Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Tiramisu brez jajc ?

Tiramisu brez jajc ?

Mene pa zanima, ali se krema za tiramisu lahko naredi brez jajc. Meni so surova jajca namreč zelo sumljiva in že sama misel na to, da bi jih jedla, me odvrača od tega, da bi naredila tiramisu.

Hkrati pa prosim za kakšen dober recept za tiramisu, seveda brez jajc.

Hvala in lp.

V nedeljo sem gledala Jamie-ja, ki je delal čokoladni tiramisu, ker se mi je zdelo ful dobro, sva z možem včeraj to poskusila narediti. Biskvit sem naredila iz 40 g kakava, 4 jajc, 110 g sladkorja, 50 g masla in 85 g moke. Namesto mascarpone-ja pa sva uporabila kar vipavsko skuto, ki sva ji primešala 2 dl smetane, malo limonine lupinice, vanilija, malo likerja in natrena. Nisva uporabila jajc (zaradi istega razloga kot ti). Bilo je odlično.

To pol ni več Tiramisu……..so samo imitacije…..
………njegova verzija je neka spaka med predstavo italjanske kuhinje Angleža

Sicer te sladice nimam rada,ker se mi kreme s surovimi jajci upirajo.
Je pa res Kroki,da Jamie-ja ne prenesem,ko originalne it.recepte prilagaja angleskemu okusu. Takrat nastane packarija,sem ob neki priliki ze povedala.Drugace pa Angleze marsikaj nauci.To mu stejem v plus.
Lep pozdrav Babi

Res ima preprosto kuhinjo in predvsem ne komplicira….rad uporablja določene sestavine povsod npr. limona in olivno olje……ampak ko mi začnejo prodajati tiramisu za kao nekaj originalnega mi pa lasje pokonci skočijo…….

Glede jajc….jaz ga delam a le takrat ko imam jajca veselih kokoši…….moževa sestra ima kmetijo in kokoši še ograje niso videle kaj šele kletke(jaz pravim, da so v kokošjem raju)…….in menim, da če se zastrupiš z njenimi jajci potem se lahko z vsem……imam pa tudi še en drug vir od soseda kmeta (kjer živijo starši) in mi proda še tople in take dam v maso…..sicer pa tiramisu ne delam vsak dan le 2-4 na leto…..

Kroki, se popolnoma strinjam. Tudi mi imamo domača jajca in do danes še nismo imeli problemov. LP

Kroki,saj ni toliko stvar salmonele,jaz enostavno vonja svezih jajc ne prenesem.Zato kreme vedno kuham na pari.Ze odkar pomnim zase,je bilo tako.Drugi otroci so veselo natepavali mehko kuhana jajcka,meni se je obrnilo,ali pa jajce na oko.To je edino,kar naredim vnuku zelo tezko.No,zdaj si ga napravi ze sam.Zame pride v postev samo dobro zapeceno ali trdo kuhano.
Si pa res srecna,da imate vesele kokosi.Tudi meni jih nosi soseda,ki ima tak odnos do zivali,kot tvoja svakinja. Lep pozdrav Babi

jaz pa s tiramisujem nimam problemov!! ni mi vsec-jajca taka,ali drugacna!
jamie mi je pa vsec-zelo spontan,vsec mi je njegov nacin…vse “na izi” bi se reklo! kar nekaj njegovih stvari sem naredila. verjetno to res malo prilagaja anglezem. anglezi so znani po “tradicionalnosti”…tako da…je mogoce celo malo “treba”!?:)) ko smo ze pri anglezih- njihov puding!? me prav zanima,ce ga je katera probala? nekateri pravijo,da je grozen,nekaterim je vsec. vem,da imajo nekaj razlicic. me prav zanima! lp petra

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close