Tip ženske, ob katerem se počutim ogroženo
Zanima me, če ima kdo izkušnje s tipom ženske, ki je zelo prijazna, pametna, lepa, mirna, premišljena, vedno elegantna in očarljiva, ima lepe manire, po drugi strani pa rada izkorišča, kjer le lahko?
Zase zahteva spoštovanje, včasih deluje že vzvišeno, ampak na nek subtilen način drugemu dela štalo (torej ga ne spoštuje) – ta način je tako subtilen, da niti ne vem potem, a sem jaz nora ali pa imam res opravka z manipulatorko?
Obstaja namreč ta tip ženske, ki jih je ogromno! Ker z njimi v življenju nisem želela imeti opravka, ker sem ob takih ženskah vedno čutila neko grožnjo, sem se jim na veliko izogibala v življenju. Zdaj tega tipa žensk ne poznam dobro in imam zgolj neko primitivno idejo o njih: So lepe, popularne, imajo vso pozornost, klišejsko bi jim rekla ‘cheerleaders’ ali pa tip ‘razočarane gospodinje’, moški se po navadi ogromno smukajo okrog njih (verjetno zato ker so lepe), ampak so pripravljene naredit vse, da ostanejo na vrhu – to pomeni, da po drugi strani manipulirajo z ljudmi, gledajo samo na svojo korist in uživajo v tem, ko drugim ženskam, ki so srečne, uničujejo življenje. v glavnem so prebrisane.
Zdaj pa nimam izbire, saj imam cimro, ki je ta- klasična princeska in imam z njo probleme, ker kljub vsej tej očarljivi prijaznosti, mirnosti in popolnosti (res deluje tako odraslo, prijetno, zrelo) daje občutek neiskrenosti, nepristnosti, prebrisani premišljenosti … kot da je nekaj v ozadju, …
Na primer: pomivala sem tudi njeno posodo, dokler nisem opazila, da usluge ne vrača – je človek, ki uživa, da drugi delajo namesto nje, delo najraje prelaga na druge – mislim, da razmišlja v tej smeri, kot da bi to bilo pozitivno, kot da je to dosežek, kot da bi jo morali občudovati zato, ker je ne vem … taka lepotica, tako pomembna, ne vem kaj, res ne vem kaj tak človek razmišlja, zato prosim pomoč. Mene bi namreč bilo sram preložiti moje delo na drugega, in če bi to že storila, bi hitro našla način, da vrnem uslugo, ker mi je toplo pri srcu, če nekomu pomagam, ampak zgolj v kolikor tudi drugi rad pomaga in najde v tem veselje. V kolikor ne, čutim, da me drugi izkorišča in nimam veselja, da bi pomagala človeku, ki najde užitek v izkoriščanju. Zdi se mi, da imam opravka s tem tipom ženske, ki razmišlja nekako v smislu, da je dobro poskrbela zase takrat, ko so drugi poskrbeli zanjo. Je kaj na tem? Vem namreč, da je zelo sexy, kadar ženske dajejo občutek, da potrebujejo nekoga, ki bo skrbel zanje – to je eden izmed ženskih trikov, kako dobiti moškega, ker moški uživajo v tem, da za žensko poskrbijo, ampak ali menite, da bi to, da je ženska sebična, da pusti, da drugi skrbijo za njeno delo lahko bilo povezano s tem?
Poleg tega imam občutek, da mi včasih v zelje hodi tudi pri partnerju (ko sva se o tem pogovarjala, je rekel, da je imel on isti občutek) in zanimivo se mi zdi, da sem na prvi pogled, takoj ko sem jo videla, dobila tisti občutek, da gre za princesko, ‘cheerleader’ punco, ki je (za moje pojme) najhujša sorta ženske, ker te ženske so tako prijazne ampak tako uničevalske. Če se imam jaz lepo, bo naredila vse, da mi življenje uniči. Ne razumem zakaj, ker meni se zdi, da ima vse: pamet, lepoto, lepo vzgojo, lepe manire, … edino kar me preseneča je, da je samska – 30 let ima. Bojim se, da mi bo delala štalo pri partnerju in na splošno.
Prosim, če je kakšna ženska pripravljena povedat, kaj razmišlja, ko pusti, da drugi čistijo za njo, kako se ob tem počuti, ali pa ko subtilno zapeljuje zasedenega moškega, ker vem, da je veliko takih: delujejo namreč zelo samozavestne, delujejo kot da imajo veliko samospoštovanja, navzven izgleda da se zelo cenijo in da so zelo zadovoljne, ampak potem ko vidim kaj delajo, videzu neham verjeti in tudi njihovim besedam ne. Pri takih ženskah gledam samo dejanja – ta pa niso kaj prida.
Enostavno obstajajo zenske z karizmo. Problem je, ko taka zenska izkorisca svoje “potencijale” da bi dosegla svoje cilje ne glede na posledice ( gre cez trupla). Ni ji mar za druge, niso dovolj vredni, ona je pac najboljsa in lahko doseze kar si zeli. In res lahko. Predlagam umik od takih.
Drugace pa so tudi take, ki tega ne rabijo izkoriscat oz. uporabljat v neke posebne namene dosezke, ki so sposobne same dobro zasluziti, pametne, prijazne, so odlicnega videza posledicno magnet za moske in groznja zenskam…ki imajo komplekse manjvrednosti. Take zenske so najhujse. Z kompleksi. Namesto da delajo na samozavesti so pac Zleht, spletkarke, zagrenjene, opravljive, zavistne pogosto fasejo zelodcne in psihicne tezave, zguban grd obraz zaradi toliko ukvarjanja samo z drugimi in skrbmi, da bi jim ena taka huda bejba prevzela moskega, ki ga ona v bistvu niti ne opazi on pa ponavadi bolano fantazira o njej.
Eh babe..
Forum je zaprt za komentiranje.