Tiskalnik noče tiskati
Spet imam težave s tiskalnikom. Imam HP 695C (4letni ink jet). Ko hočem nekaj printati, mi javi, da je prišlo do napake: Tega dokumenta ni bilo mogoče natisniti. Tiskat noče v nobenem programu. Tudi preskusna stran se ne natisne. Tudi iz ukazne vrstice se ne da printati.
Ko pritisnem ukaz tiskanje, printer hoče vzeti list, malo ga potegne noter potem pa začne utripati lučka, da ni papirja. List lahko dobim ven, če ugasnem tiskalnik.
Kartuše so polne. V tiskalniku ni kakega zmečkanega papirja. Prah sem očistila. Poskusila sem tudi s ponovnim inštaliranjem tiskalnika.
Je kaj narobe s transportom papirja? Se da še kaj rešiti? Kaj lahko še poskusim?
Bo že potrebno najbrž malce na servis odnesti tiskalo. Najbrž so se “kolesa”
malce uničila. Žal se tudi to dogaja.
Samo prej preveri koliko te pride servis, če ni ceneje kupiti kar novega, pa
še kartuše boš lahko uporabila (če bodo pasale).
lp
Ali lahko nesem stvar na servis in vprašam kaj bi to bilo in se potem odločil ali popravljati ali ne? Se pravi ali bi lahko serviser samo pogledal in že vedel, koliko bi stalo popravilo?
Kako pa naj ugotovim v kateri tiskalnik bi pasale kartuše? Verjetno samo v HPje?
Jezi me, ker imam obe kartuši polni. Kartuše pa so tako ali tako največ vredne.
Sem malo brskala po internetu in sem ugotovila, da kartuši, ki ju ima moj HP pašeta le v bolj stare tiskalnike HP. Tako, da starih ne bi mogla uporabiti v novem tiskalniku. Imam prav?
Je možno iz starih kartuš potegniti črnilo ven in ga uporabiti v kateri drugi kartuši?
Barvno imam originalno. Črno pa sem napolnila s črnilom (prvič neoriginalno polnjenje).
Še najbolj srečna bi bila, če bi se moj tiskalnik zbudil in začel spet tiskati.
Oprosti Skalca!
sam prvi del vprašanja je naravnost…smešen!(če uporabim blag izraz)
Moje mišljenje(ki pa ga precej folka tu izpodbija) je,da (če si povprečni uporabnik tiskalnika:beri par dopisov,etc.)…..je bolje kupit v Intersparu tiskalnik za 10 čukov(Lexmark)…in ko stvar tinto porabi….greš pač po novega.starega pa daš v smeti.
Saj si sam ugotovil,da je najdražji del tinta!?
LP
Glede na model, ki ga imaš, bo še najbolje, da se odločiš za nakup novega HP-ja – srednjega cenovnega razreda. Hitrejši bo, bolj kvaliteten izpis, pa tišji. Če ti sredstva to omogočajo.
Zadovoljna boš z rezultati, saj so modeli od 710C imeli super izpis tudi na navadnem papirju. Popravilo nima smisla, ker zna biti dražje od vrednosti starega tiskalnika.
….Če ti sredstva to omogočajo….
Tajfun, saj ravno to je problem. Povrh tega pa sta problem dve polni kartuši, ki bi jih potem morala vreči stran. Zato iščem cenejšo varianto kot je nakup novega tiskalnika- če sploh obstoja.
POlde,
tudi 10Prešernov ni malo. Povrh pa je tvoj način precej neekološki. Premisli kaj to pomeni, da nekjakrat na leto vržeš tiskalnik v smeti za naravo.
Forum je zaprt za komentiranje.