Najdi forum

tiskalnik ne dela

Mi zna kdo pomagat?
Na računalnik imam priklopljena 2 tiskalnika. Eden mi dela brez problema, drugi pa je kr en dan crknu. Problem je v tem, da ga računalnik zazna, torej sklepam da ni kriv kabel ali priključek, vendar takoj ko dam komando za tiskanje, mi javi napako.
Poskusila sem ga izbrisat in ponovno inštalirat na računalnik, pa ni sprememb. Inštalirala sem še dva druga tiskalnika, vendar se dogaja enako. Medtem ko mi pa prvi tiskalnik dela čisto brez problemov.
kaj pr hudiču bi rad imel od mene????
Prosim za pomoč, ker nujno rabim ta tiskalnik, gre za iglični epson LQ-870 ESC/P2.

Poznam to štanco.
Ti javi problem računalnik ali ti piska tiskalnik?
Si mogoče uspela preklopti ročico za posamezne list?
Ta tiskalnik se pritoži če imaš potegnjen neskončni papir v tiskalnik in ročico preklopljeno na posamezne liste.
Lahko pa je tudi matična plošča tiskalnika problem.

Problem mi javi računalnik. Na tiskalniku je naštimano za posamezen list in nič ne piska. Na računalniku mi takoj, ko da karkoli printat, javi napako.

najbrž iztaknjeni kabli v računalniku ali na tiskalniku.

(\__/) Copy and paste bunny (='.'=) to help him gain (")_(") world domination

Čudno. Ne vem kateri operacijski sistem imaš. Meni ta tiskalnik če ga “sabotiram” z slabo priključenim kablom ali ugasnjenim tiskalnikom sporoči to kot napako zelo pozno.

Mi pa trakoj javi napako če ga nastavim na neka neobstoječa vrata npr. LPT2 v mojem primeru. LQ-870 ESC/P2 se običajno prikljaplja na LPT1 vrata. Poglej v nastavitve katera vrata imaš izbrana

Praviš, da imaš dva tiskalnika. Kako sta priklopljena na tiskalnik LPT1 , usb ali je mogoče med računalnikom in tiskalnikom še kakšna škatlic?

uf…
priklopljenega imam na lpt1, nastavitve so na lpt1, kabel je na eni strani taširok nastavek, za tiskalnik, kot je original, na drugi strani je usb, ker drugega priključka nimam, gre za prenosni računalnik. ampak nastavitev nisem premikala, so takšne kot so bile takrat, ko je delal. je možno, da se je samo kaj prestavilo? čeprav ne vem kako bi to bilo mogoče….
imam pa windowse xp.

Odstrani gonilnike za usb/lpt, ter jih še enkrat namesti…

(\__/) Copy and paste bunny (='.'=) to help him gain (")_(") world domination

hm, kako pa to nardim? 🙂

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close