starša uboga in dosti jih pomaga živet še staršem.

Plus bog ve kake penzije bomo imeli čez 30 let. Če sploh kakšne. Od države nwm 700 eur drugo pa koliko imaš našparano….

Ja zelo smo se zajebali. Kredit je pol najemnine takega stanovanja kot ga imam trenutno. Res zajeb. In makaronov sploh ne jemo. Ni nam hudega.Ti pa kar uživaj pri mamiki.

brihta532, 04.05.2023 ob 10:10

Ja zelo smo se zajebali. Kredit je pol najemnine takega stanovanja kot ga imam trenutno. Res zajeb. In makaronov sploh ne jemo. Ni nam hudega.Ti pa kar uživaj pri mamiki.

ja zame ste. vse kratkoročno gledate… no kakorkoli…

jst bom šel mal fortnite igrat… pol pa mal dzonjat…

ti pa delaj in glej da bo za obrok… če treba se prikrajšaj na spancu… veš da ne smeš bit frej… no dva tri mesce še gre… kaj več pa ne smeš, ne…

makacivcata, 04.05.2023 ob 10:24

ja zame ste. vse kratkoročno gledate… no kakorkoli…

jst bom šel mal fortnite igrat… pol pa mal dzonjat…

ti pa delaj in glej da bo za obrok… če treba se prikrajšaj na spancu… veš da ne smeš bit frej… no dva tri mesce še gre… kaj več pa ne smeš, ne…

Preboli se. Nekateri imamo možgane in jih uporabljamo še za kaj drugega kot bevskanje po netu. Ti kar igraj igrice pri mamici. Mi pa imamo zase poskrbljeno, če izgubimo šiht poskrbljeno, verjetno boljše živimo kot ti, ki životariš na netu. Btw kredit lahko zamrzneš če ti zagusti, najema pač ne. Saj vem da tega ne veš ker si pač zajedalec in si na jošku od matere že od rojstva, ko je ne bo več boš pa na našem. Bomo lahko sebe živeli, kredit plačevali pa še tebe preživljali. Toliko o sposobnosti.

Že odplačano pred 10 leti pri starosti 40.
Zdaj se zmišljujemo nove stvari: tiplotna, solarci, lift, …, da bo bajta s čimmanjšimi stroški in čimvečjim udobjem na stara leta.

brihta532, 04.05.2023 ob 10:36

Preboli se. Nekateri imamo možgane in jih uporabljamo še za kaj drugega kot bevskanje po netu. Ti kar igraj igrice pri mamici. Mi pa imamo zase poskrbljeno, če izgubimo šiht poskrbljeno, verjetno boljše živimo kot ti, ki životariš na netu. Btw kredit lahko zamrzneš če ti zagusti, najema pač ne. Saj vem da tega ne veš ker si pač zajedalec in si na jošku od matere že od rojstva, ko je ne bo več boš pa na našem. Bomo lahko sebe živeli, kredit plačevali pa še tebe preživljali. Toliko o sposobnosti.

itak… vidim ja kako vi imate mozak… odnosno kako ga nemate…

moram se pohvalti… ja reko “Bože daj neki svič”… eo sad imam dva?

ALLAHU AKBAR!

moram to primjenti sa ženama?

nebil isto tako dvije dobio ?

eo kad si sposobno prodam za petsto jednog… oš kupit?

kad več imaš pare..

kakorkoli no… pač niso neki uau sviči… ampak neka meni vjere i Boga i toga što je On reko. a tebi neka tvoje…

tebi tvoja vjera, meni moja.

idemo sad stvarno… palimo matchmaking…

Itak, bom vsekakor tebe poslušala in sla raje v najem, kjer bom plačevala višjo najemnino kot imam sedaj obrok kredita s fiksno OM za nepremicnino. Bom potem lazje zivela, v penziji,ki jo bom imela nizjo kot sedaj placo, pa bom sla pod most zivet in tebi bom ploskala in se zahvaljevala, ker si me resil revscine.

Anonimno 9727, 04.05.2023 ob 10:41

Že odplačano pred 10 leti pri starosti 40.
Zdaj se zmišljujemo nove stvari: tiplotna, solarci, lift, …, da bo bajta s čimmanjšimi stroški in čimvečjim udobjem na stara leta.

ajooooj?

pazi da stvari ki  jih lastiš ne bodo na koncu lastile tebe…

drgač hiša je jama brez dna. al pa če hočeš koga sjebat mu svetuj da si začne zidat hišo… poznate kaj to?? vam je znano..

da ne bo kdo mislil da sem fouš.

sem v hiši. ni sicer cela moja… al dače Bog.

no… ta hiša… noben tu nima take in noben tu si česa takšnega ne more privoščit. in v to sem 1000 procentno prepričan.

Ojoj sedaj se pa vidi naval priseljencev v Sloveniji. In vedno več bo tega tud tu na foremu ?

Želeli ste, berite, 04.05.2023 ob 10:55

Ojoj sedaj se pa vidi naval priseljencev v Sloveniji. In vedno več bo tega tud tu na foremu ?

avtor pravi sjebal ste se s kreditom….a neko pametno kaže sedaj se pa vidi naval priseljencev… sedaj se pa vidi, ne….

?

Avtor, te bom mal povprašal o makaronih, ko boš s 500 evri penzije v najemu… butl ki ne vidi dva dni v prihodnost.

A ni zanimivo, da banke običajno nič ne zanima, da lahko plačuješ 700 eur najemnine, če bi hotel pa kredit za isti znesek, pa pravijo da nisi sposoben.

Midva sva vzela kredit za 30 let. Zdaj sva na pol poti. Mesečna anuiteta kar velika in še gor gre, ker nisva na fiksni.

Ni kej, če želiva nekje živeti, je treba plačevat kredit. Nisva dobila stanovanja, hiše, parcele od staršev, torej sva na povsem svojem (nepremičninsko in finačno). ALi nama je kdaj žal, nama je kdaj težko? Ja, tudi zelo trda in težka leta so bila vmes, še zdaj mi je včasih težko ob misli, da je še kar nekaj let pred nama in človek nikoli ne ve. Ampak, kaj naj? Gremo v najem, kam sploh, imava 3 otroke?

Edino kar zdaj vidim je, da morda lahko iskala v drugih delih Slovenije, da bi bolj ugodno dobila – Štajerska, Prekmurje, ampak potem pa imaš težave s službo…

Zaenkrat je tako, če se kaj zaštrika, bova pa potem razmišljala.

je pa zanimivo, 04.05.2023 ob 11:06

A ni zanimivo, da banke običajno nič ne zanima, da lahko plačuješ 700 eur najemnine, če bi hotel pa kredit za isti znesek, pa pravijo da nisi sposoben.

Skregano z vsako logiko. Ne pozabi še 300 eur stroškov poleg najemnine.

a ni zanimivo da za kredit moraš bit sposoben… v stanju… ga ne dobi kar vsak…

za prčenje in če si hočeš ustvarit družino pa ne rabiš bit v stanju… vsak lahko ?

eeee čivčanona makadona…

kakkkiiiii majndset čuj.

Ime ali vzdevek, 04.05.2023 ob 11:17

Skregano z vsako logiko. Ne pozabi še 300 eur stroškov poleg najemnine.

Pohlepne, balkanske kapitaliste, bankirje ne zanima, kako in kaj bo navaden smrtnik lažje plačeval. Ta nezrel kapitalist glede samo nase, da mu ne bo kdo česa dolžen in da bo sam imel največ pa če jih za to zadaj 100 ljudi pocrka.

So v drugih državah tud kapitalisti pa imajo stanovanjsko politiko za državljane poštimano.

Podedovali bomo nepremičnine od staršev.

A res nihče ne razmišlja?

Za “mcghkgjh”

kreditko, 04.05.2023 ob 07:22

Ma, 04.05.2023 ob 07:20

Nismo imeli druge možnosti žal.

Kako niste imeli druge možnosti? Obstaja najem.

Najem? Če je opcija je kredit boljše, ker na koncu je bajta/stanovanje tvoj. V najemu pa samo daješ keš in nikol ni nič tvojga. Umreš in svojim otrokom ne zapustiš nič. Če pa si s kreditom odplačal bajto pa vsaj nekaj zapustiš otrokom.

Niso se vsi rodili pod takšno srečno zvezdo, da bi si lahko pri 20 letih kupili bajto brez kredita!

Kako morete eni obsojati druge ljudi, ki zaslužijo manj in si ne morejo privoščiti brez kreditov?

Takšni ljudje ste res plehki in karma je prasica….tudi vsi tisti, ki ste nesramno bogati in žleht, pokvarjeni, mafija itd….. boste plačali, pa ne z denarjem….

kreditko, 04.05.2023 ob 08:28

Aja, saj res, to je Starševski člvek, kjer ste vsi poparčkani ali z otroki.

Kje imaš pa mamico? Že zdavnaj bi ti morala dati dve okrog kepe! Zdaj si pa sfušanc.

Tipasitipson, 04.05.2023 ob 12:46

Najem? Če je opcija je kredit boljše, ker na koncu je bajta/stanovanje tvoj. V najemu pa samo daješ keš in nikol ni nič tvojga. Umreš in svojim otrokom ne zapustiš nič. Če pa si s kreditom odplačal bajto pa vsaj nekaj zapustiš otrokom.

Niso se vsi rodili pod takšno srečno zvezdo, da bi si lahko pri 20 letih kupili bajto brez kredita!

Kako morete eni obsojati druge ljudi, ki zaslužijo manj in si ne morejo privoščiti brez kreditov?

Takšni ljudje ste res plehki in karma je prasica….tudi vsi tisti, ki ste nesramno bogati in žleht, pokvarjeni, mafija itd….. boste plačali, pa ne z denarjem….

Škoda vseh odgovorov za takega pametnjakoviča, ki zna samo srat, to je pa tudi vse.

kreditko, 04.05.2023 ob 12:38

Podedovali bomo nepremičnine od staršev.

A res nihče ne razmišlja?

Kdaj?

Star sem 60. Starša (oba živa) 85.
Teoretično lahko živita do 100 in bom podedoval, ko bom imel 75.

In kje boš živel, dokler ne podeduješ, kar je običajno v že kar poznih letih? Včasih nepremičnine staršev terjajo kar nekaj denarja za obnovo. Ne želim posploševati, ker ne poznam veliko takih, a tisti, ki jih poznam in so v najemu pri 50, nimajo kaj dosti prišparanega. Pa tam kjer je več otrok in ne ravno bogati starši, delež dediščine niti ni kaj prida velik.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close