Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Tia Hights Makadi Bay Hotel Hurgada

Tia Hights Makadi Bay Hotel Hurgada

Hvala za informacije, nekaj me se zanima. Ali je v blizini hotela kaksen bazar ali kaksne trgovince in kje se splaca kupiti kaksne spominke?

prvo noč ko smo prispeli se je hitro že pojavil en komar, tako da sem za ponoči dajala v vtičnico tisto zadevo prooti komarjem
zunaj pa nisem opazila nobenega mrčesa

v hotelu so trgovinice, pa ob kraju hotela so neke 3 trgovinice – skratka nič posebnega,mi nismo šli nič v hurgado, tako da smo nekaj malega kupili v hotelu nekaj pa potem na letališču, kjer je pa res ogromno robe

V petek 06.07. sma se s fantom vrnila iz omenjenega hotela. Potovala sma z relaxom – organizacija katastrofalna. Let iz Ljubljane smo imeli v petek 29.6. zvečer ob 22.00- v hotel smo prislepi v soboto ob 4 zjutraj, nakar nam relaxov predstavnik pove, da se lahko čekiramo komaj ob 12 uri v soboto in da se bo poskušal dogovorit na recepciji da bi se lahko čekirali ob 8 uri zjutraj, torej bi naj do takrat prenočili kar v recepciji hotela…. Na kar se seveda pritožimo in se čudežno najdejo proste sobe.

V predstavitvi hotela piše da je v sobi sef in kotiček za kuhanje kave…tega ni bilo. Na voljo sta samo dve all inclusive restavraciji ostale so za plačat.

Ob najinem odhodu se je komaj začela sezona v tem hotelu tako da sma se zadnji dan lepo načakala preden sma prišla do hrane.

Hrana tudi ni bogve kaj…sem bla predlani v El Palacio Sunny Days (4 zvezdice) pa je bila hrana neprimerljivo boljša. Povsod dodajajo neko njihovo začimbo, ki pokvari ves okus.
Jedla sma vse od sveže zelenjave do sadja pa ni noben imel prebavnih težav.

Okolica hotela lepa in urejena, tudi plaža je urejena. Imajo manjši koralni greben, kjer je mogoče videt veliko ribic raznih barv, sploh če maš kakšen košček kruha da jih privabiš 😉

Napitnine delajo čudeže, 1€ za fanta ki deli brisače – dobiš čisto nove brisače, 1€ za fanta ki dela v restavraciji – ti postreže s kavo ali čajem zjutraj oz. pri kosilu s pijačo ki jo naročiš.

Aqua park super…nekaj toboganov za adrenalin, zadnje dni gužva – premalo blazin, brez katerih ne moreš na tobogane.

hotelski taxi do mesta dahar cca 15€. Nakupi v hotelskih bazarjih in daharju se ne splačajo, saj je na letališču ogromno bazarjev, v katerih so stvari zelo poceni…sem zelo obžalovala nakup v mestu. npr. papirus 40x30cm na letališču 5€, drugje minimalno 20 €. Tako da nakupi se resnično splačajo samo na letališču, kjer je res ogromnooooo robe.

Bungalovi so tako tako…pohištvo zelo obrabljeno, postelje ločene, brez sefa…oddaljeni tudi več kot 400m kot piše v relaxovem katalogu… Vodo v sobo sma dobila prvi dan 2 steklenici vode, drugi dan 1 steklenico potem pa nič več. Tudi z wc papirjem so šparali.

V hotelu so menjavali za 1€ – 7 egipčanskih funtov.

tako da glede na opisano sma bila zelo razočarana glede na to da je bil hotel 5* in da sem v hotelu s 4* v hurgadi doživela dosti boljšo hrano in sobo in nasploh vse.

Sedaj sploh ne vem kaj naj si mislim, eni pišete da vam je bilo fajn, eni da vam ni bilo všeč. V trenutku ko vplačaš sploh ne bi smel brati forumov verjetno. Kakor koli v sredo odpotujemo,potrebno bo zdržati , ampak glede na to, da smo kot družina redko skupaj nam bo verjetno super kjer koli že bomo. Bi pa vprašala glede gužve – ali je hotel bil totalno poln- in je vsepovsod gužva?
Hvala za odgovor!!

Jaz sem predvsem razočarana nad organizacijo in praznimi obljubami relaxa. Samo bivanje in osebje v hotelu je blo vredu. Npr. znanka je imela roj. dan in so ji na naš predlog spekli torto in so ji celo po egipčansko zapeli vse najboljše. Nič jim ni težko naredit za goste. Problem je v tem da agencije “prodajajo” stvari ki ne držijo in potem si razočaran nad vsem.

Kar se gužve tiče je bil hotel iz dneva v dan bolj poln in iz dneva v dan večja gužva. Zgleda da se je sezona v tem hotelu šele prav začela.

Sicer pa tako kot si bote naredli tak bote imeli 🙂

Iz uradnega vira sem izvedel da je Relax zamenjal ta teden dva vodiča v Egiptu od starih je ostala v Egiptu edino vodička, ki je dol že od lani.

mislim, da smo vsi podobno napisali – hotel si ne zasluži 5 zvezdic glede na opremljenost sob – pohištvo je že precej zrabljeno.
glede hrane pa so si okusi zelo različni – nam je bilo kar okusno,
no za 5 zvezdic, bi lahko imeli za otroke sicer kakšno nutello, pa je pač nimajo, nič hudega, saj jo jedo doma
ostalo pa je tako kot si narediš sam
glede na ceno, ki smo jo mi plačali za 14 dni za 4 osebe (v primerjavi z ostalo ponudbo res ugodna ultra first minute varianta) smo dobili dovolj in smo tudi odšli v ta hotel z nekim pričakovanjem, da se najbrž glede na ceno ne bo bleščal za 5 zvezdic.

tale je pa huda, da prideš v hotel in ne moreš v sobo
to je po mojem kakšna fora od relaxa, da bi plačali 1 dan manj hotelu, saj hotel ko smo mi odhajali je bil manj kot pol zaseden in je bilo sigurno dovolj sob
mi smo drugače brez problema sredi junija ob 4 ponoči dobili sobo – so nam morali sicer še dostaviti 4 posteljo ampak so to naredili v 15 minutah

tale je pa huda, da prideš v hotel in ne moreš v sobo
to je po mojem kakšna fora od relaxa, da bi plačali 1 dan manj hotelu, saj hotel ko smo mi odhajali je bil manj kot pol zaseden in je bilo sigurno dovolj sob
mi smo drugače brez problema sredi junija ob 4 ponoči dobili sobo – so nam morali sicer še dostaviti 4 posteljo ampak so to naredili v 15 minutah

To, da niste mogli v sobo, je nekaj zelo čudnega. V tujini smo bili že ohohokrat (tudi 6 krat v Egiptu), pa se nam ni še nikoli kaj takega zgodilo. Dan odhoda se šteje avion + rez. sobe. Tudi mi smo že dvakrat prišli v jutranjih urah, pa nas je v sobi čakal tudi prigrizek in pijača (konkretno v Egiptu). Tudi jaz razumem to kot neka fora vodiča oz. agencije. Sicer pa imaš na voucherju oz. računu napisane nočitve. Če prideš v jutranjih urah je logično, da imaš nekaj ur manj spanca, vendar soba te čaka že od prejšnjega dne.

Sicer pa gremo tudi mi v ta hotel oktobra in sem prepričana, da bo zelo v redu. Seveda na dosedanje izkušnje s tujino.

V petek 13.7. smo se z družino vrnili iz omenjenega hotela. Večjih težav z sobo v lagoon delu nismo imeli, tudi dobili smo jo takoj, ko smo prispeli v hotel okoli 4 zjutraj. Oprema sobe pa res ni v ponos 5 zvezdic. Glede hrane je res da imamo vsi različne okuse, vendar nam, ki nismo izbirčni ni najbolj ustrezala, kot tudi nekaterim drugim družinam s katerimi smo se pogovarjali v hotelu. Druga težava pa je gužva, kamor koli si pogledal je bila vrsta (v jedilnici pri obrokih, v barih kjer strežejo pijačo, itd.). Kar se pa tiče plaže, bazenskega kompleksa, aqua parka in osebja pa brez pripomb. Glede nakupa spominkov pa priporočam bazar na letališču v Hurgadi, je precej ceneje in izbira je večja kot v hotelu in okolici.

Evo mi smo se pravkar vrnili iz nepozabnih počitnic. Vse je štimalo – ampak res čisto vse. Ko smo prišli v hotel sem iz žepa potegnila 10 usd in to je pomenilio sobo v glavni stavbi hotela in to z čisto novo opremo, z velikim Lcd televizirjom , lepo teraso v bljižini restavracije, morja , recepcije. Uglavnem vse je bilo pri roki. Hrana je nam bila odlična – na voljo so tri restavracije in ta tretja v tretjem nadstropju je bila ves čas prazna- taklo, da smo tudi jedli v miru. Restavracija na plaži nam je bila dovolj za pijačo – drugega itak nismo potrebovali. Jedli smo vse in vsaj pri nas treh ni bilo nobenih znakih kakršnih koli motenj. Hrane dovolj – tudi evropske. Moj sin je izredno izbičeren pa je v otroškem kotičku vedno našel kar bi tudi njega nahranilo.
Edino česar nismo imeli v sobi je tisti kotliček – ampak ga nisem niti potrebovala, ker mi je kava v baru pri recepciji odgovarjala.
Aqua park je dovolj da se otroci vsak razigrajo. En dan smo si odšlii staro hurgado – ampak to odsvetujem, ker je vse dražje kot v hotelu. Spominke in vse ostalo smo kupili v bazarju na plaži- naredil nam je dobro ceno in to je to. Na izlet z ladjo smo odšli preko aqua centra ( izbili smo jim ceno za 2 odrasla + otrok ) na 60 eur.Ogled delfinov za vse 3 pa 50 eur. No jaz sem pa si še privoščila masaže, pedikura, manikiuro-ki je tudi zelo kvalitetna v hotelu in bistveno cenejo kot v Sloveniji. Tudi pri njih ne pozabite barantati. Vsak dan zjutraj sem pa prvo šla na koralni greben, ki me je za cel dan napolnil z pozitivno energijo. Če znate uživati – vam v tem hotelu ne bo manjkalo ničesar. Mi se za velikonočne praznike vrnemo in potem so na vrsti izleti v Luksor in Kairo.

Evo, to je to kar pričakujem od tega dopusta.

Gita100 kako si ukrepala da so ti dali sobo v glavni zgradbi.

Za sobo v glavni stavbi nisem niti prosila. V potni list sem dala 10 usd – gospodu na recepciji zajamrala, da je ta naš dopust res veliko vreden ker smo malo skupaj in če lahko poskrbi, da dobimo dobro sobo in da nam bo udobno. Malo sem ga še lepo pogledala – in te arabci res zelo radi ugodijo ženskam. Nisem pa pustila agentu iz agencije, da mi pomaga ampak sem ukrepala čisto sama.
Napitnine res delajo nemogoče. Dobesedno si jih lahko za malo denarja kupiš. Če vam ni žal dati jim jim napitnino bodo res poskrbeli za vas. Mogoče samo, da vam povem – mi smo bili v sobi 1141 – mogoče se lahko zgovorite, da ste že bili tu in da bi želeli ponovno to sobo. Soba je v prtljičju – ves dan je senca, niti ni potrebno zvečer spati ob klimi. Postelja je široka 220 , notri je pa še kavč. Tako da mislim, da bi lahko celo štiričlanska družina spala v tej sobi. Uglavnem jaz grem danes ponoči še na en dopust a mi je zelo žal, da nisem potegnila tega za 14 dni.
Aha pa samo še to- za tiste, ki še niste rezervirali. Če ste ljudje, ki ne marate ukrepati sami in ne delite napitnine bodo mogoče vaše počitnice čisto drugačne od tega kar jaz sedaj opisujem. Mi smo res uživali in nas niti ena stvar ni obremenjevala. Iz vsake stvari dobre ali slabe smo potegnili dogodivščino.

Zelo všeč :)))

ste se pa dobro izpogajali za izlet z ladjico, da ste dali samo60 eur – mi smo dali 90 eur za 4 osebe (2 odrasla + 2 otroka)

za delfine pa smo za 4 osebe dali 50 eur

barantajte glede izletov – vsekakor je veliko ceneje je iti prek hotela na izlet kot z turistično agencijo relax

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close