Najdi forum

Tiskalnik ne tiska črno

Pozdravljeni,
prosim za pomoč . Imam tiskalnik Canon ip2000. Do prednedavnim mi je delal brez problema, potem pa ko sem menjala barve (tip barv je pravilen) mi enostavno ne tiska več črno. druge barve delujejo samo črna ne, čeprav je nova. Verjetno sem kje kaj kliknila in zdaj ne morem več ugotoviti kje. Ker sem v bistvu laik v računalništvu vas lepo prosim za pomoč. ima računalnik samo za delo doma, kakšno iskanje, nekaj malega za napisat v wordu itd. – windovs xp – program open office.
Mi na podlagi teh podtkov lahko prosim kdo pomaga?
Hvala lep dan

Pri nastavitvah izberi čiščenje glave.
Upam, da si kartušo dovolj močno stisnila v podnožje.

Ali pa vzemi glavo ven in jo ročno očisti.

Hvala za odgovor, ampak ne dela in ne dela. kako ga naj izbrišem in nastvim na novo?

Menim, da ni problem v gonilnikih, ampak v hardwaru.

Ali je crknila elektronika ali pa glava v tiskalniku.

Glede odmaševanja glave pomaga če vzameš tiskalno glavo iz tiskalnika in jo nežno opereš (lahko tudi pustiš nekaj časa namočeno) v topli destilirani vodi. Lahko probaš tudi s pihanjem s tiste strani, kjer se vstavi kartuša (uporabiš kakšno slamico).

poskusi s čiščenjem pozlačenega konektorja. To je tisti “do not touch” konektor med ležiščem kartuše in kartušo.
Uporabi alkohol iz prve pomoči.

s toplo dest. vodo; na pladenj postaviš nekaj papirnatih brisačk, ki jih malo zmočiš; nanje postaviš glavo in na vrhu kapaš vodo, da teče skozi; birsačke spodaj pa pomagajo “sesati” vodo skozi glavo.

Bil je tudi primer, ko so kupili novo barvo, potem pa smo ugotovili, da je bila barva prestara.
Po ponovni menjavi, je spet tiskal.

To je bilo nekaj predlogov, če no bo nič pomagalo, bo pa verjetno treba novega.

Sam bi kupil takega, ki ima tiskalno glavo na kartušah.
Vsaj s tem ni problemov.

S ločenimi Canonovimi glavami običajno ni težav, če pravočasno menjaš kartušo. Sam barve nalivam in še nikoli nisem imel težav, pa sem menjal že 8 Canonovih tiskalnikov, na katerih tiskam po 150 kopij naenkrat. Težave so z neoriginalnimi kartušami, ki se jim zasuši kontaktna gobica na dnu, kjer je kartuša spojena z glavo. Če pa se ti je zasušila glava, se jo najlažje ščisti z destilirano vodo, ki ji dodaš 10 % čistega alkohola in jo potopiš v ultrazvočni čistilec (prodajajo jih pri Hoferju).
Nekaj info je tudi tu:

************************************************************ # Enaka mnenja so dovoljena...nasprotna tudi ;~) #

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close