Najdi forum

Tiramisu

Po katerem receptu delate tiramisu, da je kompakten in se lepo reže? Vedno naredim tako mehkega, da bi ga lahko z zajemalko delila na krožnike:(

Hvala!

LP, A.

Najbrž preveč namočiš piškote v kavo. Pol se pa razleze,raje manj kot več.lp

Ali pa narediš preveč tekočo kremo (preveč jajc ali premalo mascarponeja) ali pa premalo časa pustiš v hladilniku, da se strdi?

Drugače ga pa jaz delam po tistem receptu, ki je napisan na piškotih. Ni ravno trd, tako mehek kot ti opisuješ, pa tudi ne.

Uporabi želatino ko delaš kremo. In se ti ne bo razlezlo. Pa ne namakaj piškotov predolgo.

Piškote namočiš res samo za sekundo, dve. Moj prvi recept za tiramisu je imel napotek, da po zadnji plasti piškotov vse skupaj obtežiš. Jaz dam plastično desko za rezanje, nanjo pa eno težko buklo. Po kakšni uri, dveh obtežitev odstraniš, premažeš s smetano, potreseš s kakavom, se dvakrat obrneš okrog in tiramisu čudežno izgine.

Vidiš meni je pa boljši tak mehak, da ne zagrizem v suh piškot.
Najboljšega sem jedal v TRSTU v gostilnici MIRAMAR. Ga je daj kar z eno tako pol zajemalko na krožnik. Mater je bil dober.
lp

Ja, krema je premehka . . . mogoče bi morala res dlje časa pustit v hladilniku, če pa je tak mnjamiiii . . .

Hvala vsem;)

Ma piškoti morajo biti prepojeni, da ima zadeva sploh kaj okusa po kavi.
Drugače je brez veze.
Jaz ga delam brez jajc. Surova jajca mi ne sedejo. Ga pa res moraš pustiti ene štiri ure v hladilniku, še bolje pa čez noč, da se strdi.

uporabljaj mannerjeve baby piškote -so res najboljši, sama sem preizkusila vse druge baby piškote ki mi res kar razpadejo mannerjevi so res najboljši poizkusi pa se boš prepričala, njami

pri nas delamo tako, da piškotov ne namakamo, ampak jih namažemo s kavo s pomočjo čopiča. Moraš pa mazat pravo stran piškota (ki ni s sladkorjem posipana), da se vpije.

Za kremo pa 1/2 kg tiramisuja, 3 cela jajca in 10 dkg sladkorja,

Ni tekoče. ni pocasto, okus po kavi, super.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close