Tiskalnik za domačo uporabo
Pozdravljeni,
rada bi kupila tiskalnik za domačo uporabo… da se sprinta kakšna seminarska, prošnja, kakšna barvna slikca… do sedaj sem imela enega navadnega epsonovega, a mi sploh ne deluje več. Katerega mi kaj priporočate, saj sama res nimam nobenega pojma kako in kaj naj gledam… všeč so mi laserski, a se bojim, da so ti predragi… moje finance dovoljujejo ceno do 100 evrov.
Kako pa se kaj obnesejo te multi funkcionalne naprave, ki imajo še skener in koprirca, kar bi tudi občasno prišlo prav za uporabiti?
Skratka, kakršen koli nasvet bi mi prišel več kot prav, saj res nimam pojma o teh stvareh 😉
Hvala in lep dan še naprej, Tinca
Za šolarje in študente (če ne potrebujejo printov v barvah) je laser dokaj primerna naložba. Dobiš ga že za 100 eur in manj. Razen če si seveda imela v mislih barvnega laserca?
Multifunkcijske naprave so tudi luštne, a požrešne škatle, saj je barva sorazmerno draga, modeli pa različni – eden slabši od drugega. Težko je pametno svetovati znamko in model. Včas smo rekli, da ne moreš zgrešiti, če kupiš karkoli od HP-ja. Danes je najbolje, da se vsak sam odloči, oprema se ceni, a tudi pogosteje kvari, zato ni tako težko pogosteje zamenjati tiskalnika.
Za domačo rabo je za občasno printanje dovolj inkjet tiskalnik npr. Canon Pixma iP1800 za 53 EUR.
Multifunkcijske naprave so tudi že dokaj privlačne, je pa vprašanje koliko je to res potrebno. Zanimiv model je Canon Pixma MP520 za ceno cca. 120 EUR. Kartuše pa stanejo: črna cca 15 EUR in tri barvne vsaka po 13 EUR to je cca 54 EUR komplet. Tiskalnik je tih in hiter, primeren tudi za izpis fotografij.
Ta barvni multifunkcijski Samsung CLX-2160 je sicer zanimiva zadeva, ampak potrošni material pa ni poceni. Toner ČB te zdrži 2000 strani, barvni 1000 strani. Cena za ČB cca 60 EUR in za barvni toner (potrebni so trije) 50 EUR za toner. Torej stane komplet tonerjev cca 200 EUR. To je pa že blizu cene HP inkjet tiskalnikov. Če ne rabiš kopirca pa stane navaden Samsung laserski barvni tiskalnik SAMSUNG CLP-300 160 EUR (rabi enake tonerje kot multifunkcijski tiskalnik).
Sam bi se odločil za multifunkcijski tiskalnik Canon Pixma MP520.
Jaz pa poznam ogromno ljudi ki inkjete nikakor ne marajo.Nekaj časa ga ne uporabljaš,pa se že kartuše zasušijo in vse skupaj lahko vrzeš v kanto.
Mislim , da je kopirca in scaner pametno imeti doma je pa res da je potrošni materjal za barvne laserje zelo drag.
drugače je pa tiskanje z laserjem kakor vem cenejše kot z inkjetom, Vsekakor pa se pred nakupom katerega koli tiskalnika splača pozanimati kakšna je cena na natinsjeno stran.
Sice so pa laserji sedaj tako poceni , da se inkjetov praktično ne kupuje več.
Priporočam, da pokličeš v Trgovino Svet črnil v Lj in poveš, da bi rabila nasvet glede nakupa tiskalnika. Po moje ti bodo z veseljem svetovali, saj sem se sama tako lažje odločila za nakup. Telefon: 01-2822282
Sama imam injeta, ti ga pa odsvetujem v primeru, da dolgo časa ne boš tiskalala, saj se bo zasušil in boš imela potem samo probleme.
V primeru pa, da potrebuješ barvni tisklanik lahko vzameš tudi barvni lasarski tiskalnik Samsung CLP-300 (pa še kasete se dajo polnit). Cena cca 150€.Drugače pa če pa se boš odločila za injet tiskalnik ti svetujem epsona. Pozanimaj se, da se kasete kasneje dajo obnovit, saj to izpis bistveno poceni in če je barva ok, razlike skoraj ne vidiš.
upam, da sem kako pomagala! lp
Novi inkjeti in tudi laserji imajo v večini samo enotretinsko polnjenje, tako da kmalu po nakupu letiš v trgovino po novo kartušo ali toner.Super fora a resnična.
Pri obnovi tonerja ponavadi tvojega oddaš in ti dajo drug toner kateri je bil morda obnvljen že 5 krat.Ne povsod a preveri.
Zakaj že nihče ne kupuje obnvljenih gum za avto?
No tiskalniki so dandanašnji že tako poceni da riziko s slabimimi kartušami odpade.
Če že hoče kdo pršparat z kartušami ali tonerji je bolje kupovati neoriginalne na slo tržišču jih je kar nekaj.
Drugače pa še enkrat- kupi multifunkcijskega ki je dražji za cca 20€ do 30€ ali pa še tolio ne, morda boš že jutri morala kaj nahitro skopirati ali poskenirati.
No, obnovljene gume kupujejo pametni, ki vedo, da je dobro obnovljena guma enaka še enkrat dražji novi.Mimogrede; postopek “obnovitve” je enak nalivanju zaključnega sloja nove gume….
Sam že leta tiskam z ink-jetom in se mi ni še niti enkrat zgodilo, da bi se mi kartuše zasušile. Če pa parkiraš avto v garažo za pol leta, ti pa tudi ne bo vžgal..
Tiskam izključno s Canonovimi tiskalniki(za firmo po nekaj 100 kopij naenkrat), ki imajo ločene kartuše od glave, barvo (liter stane 30- 36€) pa nalivam na vsakih 500 – 800 kopij (otroško lahko delo).Glede na to, da je v povprečni kartuši nekaj ml črnila si lahko vsak izračuna , kakšen dober biznis je prodaja kartuš.
Forum je zaprt za komentiranje.