Tiste, ki pri 69. še delate, ali ste veliko po bolniških?
Dovolj stara, 29.09.2025 ob 07:19
Manj v bolniških, kot mularija pod 35. Definitivno. V 43 letih službe vsega skupaj 30 dni bolniške, morda kak dan plus-minus.
Mladi občutljivci pa na bolniških vsak mesec po par dni.
Negovalka v DSO, minogrede.
NVm, če je pametno hvalit se s tistim na kar nimaš vpliva.
Kako pri 69 tih?
delo465, 29.09.2025 ob 06:35
Sprašujem za ženske, napišite še kaj delate in kakšne zdravstvene težave imate.
Sej pri 69 tih si samo v penziji lahko in če še delaš, delaš po svoji volji in zato ker si zdrav!
Zdrav pa si lahko zaradi različnih stvari!
Predvsem zaradi sebe! Kako se sam potrudiš, oz. si se potrudil skozi življenje sam svsabo!
Nimaš majhnih otrok, ki bi vsak mesec prinesli kakšno bolezen iz vrtca. Nimaš majhnih otrok, ki bi se ponoči zbujali in zaradi katerih bi ti premalo spala. Nimaš majhnih otrok, ki bi rabili skrb in varstvo 24/7, zaradi katerih bi imela manj prostega časa za počitek, hobije in šport.
Na marsikatero bolezen si že imuna, ker si jo prebolela v preteklosti, mladi pa še ne.
Vse to vpliva na zdravje, kondicijo in stanje posameznikovega imunskega sistema.
Kaj točno tu ni jasno?
Stara sem 64, delala sem od 22. leta do 63. V bolniški sem bila 17 dni, od tega sem, zaradi covida, morala bit doma 5 dni. Ni bilo potrebe, ampak takšna so bila pravila. Otrok ni bil bolan, če že, je zbolela čez praznike ali pa med mojim dopustom. Prehlad in eno vnetje ušes. Za zdravje, če ni kakšna genska zadeva, lahko največ narediš sam.
Za zaposleno v DSO, 29.09.2025 ob 08:39
Nimaš majhnih otrok, ki bi vsak mesec prinesli kakšno bolezen iz vrtca. Nimaš majhnih otrok, ki bi se ponoči zbujali in zaradi katerih bi ti premalo spala. Nimaš majhnih otrok, ki bi rabili skrb in varstvo 24/7, zaradi katerih bi imela manj prostega časa za počitek, hobije in šport.
Na marsikatero bolezen si že imuna, ker si jo prebolela v preteklosti, mladi pa še ne.
Vse to vpliva na zdravje, kondicijo in stanje posameznikovega imunskega sistema.
Kaj točno tu ni jasno?
No, vse to smo tudi mi imeli 8n jaz res nisem bila na bolniški kot mlada, enako so ves čas z vsemi sprotnimi težavami delale takrat mlade kolegice. Zdaj pa opažam, da so mladi na bolniški, tega včasih ni bilo, več kot stari.
Norma160, 29.09.2025 ob 09:25
Stara sem 64, delala sem od 22. leta do 63. V bolniški sem bila 17 dni, od tega sem, zaradi covida, morala bit doma 5 dni. Ni bilo potrebe, ampak takšna so bila pravila. Otrok ni bil bolan, če že, je zbolela čez praznike ali pa med mojim dopustom. Prehlad in eno vnetje ušes. Za zdravje, če ni kakšna genska zadeva, lahko največ narediš sam.
in koliko časa te že demenca daje? dobivaš kakšna zdravila?
Ptica973, 29.09.2025 ob 09:03
No, ko se že tako hvalite s svojo delovno motivacijo, vzdržljivostjo in trdoživostjo, potem ne bo problem, če vam vlada podaljša delovno dobo še za deset let
Ti si ze ena od ta brihtnih. Ne bomo delali niti do 60ega, ker bomo tok zgarani. Vi zacnete pri 30ih in potem pricakujete da bomo delali namesto vas in se do smrti. Gospodicna, spomni se na ta forum ko bojo teb mlajsi rekli -PODALJSAJ hehe
Včasih ni bilo toliko bolniških oz nege za otroke, ker so bolne otroke pustili doma babicam in dedijem v čuvanje. Vidim pri svojih starejših sodelavkah, ko se rade hvalijo, kako niso nikoli manjkale zaradi bolnih otrok.
Dandanes to odpade, ker so stari starši še vedno v službi. Torej starši morajo vzet nego.
metka950, 29.09.2025 ob 10:24
Včasih ni bilo toliko bolniških oz nege za otroke, ker so bolne otroke pustili doma babicam in dedijem v čuvanje. Vidim pri svojih starejših sodelavkah, ko se rade hvalijo, kako niso nikoli manjkale zaradi bolnih otrok.
Dandanes to odpade, ker so stari starši še vedno v službi. Torej starši morajo vzet nego.
..metka950…mA dej ne bluzi, in ne posplošuj: kakor kdo, ne kar na počez pavšalno sekat…tako kot so eni za dobsedno vsak smrkec doma, tako se tudi ko staršujejo, izmislijo čisto za vsako brezveznarijo, ostajat doma…
…in še to: dandanes ko je marsikje delo od doma večkrat tedensko normala, se tovrstni “tiči”, ki so že poprej iskali bližnjice za nedelo, “znajdejo” in ne samo da koristijo delo od doma (ko, sori lahko malce slabšega počutja vseeno delaš), vzamejo še bolniško…klasika, in sila predvidljivo.
Ne posplošujem, gledam naš kolektiv (cca 100 zaposlenih). Ni nič počez. Starejša generacija je imela starše doma, so jim čuvali otroke. Marsikdo niti otrok v vrtec ni dal do šole. Ker pa se upokojujejo vedno kasneje, mlajše generacije ne morejo več računati na tako varstvo, kot so ga imeli njihovi starši.
Imam vrhunsko kondicijo in nisem skoraj nič na bolniški!
Gre namreč zato, da sproti vse pozabim in potem dirjam po firmi tja in nazaj in spet tja in nazaj in tako ponovno in ponovno.
Praktično sem ves dan naokrog, namesto za pisalno mizo.
Dela pač opravim bolj malo, kondicijo pa nabijam in posledično ne zbolevam.
Forum je zaprt za komentiranje.