Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Tiste ki si delate nohte same doma – obstojnost?

Tiste ki si delate nohte same doma – obstojnost?

Zdravo,

sama si naredim zelo lepe gelish nohte, vendar pa se ne obdržijo. Po parih dneh se vse odlušči. Ali ima katera idejo, kaj bi lahko bilo narobe? Noht očistim, razmastim, dam dehidrator, osnovo, lak in top coat, … sem poizkusila več različnih izdelkov od različnih proizvajalcev pa je vedno isto. Za ideje, namige, rešitve vam bom hvaležna.

Lp

Na fb je stran Ljubim kozmetiko, mogoče tam povprašaj, pri nekateri h je isto tudi če delajo pri profesionalcih. Lahko je pa da si obnohtno kožico namžeš pa se potem ta trga in odstopi, ali pa vrh nohta ni dovolj zaprt.

Lučko imaš ? Permanentni lak mora zdržati vsaj tri tedne. Nekaj delaš narobe.

Ja, definitivno delam nekaj narobe, le da ne vem kaj, zato iščem ideje kaj bi to lahko bilo.

Odgovor na objavo uporabnika
Še ena166, 24.07.2025 ob 08:24

Zdravo,

sama si naredim zelo lepe gelish nohte, vendar pa se ne obdržijo. Po parih dneh se vse odlušči. Ali ima katera idejo, kaj bi lahko bilo narobe? Noht očistim, razmastim, dam dehidrator, osnovo, lak in top coat, … sem poizkusila več različnih izdelkov od različnih proizvajalcev pa je vedno isto. Za ideje, namige, rešitve vam bom hvaležna.

Lp

gelish lake sušiš z uve/led lučko. Brez tega ni nič. Boljša lučka stane okoli 50€, ne kupuj cenenega stranja brez CE oznake!

Pravi gelish lak ti mora zdržati brez problemov vsaj 3 tedne. Moj od firme Gelish je zdržal dlje, samo mi nohti hitro rastejo in je narastek prevelik.

Kupi essie lake: https://www.essie.com/nail-polish/longwear  obvezen je nakup nadlaka ( v tej zaviti steklenički ) Imaš obstojnost za 14dni in ne rabiš lučke! Je navaden dolgoobstojen lak za nohte, ki ta tudi odstraniš z navadnim odstranjevalcem.

Pri meni je bil problem lak, ko sem ga zamenjala, so mi nohti normalno zdržali 3-4 tedne.

Punce, ne kapiram tega “narediti nohte”.

Saj pa sami rastejo, al ne? Kaj imaš tu za delat, mi ni jasno. A lase, zobe, … to si tudi naredite?

Zrastejo, jih s ščipalcem in pilo oblikuješ po svoji želji in konec. Recimo, da še nalakiraš z dvema slojema laka in basta. Kaj je tu za delat? A so vam naravni nohti odpadli al kaj? Ste si jih uničile z vso kemijo? Pogrizle? Tiščale v mesoreznico?

Pa pustite si jih en mesec naravno zrast in mir, madona. Lučke pa gelish pa kaj še vse… nobena lučka se vam v glavah ne prižiga, a?

A vam ne zrastejo sami?, 30.07.2025 ob 13:42

Punce, ne kapiram tega “narediti nohte”.

Saj pa sami rastejo, al ne? Kaj imaš tu za delat, mi ni jasno. A lase, zobe, … to si tudi naredite?

Zrastejo, jih s ščipalcem in pilo oblikuješ po svoji želji in konec. Recimo, da še nalakiraš z dvema slojema laka in basta. Kaj je tu za delat? A so vam naravni nohti odpadli al kaj? Ste si jih uničile z vso kemijo? Pogrizle? Tiščale v mesoreznico?

Pa pustite si jih en mesec naravno zrast in mir, madona. Lučke pa gelish pa kaj še vse… nobena lučka se vam v glavah ne prižiga, a?

Ne kapiram, kaj se ti razburjaš ??? Ali delamo tvoje nohte ? Smo zagrabile tvoje prelestne naravne ročiče in ti na silo delamo nohte ? Pa zraven ti se podaljšujemo lase ?

pri meni, 30.07.2025 ob 13:32

Pri meni je bil problem lak, ko sem ga zamenjala, so mi nohti normalno zdržali 3-4 tedne.

Nohti na rokah zrastejo približno milimeter na teden. Torej po svetu tacaš s 3-4mm narastka? In misliš da to izgleda lepo in urejeno? Par mm tvojega nohta, potem pa tista grbina umetne mase. Fletno. Elegantno 🙂

nekapiram, 30.07.2025 ob 14:21

Ne kapiram, kaj se ti razburjaš ??? Ali delamo tvoje nohte ? Smo zagrabile tvoje prelestne naravne ročiče in ti na silo delamo nohte ? Pa zraven ti se podaljšujemo lase ?

Vdihni malo. Nič slabega nisem mislila.
Poznam četo mladih punc, ki so jim prve gele naredile neke kolegice, mamice in to že sredi osnovne šole, zdaj pa že nekaj LET niso  sploh videle svojih naravnih nohtov in so zares pozabile, kaki izgledajo in mislijo, da je  gel edina opcija sploh. Da niti ne obstajajo naravni več.
Pa vnete obnohtnice in razni zapleti. Da se o denarju ne menimo.

Predvidevam, da je tudi tukaj kar polno takih, ki mislijo, da je to must have.
Prav?

Kupujem poceni lake, Essence obicajno, pred kratkim sem kupila dva v Lidlu in sta super.

Namazem podlak, lak, lak in nadlak, na rokah menjam na 1 teden do 10 dni, ker mi zrastejo in me nervira, imam krajse nohte, na nogah zdrzijo brez tezav tudi 3 tedne.

haha, kakšni problemi 🙂 Kdo za vraga hoče imeti en in isti lak na nohtih 3 tedne??? Jaz lepo nalakiram svoje naravne nohte, ena plast, brez neke bebave lučke, zdrži do enega tedna, ko noht zraste toliko, da je treba itak zadevo spraviti dol in nanesti novo.

uporabljaj kvaliteten lak in bo, 30.07.2025 ob 16:46

haha, kakšni problemi 🙂 Kdo za vraga hoče imeti en in isti lak na nohtih 3 tedne??? Jaz lepo nalakiram svoje naravne nohte, ena plast, brez neke bebave lučke, zdrži do enega tedna, ko noht zraste toliko, da je treba itak zadevo spraviti dol in nanesti novo.

Saj nima istega. Po treh tednih je pol naravnega pol tista debela masa gela 😀

Jaz ne razumem kdaj so ženske izgubile kompas za estetiko. Tisti debeli lopatasti nohti pač niso lepi ne ko so na novo narejeni, ko zrastejo po parih tednih so pa naravnost odvratni in izgleda totalno zanemarjeno.

Acid primer dela cudeze

Mehak noht?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close