Najdi forum

tiskalniki HP

HALO
A mogoče kdo pozna razliko multifunkcijske naprave med HP 5605 in HP 5610. Namreč ne dobim nikjer odgovora pa tudi na internetu ne najdem podatkov o HP 5605. Za zdaj poznam razliko samo v ceni:
HP 5610 40000 sit
HP 5605 29000 sit

Hvala za odgovor

ker ti ne najdeš in jaz ne najdem lahko sklepava, da tega ni.
Google je padel na celi črti, na HP.com nič ne vedo o tem produktu….

torej ?????

(\__/) Copy and paste bunny (='.'=) to help him gain (")_(") world domination

Google redko zataji:
HP Officejet 5605 All-in-One
This product is no longer sold
No replacement product is available.

Skratka: DISCONTINUED!

Klemenxx oba obstajata. Enega 5605 trenutno dobiš v Hoferju drugega 5610 pa v Comtronu, Rolanu, JAE… Po zunanjosti sta oba popolnoma enaka

Enega 5605 trenutno dobiš v Hoferju

ja saj to vem, samo jaz sem ti napisal, da ne obstaja, pozabil sem mogoče
napisati – da so ga prenehali uradno prodajati – torej
Hofer naj le prodaja stare zaloge – ti si pa kupi novejšega pa bo..

Klemenxx hvala za nasvet verjetno bom kupil kar 5610 saj nad Hoferjem nisem najbolj navdušen pa še edini je pri katerem dobiš ta model!!!!!

Saj veš “Nisem tako bogat, da bi kupoval poceni” :))))

Ne štekam, zakaj ne bi kupili. Izdelek je discontinued, vendar je nov in ima garancijo, ki jo lahko uveljavljate v Sloveniji. Pa kaj, če ima nov model nekaj funkcij izboljšanih za pol mikrona, je pa zato precej dražji….

Mojega računalnika tudi že dve leti ne delajo več, pa sem vseeno napisal tole sporočilo…

Mojega računalnika tudi že dve leti ne delajo več, pa sem vseeno napisal tole sporočilo…

Lahko samo upaš da se ti nebo katera od komponent pokvarila, kajti lahko se zgodi da boš imel probleme pri iskanju enake komponente.

Naj ti opišem moj primer:

pred dvema letoma in tremi meseci sem kupil drugi najbolj drag PC v trgovini, pa mi je prejšnji mesec osnovna plošča šla rakom žvižgat, in veš kaj so mi rekli v tej isti trgovini, ko sem šel iskat novo, da je ta procesor s tem podnožjem iz “kamene dobe” in da moram menjat procesor, MP, rame…
K sreči sem našel podobno matično ploščo v eni majhni trgovini.

Iz tega lahko sklepam, da je danes v tej računalniški dobi dobro kupiti najnovejši izdelek ki je na trgu, saj se ti kaj lahko zgodi, da ko ti čez eno leto preneha gaancijska doba ta PC ali pa tiskalnik…zaradi starih rezervnih delov ne bo mogoče več pepraviti.

Pa lep praznični pozdrav

Ali bolje rečeno: glede na trend se računalnikov kmalu ne bo splačalo popravljati. Škoda servisnih ur, truda in razočaranja takšnih lastnikov. Če je mlinček za odpis… Seveda je stvar drugačna, kadare je treba zamenjat le kakšno kartico ali drugo komponento, ki je na trgu dobavljiva

Modri dirkač ti je hotel povedati, da ti bo tudi cenejši verjetno prav dobro služil. Če bi šlo za primerjavo no-name in HP, bi se strinjala s Klemenxx (nisem tako bogata, da bi kupovala poceni), v takem primeru pa najbrž ne. No, odvisno kaj pričakuješ od tiskalnika oz. multifunkcijske naprave….

Drugače pa dvomim, da boš kdaj iskal rezervne dele za tiskalnik. Običajno prej zastari, kot se pokvari….

Mam tiskalnik HP (in, kot pravi Ally, star 4 leta, dela ko šus).
Za notesnik pa me ne skrbi menjava delov (drugo vprašanje je seveda, ali se bi mi to splačalo), saj HP garantira rezervne dele za obdobje 5 let. In to dejansko, kot pri drugih brendih (zlasti IBM pa še kakšen – nimam izkušenj z ostalimi), deluje.
Kot že rečeno, po moje se ne bojte se praznenja skladišč, le razlika v ceni mora biti pravšnja pa pogledati je treba funkcionalnostinove in stare enote, da ne manjka kakšna bistvena.

Na avstrijski HP strani pa ga še imajo.

Kar se garancije “starih” modelov tiskalnikov pa je takole:

Na pooblaščenih servisih boš težko uveljavljal garancijo na podlagi računa, saj je pravilo, da se tolerira skladiščenje (valjanje neprodanega izdelka po skladišču) do cca 3 mesece….kasneje serviser zelo težko uveljavlja garancijo….

Kar pomeni, da boš garancijo lahko uveljavljal izključno samo pri prodajalcu:
zakonsko predpisan rok pa je 45 dni…..verjetno boš toliko časa dejansko brez printerja 🙁

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close