tiste ki se zaposlene v proizvodnji kolikšno plačo imate?
Kolikor jaz poznam razmere, je resnično povsod minimalec, nekje pa še to ne. ( če so podpisali postopen dvig do minimalne plače).
Pa poznam precej firm v okolici LJ, pa v našem CE koncu. Nad minimalec prideš le z nočnimi, nedeljskimi, če so pošteni, marsikje pa je še to v minimalcu. Delovna doba je večinoma povsod v minimalcu. Pogodbo pa sklenejo še z manjšim brutom, tako, potem pa dajo v plačo vse dodatke, če pa še zmeraj ni minimalna pa še dodatek do minimalne plače.
Tako da ne poznam nobenega nekvalificiranega delavca, ki bi imel več.
Jaz sem v sedanji, kmalu bivši firmi ( ker je propadla) imela minimalec, a so bili vsaj toliko OK, da so mi dali malo potnih stroškov, čeprav lahko hodim peš, pa dobro plačali malico.
Ja, žalostno, povsod je tako, pa čeprav firma posluje z velikim dobičkom. Samo primer je Sintal. Je lastnik med prvih 5 najbogatejših slovencev. Joj, kje živimo…
evo z vsem dodatki kar dobim ven za 4 ure na dan( skrajšan delavnik) dobim 700€ od tega je 100e potnih stroškov. ni lepa plača, ampak sem vesela da imam za nedoločen čas, super super vodstvo, ki v teh kriznih časih gleda na delavce, nikoli in nikdar nihče ne povzdiuhne glasa nad delavcem, ko je otrok v bolnišnici mi gredo toliko na roko, da lahk ure odstotnosti zadelam kar jim bom hvaležna celo življenje, ker ko otrok oddide v bolnišnici, ti pa ne dobiš bolniške najbolj grizna stvar in meni gredo res enkratno na roke, da mi omogočijo to…
mala plača je ampak ne menjam službe..ker grem z veseljem v službo
Forum je zaprt za komentiranje.