tiskalnik Canon
Jaz ga nimam doma, jih pa v našem podjetju prodajamo in servisiramo.
Ta tip tiskalnika (k sreči?) še nisem imel na servisu, ker je dokaj nov pa tudi za tako poceni izdelke navadno nimamo nekih izobraževanj in seminarjev. Tako, da resnično ne vem kako je s servisiranjem v primeru, da se ti kaj okvari. Kolikor sem ga pa testiral, je precej enostaven. In zelo hiter. Ter zelo grd hehe. Pač očitno tukaj niso niti hoteli delati na dizajnu ampak jim je bil glavni cilj narediti za svoj rang učinkovit in kar se da cenejši tiskalnik. Jim je ratalo.
Če nameravaš tiskati veliko fotografij, potem je tiskalnik zelo primeren. Samo za tiskanje teksta, bi ga bilo skorajda škoda po mojem mnenju.
Niti ne za fotografije, bolj za tekst, pa mogoče kakšno slikco vmes.
Izbrala sem ga pa zato, ker je trenutno najcenejši, pa še kartuše so dokaj poceni napram drugim.
Sama imam starejši tip Canon Pixma IP100 in dela brez problemov. Prej sem pa imela HP in skoraj obubožala, tako drage kartuše ima.
Ali mi mogoče ti lahko kaj svetuješ? Tako – neobvezno …
Hvala za odg. in lp
Za tako nizko ceno kot je iP1300 ne vem, če boš pri Canonu dobila kaj podobnega, ker to je res ta hip najcenejše in kar se tiče samega tiskalnika ter tudi kartuš katere uporablja.
Ogromno prodamo iP4200 in sedaj nov model iP4300 ampak to sta tiskalnika ranga 100 – 130 EUR. Imata pa zares vrhunske lastnosti tako glede hitrosti kakor kvalitete izpisa. Pa še duplex (dvostransko tiskanje) podpirata in tiskanje na CD-je. Tukaj res ni zaenkrat nobenih okvar. Z izpisom so pa stranke res zadovoljne, saj stvarca na primeren papir tiska zelo kvalitetno – izpis je primerljiv z vrhunskim ploterjem.
To je kar vem o Canonih. Nikakor pa ne trdim, da imajo najnižje cene in najboljše tiskalnike. Pri marsikateri stranki opazim na mizah Kyocere, Brotherje, IBM-e, Minolte, Samsunge…. in kolikor slišim, nekateri modeli utegnejo biti prav tako vrhunski glede na svojo ceno.
Forum je zaprt za komentiranje.