Najdi forum

Tiskanje – problemi

Imam HP 695c. Problem je v tem, da mi sprinta povsem druge barve kot so na računalniku. Npr. na moji sliki bi morale biti barve od svetlo rumene preko svetlo rjave do temno rjave. Na listu pa je bila rumena barva, rdeča in črna (ti dve namesto rjave).
Drug problem pa je tiskanje števila strani. Na list s natisne le del številke (približno 1/4). Številka strani se noče natisniti ne glede na to ali je spodaj, zgoraj, levo, desno…
Kartuši sta skoraj novi. Sem pa tudi tiskalnik odinštalirala in potem ponovno namestila. Poskušala sem problemi rešiti s pomočjo in svetovalnikom za tiskanje pa ne gre.
Hvala za vse nasvete.

ja in kaj pa če izpišeš testni list, saj ga imaš na voljo v lastnostih
od tiskalnika, ali so potem barve lepe in pravilne ??

lp

(\__/) Copy and paste bunny (='.'=) to help him gain (")_(") world domination

Ja. Testni list je OK.

ja in če tiskaš iz npr. worda različno obarvan tekst, je tudi v redu, ali ne ???

Mogoče imaš pa samo podrte nastavitve za barve v tistem programu za
slike ??

lp

(\__/) Copy and paste bunny (='.'=) to help him gain (")_(") world domination

Kako se pa to popravi? V bistvu gre za kartografski program in tiskanje karte z nadmorskimi višinami.

Verjetno boš to najlažje rešla če boš program deinstalirala in ga ponovno instalirala in pustila privzete nastavitve tiskalnika v tem programu.

Upam da ma klemenxx se kaksno boljso resitev:)

lp

Tudi to sem poskusila pa nič. Zdaj sem se odločila, da bom cel disk sformatirala in vse naložila na novo. je to pametno?

Nevem če je to najbolj elegantna rešitev, obstaja pa veliko možnosti, da boš s tem rešla problem:)

Si pogledala kaj nastavitve v programu pod “file>printer setings” al kaj podobnega. Tam daš vse na privzeto vrednost in bo štimalo.

Oh, pa saj je lahko kaj tudi s tistim kartografskim programom narobe??

A kaj pa to, da mi noče tiskati številke strani oz. samo njen majhen del? Tokrat gre za Word.

HP DJ 695C ima senzor za papir nekoliko nižje in zato neha tiskati pri oddaljenosti 1,5 cm (lahko da je tudi 1,8 cm) od spodnjega roba.

V kolikor imaš tekst (v Wordu) napisan nižje, od prej omenjenega roba, bo potrebno nastaviti spodnji rob in ‘nogo’ (Bottom in Footer). Kaj in kako se ti bo stiskalo pa njbolje vidiš, da greš na predogled strani (Print Preview) in od tam tudi printaš.

Lep pozdrav

Če pogledam predpogled so številke strani lepo vidne, na listu pa jih ni. Sem že poskušala s spreminjanjem robov pa tudi nič bolje.

– ali je vseeno, če izbereš ukaz “natisni” ali ikono tiskalnika?

– vendar je bolj verjtno tisto o čemer je pisala limona: kljub temu, da si že poskušala z spreminjanjem roba me zanima, če si nastavila v “priprava strani” v zavihku “postavitev” v polju “glave in noge” … več kot 1,7018 centimetra (he he ali ste vedeli da če v googlu vpišeš v iskanje: “0,67 inch to cm” da ti zračuna koliko cm je 0,67 inča…)

LP W

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close