Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika tičino masa-prodaš?

tičino masa-prodaš?

Pozdravljeni!
A tičino maso v trgovini pekarne Vrhnika res prodajajo samo v velikih količinah da v 10 letih ne porabiš? Koliko pa stane? A še kdo rabi, bi kupili skupaj in si razdelili?

Decembra bo dosti tortic…

Ticino maso dobiš v 7kilogramskem pakiranju ali večjem. Če računaš, da na torto z okraski vred porabiš cca 1 kg (se da tudi z manj skozi priti), je ni ravno za 10 let. Stane pa tale posoda okoli 52 evrov. Rok trajanja je pa tudi dokaj dolg. Tale, ki jo imam jaz, je užitna do aprila 2008.
Se pa res splača deliti jo z večimi. Jaz to počnem, trenutno je pa ne bom rabila, je imam še 3 kilograme doma.

LoniM, od kod pa si?
Jaz bi najprej rada probala kako mi gre- kadar mi gre bolj slabo, hitro obupam… tako da ne bi porabila niti 2 kg v 10 letih…

mi poveste, kaksna masa je to?

hvala

Sem iz kapitale, ampak je nimam namena vsaj še pol leta kupovati, mislim, da sem s svojimi zalogami dobra vsaj do aprila.
če poznaš trgovino Sve i svašta blizu Zagreba, tam menda (sama tam nisem bila) prodajajo tudi manjša pakiranja, ali pa če hodiš kaj v Celovec, je v centru Zehrer, kjer jo lahko kupiš od 100 g dalje, ti jo odtehtajo.

Ticino masa je neke vrste sladkorna masa, ki služi za oblačenje tort (podobno kot marcipan) ter za izdelovanje okraskov, se da zelo dobro obarvati z barvami.

Nazadnje sem jo kupila pri mojstru Goljatu v Škofji Loki. Vzameš, kolikor rabiš. Prej pokliči in preveri, če ta možnost obstaja.

Meni oblačenje torte v tičino maso ni všeč, moji niso marali te oblekce. Ostanek sem tako porabila za dekoracijo, za posamezne okraske in je bilo super. To pa so z veseljem pojedli…

Natassa

Saj jaz jo tudi imam od Goljata, samo človek se ne pelje v ŠK. Loko samo po ticino maso. Ima ko po 7,5 evra za kilogram. In pa še ena stvar, s 15.12. gre mojster v pokoj.
Drugače so pa meni njegovi tečaji super, hodim tja že 4 leta in sem bila še nad vsakim navdušena.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close