Tiskalnik 3 v 1 – nasvet
Odločam se za nakup novega tiskalnika. Zelo mi je všeč kombinacija 3 v 1 – tiskalnik skener, fotokopirc…
Sama sem se prej že nekako odločila za nakup HP PSC 1210 (35.000), zdaj pa vidim, da ima Merkur v akciji HP PSC 1350 za 43.990 sit. Zanima v čem je bistvena razlika med njima (razen nekaj višje hitrosti pri tiskanju in kopiranju) in katerega mi priporočate. Ali je PSC 1350 vreden 10.000 sit več kot 1210?
Pri PSC-ju 1350 je omenjen tudi čitalec spominskih kartic, ki se uporabljajo pri digitalnih fotoaparatih – a obstajajo različne vrste, ali preprosto ustreza vsaka kartica?
Pri PSC-ju 1350 je omenjen tudi zoom od 50 do 400%, ali to pomeni, da ima fotokopirc tudi možnost povečanih in pomanjšanih kopij? Potem jih najbrž 1210 nima…
Vem, da imam veliko vprašanj. Bila sem dveh trgovinah z računalniki in tiskalniki, a mi na ta vprašanja niso znali odgovoriti, ker omenjenih tiskalnikov niso imeli na zalogi.
Že vnaprej hvala za vsako mnenje, nasvet ali vašo izkušnjo!
Živjo!!
Zelo mi je všeč kombinacija 3 v 1 – tiskalnik skener, fotokopirc…
Tudi meni!!
Sama sem se prej že nekako odločila za nakup HP PSC 1210 (35.000), zdaj pa vidim, da ima Merkur v akciji HP PSC 1350 za 43.990 sit. Zanima v čem je bistvena razlika med njima (razen nekaj višje hitrosti pri tiskanju in kopiranju) in katerega mi priporočate. Ali je PSC 1350 vreden 10.000 sit več kot 1210?
Ja po vseh zadevah sodeč je 1350 vreden svojega denarja.
Samo malce poglej, koliko te potem pridejo kartuše, z aenega ali drugega,
čeprav mislim, da mora biti cena kartuš ista, oz. so samo ene za oba tiskalnika..
Pri PSC-ju 1350 je omenjen tudi čitalec spominskih kartic, ki se uporabljajo pri digitalnih fotoaparatih – a obstajajo različne vrste, ali preprosto ustreza vsaka kartica?
Ja 1350-tka podpira naslednje kartice:
CompactFlash Type I/II
– Secure Digital
– Memory Stick
– SmartMedia
– xD-Picture Card
Praktično so podprte vse, ki se dandanes “valjajo” po današnjih digitalnih
fotoaparatih.
Pri PSC-ju 1350 je omenjen tudi zoom od 50 do 400%, ali to pomeni, da ima fotokopirc tudi možnost povečanih in pomanjšanih kopij? Potem jih najbrž 1210 nima…
Če prav vem, potem 1210 nima možnosti povečave, ampak samo
1350-tka.
Pa še nekaj je v redu, to da ima plosko skeniranje, torej položiš knjigo
na scanner in je…
Še čisto na kratko:
Preglejte, izberite in natisnite digitalne fotografije s funkcijo HP photo proof sheet ob uporabi vgrajenega čitalca pomnilniških medijev:
– CompactFlash Type I/II
– Secure Digital
– Memory Stick
– SmartMedia
– xD-Picture Card
Tehnične podrobnosti:
model: HP PSC 1350
tiskalnik, skener in kopirni stroj v eni sami enoti v barvah
Funkcije tiskalnika
hitrost tiska:
– do 17 črno-belih in
– do 12 barvnih strani na minuto
ločljivost tiskanja:
– črno: 600 X 600 dpi,
– barvno: do 1200 x 1200 dpi (do 4800 dpi na HP Premium Photo Papir) s PhotoRet IV tehnologijo
Funkcije skenerja
ločljivost skeniranja:
– optično: 600 X 2400 dpi
– do 19.200 dpi v enhanced načinu
poltoni: 256
plosko skeniranje (lahko skenirate tudi knjige)
USB priklop
dimenzije: (425,7 x 259,1 x 169,7 mm)
masa: 5 kg
Jap – na tvojem mestu definitivno 1350-tko, pa še ugodna cena je v Merkurju.
lp
Najlepša hvala za tako obširen odgovor. Ravno to sem potrebovala. Včasih se prehitro zaletim v kakšno stvar in potem obžalujem. Ampak tokrat kaže, da sem se dobro odločila.
Samo še cene kartuš preverim. Potem pa … gremo v nabavo preko interneta – zastonj dostava na dom.
Še enkrat, res najlepša hvala.
Torej, tiskalnik imam zdaj že 1 mesec in pol in sem zelo zadovoljna z njim; lepe slike, dovolj hitro tiskanje, fotokopirc doma pa se tudi prileže…
Ampak zadnje dni mi pa nagaja in ne vem več, kako naj si pomagam. Ves čas mi kaže, da naj preverim papir. Ko potem pritisnem tipko ON/RESUME, mi potegne 1 cel papir in še polovico drugega, nato pa se spet ustavi in spet začne utripati tipka Check paper. Ko še enkrat pritisnem tipko ON/RESUME, mi potegne drugi papir do konca ven in spet začne utripati tipka Check Paper…. Tiskalnik sem že izklopila iz električnega omrežja, ponovna zagnala računalnik… Tu pa se moje znanje za domačo uporabo neha.
Mi lahko kdo svetuje kako naj odpravim napako?
Hvala!
Živjo!
Ker je še v garanciji, je najbolje da pokličeš na servis, veš
če boš sama nekaj “šarila” noter še posebej s kakšno pinceto in podobnimi
zadevami mimo grede narediš kakšno prasko in ti bodo na servisu
lepo povedali da garancije ni več in seveda račun da glava zaboli.
lp
Forum je zaprt za komentiranje.