Tipicna slovenska kuhinja
Oliver, Babi me je opozorila, da si res v tujini; iz tvojih postov nisem dobro razumela tega, sem mislila, da se nekdo šali! Oprosti! Upam, da ti bo pogostitev uspela! Ampak moj nasvet še vedno velja, če bodo prijatelji prišli k tebi na obisk v Slovenijo, jih pelji v kakšen kmečki turizem – npr. gostilna Ančka v Šenčurju je super! Pa še mnogokje drugje! Prav lep pozdrav!
Glede kuhanja sem kr vesc ker kuham skor vski dan vendar je bolj problem ker so moje jedi ponavadi take bolj enostavne in na brzino ker se mi ne lubi posode pomivat. Tokrat pa bom imel verjetno kr precej posode in tut dost zensk da bojo potem posodo pomivale… ja pa se to baje najboljse kuhajo francoski kuharji ki so ….MOSKI!!!
Najlepsa hvala vsem!
LP Oliver
Če že serviraš govejo juho (mimo grede, tista s cvetačo bi raje spustila, da en svoj okus, ki pa ni goveja, zelenjava : popečena čebula, peteršilj, 3-4 korenje, zelena (5-10 dag), koleraba-če jo najdeš malo manj kot zelene(tržnica) 1 rumen korenje (tržnica), paradižnik-lahko tudi mezga- začimbe : poper, sol, majeron, bazilika, rdeča paprika, žafranika) potem zraven naredi še hrenovo omako za h k. govedini: svež nariban hren preliješ s govejo juho (naj ne plava), naribaš eno jabolko, dodaš malce drobtin, žličko kisa, sladkor, sol- po potrebi in malce sladke smetane, zraven pa renstan krompir in zelena solata, pa bo kosilce…. pa dobro pojedino….
Mitka, zdaj pa jaz ne vem, ali se ti hecah ali pa jaz ne razumem prav dobro vsega, kar si napisala. Gostilna Ančka v Šentjurju in kmečki turizem – kaj pa imata ta dva skupnega?
Saj nimam nič proti Ančki, vendar s kmečkim turizmom res nimajo nič skupnega. Resda v pomanjkanju gostiln s tipično slovensko kuhinjo nekako izstopajo (pozitivno), prav domači pa tam že dolgooooo časa niso več.
Oliver, moram kar s teboj potegniti, čeprav sva na temle forumu v nevarni manjšini. Opažam pa, da nas ta ženska bitju tu gor večkrat kar ignorirajo (v smislu, “a mi katera zna svetovat, kako pripravti…”, “a ima katera izkušnje s kuhanjem…”), in stvar me, moram priznati, včasih kar pogreje.
Ne štejem se med vrhunske kuharje, verjetno pa me povprečna slovenska kuharica prav nič ne prekaša, vsaj kar jih sam poznam. Je pa res, da med najboljšimi kuharji ni zaslediti ženskih imen, zakaj pa je temu tako, pa ne vem.
Korl,hej! Ze veckrat sem omenila,da so fantje,ce se skup vzamejo,najboljsi kuharji.Je pa res,da v druzinskem krogu prepustijo to raje nam.Moj moz je ze tak.Sicer pa napravi odlicne zgance,kjer je moska mocna roka za mesanje na koncu, zelo potrbna.To je vedno njegova domena.Zelo rada bi ti prepustila kuhinjo z vsemi zacimbami vred za kaksen dan in bi sedla k mizi kot gospa.
Lep pozdrav Babi
Stvar je taka da se bo verjetno vse skupi prestavlo na en dan v drugem tednu. In to zvecer tak da bom verjetn kr eno sladico nardil – ala sladki struklji – diet varijanto namesto cukra bom dal natren pa to. Ker delam precej pozno.
LP Oliver
Mate se kaksne non fat ideje za preliv strukljev. In pa kak exsoticen recept za struklje da pridejo se boljsi? Danes bom js to za foro probal nardit zvecer.
Dragi Korl, držim te za besedo! Na vrtu se mi bohoti pehtran, lepo je naredil, nič še ni rumen in za potrgat je. Naredila sem že potico, pa neko bolj enostavno pehtrano pecivo pa pehtranov kis. Ali imaš še kakšen uporaben in zanimiv recept, da pehtran “k nuc pride”. Saj veš, Gorenjcu se škoda zdi, da kaj propade. – Zanašam se nate – lepo te pozdravljam!
Draga misa.!
Tako si se potrudila, da ne vem kako naj se ti najlepše zahvalim!
Ne morem verjeti, da se da s pehtranom prirediti toliko jedi. Vse sem že natančno prebrala in se kar ne morem odločiti katerega naj prvega preizkusim. Mož, ki ima pehtran zelo v časteh za začetek navija za pečen sir in verjetno bo sprejet njegov predlog.
Še enkrat prav lepa hvala za trud!
Prisrčen pozdrav!
Forum je zaprt za komentiranje.