Najdi forum

Ker nisem preveč računalniški tip, bi prosila za pomoč. Ko sem prestavljala računalnik na drug konec sobe, sem izklopila tiskalnik – žice ven. Pri ponovnem vklopu sem vtaknila žice na isto mesto, vendar tiskalnik ne dela. Kaj bi lahko bilo narobe?

Hvala za pomoč.

Torej Joži je nekaj čarala in začarala.

vprašanja:

– kakšen tiskalnik imaš ??
– kakšen je priključek na računalnik – široki konektor, USB konektor ??

– ko vključiš tiskalnik – katere lučke ti gorijo ???

(\__/) Copy and paste bunny (='.'=) to help him gain (")_(") world domination

Torej imamo HP tiskalnik deskjet 3550. Priključek je USB, od edine lučke ki jo ima, pa tudi ta ne gori.

ali je tiskalnik priklopljen na el. omrežje – kabel za napajanje?
ali je vključen?

vse je priklopljeno, pred prestavitvijo računalnika smo še kartušo zamenjali. sedaj pa ne reagira na nič, vse kable smo že 100x preklopili in vklopili nazaj. nič se ne zgodi. v meniju za printer pa piše da ni povezan.

Ste slučajno zamenjali USB kabel in je sedaj daljši, kot je bil prej? Izkušnje me učijo, da znajo biti USB kabli, daljši od 5m, precejšen problem. Zgodi se lahko, da sisem tiskalnika ne zazna več. Čim uporabiš originalen 1.8m kabel, pa vse dela OK.
Poskusi.

vsi kabli so ostali enaki, original, nič odvzeto, nič dodano.

a maš nov računalnik

Vse očitno ni tako, kot je bilo, sicer bi pač delovalo.
Po moje je tako ugibanje nekoliko brez smisla, ampak bi bilo dobro malo preverjat od začetka. Priklopiš tiskalnik, in ga vklopiš ( najverjetneje ima tudi kako stikalo on/off) in šele ko se opazi njegovo ( tiskalnikovo) delovanje, se gre dalje – kabel, usb priklop, gonilniki .. lahko celo ponovna inštalacija..itd
Enostavno lahko kdaj preveriš tudi tako, da priklopiš kako drugo napravo na tisti usb vhod ( preveriš usb) ali pa da celo odneseš tiskalnik na drug računalnik.

če pa le nič od tega ne gre ali se pa nima časa noben s tem ukvarjat, pa obstaja tudi kak serviser, kateri bi že znal na mestu odpravit napako

------------------------------------------------------------------------------------------- Na svetu so tri ( 3 ) vrste ljudi. Tisti, ki znajo šteti in tisti, ki ne znajo šteti

računalnik je nov, ampak je bil tiskalnik nanj priklopljen že pred tem in je normalno deloval. očitno je prišlo do kakšnega kratkega stika

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close