Najdi forum

Tiskalnik v skupno rabo

HELP! Kako dam tiskalnik v skupno rabo????

Se pravi … če začnem po korakih … Imam dva računalnika z Windows XP, povezana v omrežje in en printerček … Da se ne bi matrala s priklopnikom, ki enkrat dela drugič spet ne (da ne govorimo o vseh tistih nepotrebnih kablih) bi rada zadevo speljala, tako da bi dala tiskalnik v skupno rabo. Hja … … vse lepo in prav. Na računalniku, kjer je tiskalnik priklopljen sem ga dala v skupno rabo (pač … jeziček “skupna raba” … “daj ta tiskalnik v skupno rabo”) in pol spodaj me vpraša po imenu omrežnega sredstva in tam sem vpisala pač kar nekaj … in sem kliknila V redu. Tiskalniček je dobil eno tako prav luštno rokco zraven.
Hja … sam ko grem pa na ta drug računalnik … Hm … ja tam pa nič ne najdem. Mrbit sem kaj pozabla narest … mrbit je treba po uno ime omrežnega sredstva napisat kaj druzga in ne sam “kr neki” … Ben … od tle naprej sem pa mrzla.

Kaj nej naredim??? A mi zna kdo pomagat? Pa čimprej, če se da … :)))))

V tadrugem priklopi printer ki je v omrezju…

??? Se pravi na prvem računalniku pustim tako kot je … samo printer fizično preklopim na ta druzga??

Ne:))

Prvega pusti pri miru in tudi printer pusti priklopljen nanj.

Na drugem pojdi na Start –> Printer and Faxes –> v novem oknu izberi Add a printer –> Next –> namalaj pikico pri A network printer…. –> Next –> namalaj pikico pri Connect to this printer… in v polje vpiši \\imeprvegaračunala\imeprinterja (npr \\prvi\karnekaj_kar_si_tam_vpisala) –> Next –> in sledi navodilom

:)))))) Hvala vama za trud, sem pa že najdla sama … in poštimala, da dela …

Sej v bistvu je tako, kot si napisal ti hmmmm … sam da sem uni drugi računalnik našla kar v Raziskovalcu … :)))))))))))))))) Je bil problem ga najt, ker je na mrežo priklopljenih ene 200 ali 250 računalnikov … :)))))

Še enkrat hvala za hitre odgovore … ;))))))

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close