tiskalnik HP , epson
Mene pa zanima ali je nasplošno pri slikah boljši epson ali HP. Govorim za isti cenovni razred. Zanima me tudi kater od teh dveh je boljši pri pisavi.
( Imel sem npr. lexmarka 3200 ki se bi pri tiskanju črk skoraj primerjal z lasercem, pri tiskanju slik je bil pa porazen. )
Zanima me še če ima kdo izkušnje z epsonom 800-kako je s kvaliteto tiskanja.
Še Lexmarkovi laserji niso bili tako kvalitetni kot Hp-jevi. Dandanes jih prav tako ponujajo za 40 čukov, čeprav so se tudi HP laserji pocenili.
Predvsem ti priporočam model, ki ima kaseto s papirjem spodaj, večina HP-jev je takih. Tudi slika bo kot se šika, brez skrbi. Draga je le barva, kar tudi pri Epsonih ni dosti bolje.
Če si menil pisavo na navadnem papirju je njena kakovost zeeelo odvisna od vrste papirja. Ne sme biti ne pregladek ne pregrob. Če preveč vpija barvo so črke ‘kosmate.’ Najbolje je narediti nekaj testov z različnim papirjem. V kopirnicah jih imajo navadno več vrst. Potem pa najbolj utreznega nabaviš več.
Ko ‘reklamiram’ Hp-je, moram povedati, da sem razočaran nad novimi modeli. Kar naprej nekaj menjajo, obliko in vse drobovje. Tisti modeli, ki so lepi tudi na zunaj, pa gre prehitro v pozabo in jih ne moreš več kupiti., npr. HP 5550, ki je bil 23-27 čukcev. Nema ga više 🙂
Skratka, tiskanje sploh ni poceni, tiskalniki so cenejši, barva pa ne. Pa mimogrede je prazna. Fotke raje nosi razvijat v atelje na cd-ju.
Forum je zaprt za komentiranje.