Najdi forum

Zdravo!

Na tiskalniku HP deskjet 845c sta se mi spraznili kartuši. Obe staneta prekletih 19 čukov.Si lahko kupim le eno, npr črno? Večinoma bi uporabljal črno barvo (tekst). Tudi barvna glava lahko dela črno barvo?Katero naj kupim, če sploh to lahko naredim ali pa moram obe na enkrat zamenjati.

hvala

Če ne boš letel v prvo štacuno, ki jo vidiš, te bosta tinti stali 16 in ne 19 jurjev. Sicer pa se pri povprečnem uporabniku črna tinta sprazni, barvna pa zaradi neuporabe zasuši. Če bi vsaj enkrat mesečno ljudje sprintali tudi kaj barvnega, se to večinoma ne bi dogajalo. Če je barvna zasušena, senzor ponavadi ne javlja napake in zadostuje, če zamenjaš samo črno. Pa v nastavitvah tiskalnika nastavi način EconoFast, ki sicer ne daje najlepših črk, zna pa prihraniti tudi do tretjino tinte. Prav tako ne piši s serifnimi pisavami (recimo Times New Roman), ampak z neserifnimi (Ariel recimo). Serifi (tiste okrasne črtice na robovih črk) znajo požreti 10 do 20% tinte. Prav tako se izogibaj bold pisavam itd. V glavnem, z malo previdnosti zna trajati tinta presenetljivo dolgo. Pa še to… v novem tiskalniku sta priloženi kartuši s samo polovično količino tinte, zato jo tako hitro zmanjka.

Ja, hvala za odgovor.Toda barvna kartuša je tudi 100% preverjeno prazna.Zdaj me zanima le če lahko dam not le eno, ali pa morab zamenjat obe, ker bi to škodovalo tiskalniku.

hvala

Tiskalnik za delovanje potrebuje obe kartuši. Z samo eno ne bo delal. Ne bo pa nič škodovalo, če je barvna prazna, samo printati ne boš mogel v barvah. V bistvu ogromno folka printa z neuporabno barvno kartušo, kot sem napisal že v prejšnjem postu, ne da bi to sploh opazili, ker printajo samo s črno.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close