timijan-majaron
Pozdravljene!
Pred časom sem brala v nekem strokovnem članku na temo vrtnarstvo/cvetličarstvo, da se začimbi timijan in majaron ne smeta uporabljai istočasno, ker – se mi zdi – ena od njiju postane strupena.
Ali katera od vas ve kaj podrobnejšega v zvezi s tem? Omenjene literature namreč nikjer več ne najdem.
lp
Modra
Gre za dve izredno mocno aromatični sredozemski začimbi, ki se praviloma mesata samo z osnovnimi zacimbami, zato obstaja priporočilo amaterjem, da ju ne mesajo skupaj! Imata do neke mere podoben okus, vendar je timijan bolj pikanten. Veliko zavisi od mesta rasti in vrste.
Sicer pa se dopusca majaronu kot glavni zacimbi dodati v res minimalnih kolicinah timijan, zajbelj ali rozmarin, vendar zares previdno Zato, brez skrbi, ne bos se zastrupila.. Majaron se dodaja jedem sele v zadnji tretini casa kuhanja, ker sicer iznicimo aromaticne snovi.
Timijan se najboljse kombinira z zelenim petrsiljem, lovorjevim listom in cebulo. Sveze, sesekljane in med prsti zmeckane timijanove listice dodamo jedem na zacetku kuhanja. Suh timijan je do trikrat mocnejsi od svezega.. Jaz preferiram timijan!
Brez skrbi preveri in DOBER TEK
Forum je zaprt za komentiranje.