tiste ki imate pegice
Punca ne delaj tega. S pegicami pa res ni nič narobe, so prav luštne. Jaz bi jih pa rada imela, pa jih nimam. Veš ni dolgo nazaj, lani enkrat, ko je ena isto jih želela it odstranit in je ena bralka lepo ji odgovorila. Imela je tudi pegice (pa ni bila navdušena nad njimi, če se prav spomnim) in ji je fant rekel, da obraz brez pegic je, kot noč brez zvezd. Tega stavka ne bom nikoli pozabila. In ta fant je bil res, kaj naj rečem, punco je imel rad tako kot je. Pa pegice so ja nekaj lepega. Rada se imej in ne misli na to kako bi si jih odstranila. Res, pegice so prav prisrčne, so del tebe in jih kot take sprejmi.
Lep dan ti želim 🙂
Ponosna lastnica pegic, po ramah in rokah in obrazu… in me ne motijo. In jih en bi šla odstranjevat. sem bolj svetle poti, redčkastih las (oralžnih no) in s pegami. In takih nas je malo!
Zakja bi se ukalupljala, če si nekaj unikatnega, nikar no.
Pa tale lepe pesmi pojejo o pegastih dekletih Pegasto dekle :)
Ne vem kako je z laserskim odstranjevanjem pegic, ampak jaz sem moji hčerki dala lasersko odstraniti nekaj bradavičk na dlani in ti povem…jo je bolelo kot hudič. Grozno, ti rečem. V vsako bradavico ji je piknil lokalno narkozo, ker če ne ne bi zdržala bolečin. Potem so tam nastale krasice, smo mazali z antibiotiki. Moja prijateljica pa so je dala z laserjem odstraniti materina znamenja po obrazu. Isti postopek. Vsako znamenje posebej, v bistvu izžigajo. Njej je tudi tekla kri, so se ji naredile kraste. Ne morem si predstavljati tega postopka po vsem obrazu.
Jaz mislim, da če bi bili tej postopki tako enostavni, potem bi si vse manekenke in igralke s pegicami kot npr. Lindsey Lohan in druge odstranile, sej veš, Hollywood.
Glej kot si ti rekle ostale, sprejmi jih kot del sebe. Delajo te edinstveno.
Pika Nogavička gre po cesti in pred kozmetičnim salonom zagleda velik reklamni pano z napisom “Ali trpite zavoljo sončnih peg?”. Pika Nogavička vstopi v salon in mični gospodični za pultom odločno reče: “Ne!”. “Kaj misliš s tem?” ne razume mična gospodična. “Ne, ne trpim zavoljo sončnih peg!” “Ampak, ljubi otrok,” vzdihne gospodična, “saj imaš obraz ves posut z njimi!”. “Vem, meni so všeč!” se odreže Pika Nogavička.
In meni je všeč Pika Nogavička. Pa moje pegice tudi.
Pred kakimi 8 leti sem šla do dermatologa, ki naj bi izvajal to odstranjevanje, bledenje…šlo naj bi, če se prav spomnim za agresivni piling. Zdaj je to vrjetno že tok napredovalo da je laser…ne vem. Skratka, ko je dr. dal moj obraz pod tisto veliko modro luč in nato z neko lupo pregledoval tudi globinsko stanje kože. Ni dovolj da je pregled le povrhnjice ker pomembno je kaj je spodaj. Meni je rekel, da mi odsvetuje ker po tem postopku moram skos skrbet da ne pridem na sonce, skos se mazat z visokimi faktorji….to so pa posebne kreme tako goste, da si kot mrtvec. Namažeš si obraz dol vrat in drugi udi pa normalne barve res si po moje še bolj ”čuden” kot se zdaj ti doživljaš z pegicami. Rekel mi je še, da tudi to vestno mazanje in skrb ne zagotavlja, da jih spet ne dobim.
Vem pa da jih ne dobim več sam ko je sonce tudi ko je samo bolj vroče. Najmanj sem jih opazila ko sem bila 3-4 mesece na Nizozemskem in Švedskem.
Res so me v puberteti obremenjevale pa še pol tudi sam zdaaaj pa res ne vem kaj sem imela v glavi.
Ponosna sem da jih imam in prav fletne so mi….priznam pa, da še vedno se mi bolj dopadejo na drugih. Svoje bi kar malo drugače porazporedila :))))
Predno se lotiš česarkoli res dobro vse premisli in preveri strokovnjake, ki se tega lotevajo.
Srečno lepotička z pegicami!
LP
Forum je zaprt za komentiranje.