Tiskanje nalepk za DVD
V papirnici sem kupili nalepke za CD (okrogle), in sicer: Zweckform 3654 (tako piše na hrbtni strani) oziroma 6015 kot piše na hrbtni strani mape. V čem je problem? Ko skušam v Wordu med ponujenimi nalepkami izbrati zgoraj omenjene, jih preprosto ni!
Kako naj torej na obstoječe nalepke natisnem naslovnico DVD-ja?!
Hvala za vsak nasvet!
Imel sem podoben problem z nalepkami neke druge znamke oz. proizvajalca. Tam sem zraven dobil celo CD s programom za tiskanje, pa nič.
No, težavo sem rešil tako, da si sedaj v programu Corel Draw ustvarim sličico, ki jo natisnem na nalepko, včasih tudis tekstom in to je to. List z okroglima nalepkama vstavim v tiskalnik in printam. Vse je OK.
Je pa treba paziti na to, da je velikost sličice 120 x 120 mm (oz., če uporabljaš kako fotografijo za nalepko, mora krajša stranica biti dolga 120 mm, daljša pa v razmerju temu primerna, da ne popačiš slike). Važen je tudi položaj “sličice”: za obe nalepki (po navadi sta na 1 listu dve), je na x osi 105 mm, na y osi pa za eno nalepko 74,5 mm, za drugo nalepko pa 222,5 mm.
Deluje preverjeno!
LP
Brane
Ma vi ste modeli. Nesposobni do konca. S čim pa pečete DVD-je?
Če uporabljate Nero imate tudi “Nero Cover Designer”. Uporabite ga! Če ga pa nimate, ga pa od kakšnega znanca pridobite!
Lahko pa tudi Zweckformov SW iz http://www.avery-zweckform.com/de1/downloads/assi.jsp
Pa kdaj kakšen Google uporabite. Naučite se že enkrat uporabe interneta.