Tia Hights Makadi Bay Hotel Hurgada
Bojči19: dresscode je na splošno v hotelih v egiptu (in seveda ostalem arabskem svetu) priporočljiv, to je: moški dolge hlače, ženske naj ne kažejo ramen in naj ne bodo v mini krilu. Kot sem napisala, je priporočljivo, ni pa obvezno, še nobenega (pa že par let dopustujem v egiptu) niso ”vrgli ven” iz restavracije. Pač oblečeš se normalno (ne kot za na plažo). Kdaj pa gresta? Midva greva v Tio 27.6.
Jerni: za potovanje v Egipt cepljenje ni potrebno.
Bojči19: lahko že na Brniku 🙂 Evo moj kontakt: mmzwerca@gmail.com, če te še kaj zanima kar vprašaj 🙂
Pozdravljeni vsi skupaj!!
V petek sva se s partnerjem vrnila iz omenjenega hotela in bila čist vesela teh zmernih temperatu tukaj. Tam je izjemno vroče..okrog 40 stopinj..
Naj vam povem par stvari:))
Začela bom pri plaži (meni najpomembnejšem :))..torej plaža čudovita, ležalnikov dovolj, voda topla, ob popoldnevih mogoče že pretopla. Našli boste tudi manjši koralni greben, tako da le vzamte samo opremo za snorkljanje, saj je podvodni svet prečudovit, še posebej če se boste odločili za izlet na koralne grebene. Hotel ponuja vse izlete-snorkljanje, potapljanje, safari…-kot jih relax, le da so cene dosti nižje, če jih seveda izpogajate:)
Midva sva bila nastanjena v bungalovu št.48. Sobe so sicer prostorne vendar je pohištvo zelo staro, tudi glede čistoče bi jih bilo mogoče marsikaj naučiti..Če vam bo v minibaru zmanjkalo vode, pa le pokličite na recepcijo, pa vam jo prinesejo.
Hrana..če ste izbirčni, mislim da boste imeli problem:) Hrana bolj ko ne enolična, uporabljajo veliko njihovih začimb, tako da se je treba navaditi na ta okus. Mi je pa bila všeč restavracija na plaži, tam so imeli enkrat tudi pomfri :), ki ga v glavni restavraciji ni bilo niti enkrat, pa tudi testenine s paradižnikovo omako in varianto čili kon karne, tuna sendviči..
Voda v balonih, ki so po hotelu, ima včasih čuden okus, sicer ne vem zakaj, vendar z njo ni nič narobe. Tudi led je narejen iz ustekleničene vode.
V lobiju je kavarna, ki je odprta 24 ur, tam majo tudi dobre brezalkoholne koktaile..včasih je bilo fajn spit kakega, ker se tistin sokov že naveličaš.
Naj dodam še to…ravno mi je prišlo na pamet:) vzamte samo kake kapljice za oči-umetne solze, še posebej ča imate doma tudi težave. tam cel čas piha, huda vročina, v zaprtih prostorih pa vsepovsod klima. No jaz sem jih rabila, pa jih nisem imela samo in sem šla v hotelsko lekarno, tam pa za njih plačala veliko preveč. Vem da imajo tam zdravila fiksne cene ki so zapisane na škatlicah, vendar so bile v tukaj prebarvane s črno barvo. In ker sem jih res nujno rabila sem pač mogla plačati. V določenih primerih so zelo izkoriščevalski..vejo da zunaj kompleksa ni nič, do Hurgade tudi ni tako blizu, zato pa plačaj..
Za animacije na plaži je poskrbljeno čez cel dan-odbojka, gimnastika, aerobika, trebušni ples, itd. Ni mi pa bilo všeč, da so bile večerne animacije v zaprtem prostoru v hotelu. Polek tega so bile v 90% prilagojene ruskemu občinstvu in še drug teden so bili čist isti šovi, kot prvi.
Denar lahko menjate na recepciji, vendar imajo zelo slab tečaj-1eur=7le. Plačujete lahko sicer tudi z evri, vendar so kot sva ugotovila, najboljša varianta dolarji. Za veliko stvari je bila namreč ista cena v evrih in dolarjih. Kar se tiče napitnin..kot že verjetno veste, vsak ki ima opravka z vami pričakuje napitnino.. Midva sva dajala ali 5le ali 1dolar ali 1evro..odvisno kak sva bila z drobižem, ker ga je tam izjemno težko dobit. Nisva dajala vse vprek..to pač sami presodite ali se vam zdi prav da kaj date ali ne.
Šla sva tudi na izlet v Luxor. Prvo kaj mi pade na pamet…vroooče! Tam je bilo res ekstremno. Polek tega je bilo tudi izjemno natrpano vendar lepo za videti. Sicer sem tam pojedla nekaj čudnega in nazaj grede dobila drisko. Na avtobusu smo imeli tudi zdravnika, ta mi je dal Antinal, in že naslednji dan po kosilu sem bila kat da ni bilo nič narobe:)
Bila sva tudi na snorkljanju..fantastična izkušnja. ful nama je bilo žal da nisva imela podvodnega fotoaparata,ker je bilo res krasno.
S predstavniki Relax-a sva pa bila izjemno nezadovoljna. Na informativne sestanke niso prihajali, ali pa so izbrali druge termine kot so bili posredovani nam in nas o tem sploh niso obveščali. Če jih midva ne bi sama klicala, sploh ne bi prišla v kontakt z njimi. Tudi informacije o odhodu nismo dobili. Dva starejša para v dveh tednih sploh nista ne videla ne slišala predstavnika. Tako da upam, da boste imeli vi več sreče:)
No, to bi blo to za enkrat. Če imate še kakršna koli vprašanja pa kar vprašajte!
Želim vam lep dopust!
Živjo in hvala za informacije.
Kaj v hotelu ste jedli vse in niste imeli prebavnih motenj? Tudi zelenjavo, sadje in sladice?
Kaj pa hrana v hotelu – je povsod all inclusive ali ste morali kaj doplačevati? Kaj poa bar na plaži je tudi all inclusive?
Koliko pa ste dali za snorkljanjje na osebo?
Hvala vnaprej za odgovore. Mi gremo drugo sredo in upam da se bomo meli fajn.
lp
Aqua park je vključen v ceno, sicer vas vprašajo po številki sobe, vendar zgolj za evidenco.
Glede hrane..ja, jedla sem več ali manj vse, tudi zelenjavo, sadje, sladice pa nisva imela nobenih težav, razen na izletu v Luxor kot sem že v prejšnjem postu omenila.
V kompleksu hotela je več restavracij, all inclusive pa sta samo ta glavna restavracija Aladin in restavracija na plaži, ki je obenem tudi bar. Ostale so za plačati. Ko boste prišli dobite sicer kupon za eno a la carte večerjo in si potem rezervirate termin v eni izmed teh restavracij. Ko pridete v hotel recite na recepciji da vam dajo seznam all inclusive, da boste natančno vedeli kaj je za plačat in kaj ne.
Za snorkljanje sva midva dala 27eur na osebo. Baje se da dobit tudi za manj, ampak nama ni uspelo, čeprav sva trda pogajalca:)
Želim vam prijetno potovanje in upam da vam ne bo preveč vroče :))
Ja, vozi vlakec. Enkrat sva šla na vožnjo, pelje pa okrog hotelskega kompleksa. Kar se same lokacije bungalova tiče, mi je bila ok. Ko sem sprva gledala slike, sem mislila da maš pol veliko za pešačiti do glavne stavbe in plaže, pa ni tako grozno. Sicer odvisno od vsakega posameznika, meni pač ni bilo problem narediti par korakov. Opremljenost samih bungalovov, pa kot sem že omenila..zelo staro pohištvo, tudi ščiščeno bi bilo včasih lahko malo bolj. V tem pogledu je ta hotel daleč od petih zvezdic koliko naj bi jih imel. Jaz osebno sem pričakovala malo več, glede na to da sem bila tudi že v hotelu s tremi zvezdicami in je bil primerljiv s tem, v določenih pogledih še celo boljši. Je pa tudi res, da je bil ta hotel med najcenejšimi v tem terminu…
Kljub temu sva s imela zelo lepo..pač odmisliš tiste stvari, ki ti niso po godu in skušaš tista dva tedna maksimalno uživati:))
Ja, imajo par računalnikov tam ampak jih nisva uporabljala, ker sva imela seboj prenosnika. Za wi-fi sva plačala 5 dolarjev za eno uro. Povežeš se lahko povsod v glavni stavbi, šlo pa je tudi na terasi najine sobe,ampak malo počasneje:) Če cele ure interneta ne porabiš, pa vprašaj tega gospoda ki ti je prodal kodo, kako prekiniti povezavo da lahko preostale minute porabiš še drugič. Sicer ti grejo v nič..
Izlet do Kaira-ogled piramid in v Luxor ponuja Relax. Cena enega in drugega izleta je 75 eur po osebi. Midva sva se odločila samo za Luxor. Do Kaira je vsaj 6ur vožnje tja in še 6 ur nazaj, tako da se bova za ta izlet odločila, če bova šla kdaj v egipt spomladi ali jeseni:) Do Luxorja je dobre tri ure vožnje, tam pa kot v pečici:)
Mi smo se vrnili v petek zvečer iz 14 dnevnih počitnic v tem hotelu – 2 odrasla in 2 otroka in smo bili zadovoljni
Kot je že omenila monique – plaža čudovita, tudi čez dan ravnajo ležalnike, pobirajo smeti po plaži med ležalniki, majhen koralni greben in kar nekaj ribic
mi smo bili v bungalovih št. 49 – soba prostorna z veliko opreme, ki pa jo je že malo (no kar precej)načel čas, ampak nas to ni motilo preveč, ker smo bili bolj malo v sobi (ne pričakujte 5 zvezdic)- rjuhe so menjavali se mi zdi skoraj kar vsak dan
bazen velik tako da se da plavati brez da se v koga zaletiš – nekaj ležalnikov okoli bazena je sicer majavih, ampak so pa ležalniki na plaži in okoli bazena zelo udobni – leseni in pa pena čez skratka udobni
brisač za plažo ni potrebno jemati, ker jih imajo v hotelu – ob prihodu dobiš kartice za brisače
vlakec vozi v hotelu – no v 14 dneh 1 dan ni vozil, vozi krožno vožnjo, vendar je po mojem mnenju mišljen bolj kot atrakacija za otroke kot pa za to, da bi ga kdo uporabljal namesto pešačenja, mi smo se najmanj enkrat na dan šli peljat
hrana – prva dva dni je bilo res bolj malo kar bi nam dišalo za jest, vendar se je z vsakim dnem pestrost hrane izboljševala, je bilo tudi rahlo opaziti več gostov v hotelu – drugače je bil hotel na pol prazen, saj si ob 10 uri dobil ležalnik na plaži v 2, 3 vrsti, pol ležalnikov pa je bilo še praznih
aja hrana – mi nismo jedli nobene sveže zelenjave, ampak samo kuhano, no dvakrat smo malo paradajza, tudi sadje smo samo pomaranče in pa banane – jedli smo bolj zmerno, tako da mogoče so se samo en dan pojavili vetrovi, ki pa smo jih z Linexom rešili (smo jih prinesli iz Slovenije). Vsi priporočajo egiptovske tablete Antinal v primeru hujših prebavnih motenj, vendar jih v hotelski lekarni niso imeli – hotela sem jih kupiti za vsak slučaj saj sem prebrala, da naj bi stale samo 5 l.e. (manj kot 1 EUR). Imeli so sicer neke druge v hotelski lekarni, baje podobne za katere so hoteli 36 l.e. (videla pa se je s črnim flumastrom prekrita cena 5.l.e. (v polomljeni angleščini je v lekarni obrazložil, da je to zaradi tega ker morajo plačati najemnino hotelu in blabla).
Zajtrki – vsak dan enako, vendar kruh res zelo okusen, imeli so razne bombice, štručke,.. vedno sveže, mehke dišeče – nutelle nimajo, vsak dan jtrk pečejo palačinke, jajca na različne načine,..
kosilo – mi smo največkrat jedli kar v restravraciji na plaži – no to je v bistvu restavracija med bazenom in plažo – tam je bil solatni bife, 3 vrste sadja, juha in pa 4 jedi, od tega ena pečen krompir, ena posoda zelenjave, pa mesna in pa riž ali testenine – tukaj ni bilo veliko izbire, ampak je bilo zmeraj okusno
večerja – skoraj vsak dan je bilo kaj ribjega – precej delajo s fileji in manj s celimi ribami, testenine pa žal zmeraj ista omaka,….. kot sem že omenila, se mi zdi da so z vsakim dnem dopolnjevali hrano
aqua park je nasproti recepcije, tam zaradi evidence poveš sobo se napišeš, tam dobiš tudi sveže brisače na kartice, pa kupončke za hrano, vsa pijača v aqua parku je all, za hrano pa mislim da dobiš največ 2 kupona na osebo na dan – baje jih sicer ne dajejo avtomatsko ampak če rečeš oz. se pozanimaš – za te kupone za hrano dobiš malo pizzo ali hamburger ne vem mislim da 5 stvari – mi smo za otroke najvećkrat vzeli pizzo in pa samo pomfri – tega v hotelskem delu ni mogoče dobiti za jesti.
aqua park čudovit – nobene gužve – cca 15 toboganov za “velike” in cca 15 toboganov za “male otroke” res ogromno vode se pretoči, za varnost zelo skrbijo, imajo tudi bazen z valovi
se vidi da ni dolgo odprt
izleti – mi nismo šli nič z relaxom ampak s hotelskim aqua centrom – na plaži nas je ustavil dudu – en stričko ki ima lasuljo z barvasto rokezo in smo ugotovili, da je precej ceneje kot pri relax
šli smo na 2 stvari – šov z delfini in pa celodnevno potovanje z ladjico z večimi postanki za plavanje snorklanje
šov z delfini – to je kakih 10 minut iz hotela – predstava zelo lepa – mi smo dali 50 eur za vse 4, pri relaxu mislim, da je za odraslega 25 eur
celodnevno potepanje z ladjico smo dali 30 eur za odraslega, pri relaxu je 35 eur – zjutraj ob 8:30 se odpluje do prvega otoka kjer so najlepše korale, se tam potaplja, plava,… nato se odpluje do naslednjega otoka kjer se izkrca za kopanje, nato na ladjo na kosilo, ki je bilo zelo okusno (še boljše kot v hotelu), nato pa do naslednjega otoka z ogromno ribami,… in povratek o 16:30
na pomolu zraven hotela je sicer parkirana rumena polpodmornica- vendar na ta izlet nismo šli
za luxor je sedaj čisto prevroče – jaz sem bila cca 10 let nazaj konec septembra pa ni bilo za živet, kaj šele zdaj
hotel ima veliko zelenih površin, ki jih skrbno negujejo, zalivajo,…
napitnine – smo bolj škrte sorte, tako da smo jih bolj malo dali
plačevanje v dolarjih ali evrih – ponavadi ti pove ceno v dolarjih ali pa te vpraša ali v evrih ali dolarjih – za nekaj spominkov smo mi vse plačevali v evrih
animatorji se trudijo – vodna aerobika, gimnastika, odbojka, pikado, balinanje, ples,….
za večerno animacijo pa žal ne vem – ko je bilo konec mini diska (od 20 do 20:30 ure) smo šli v sobo pogledat risanko in spat
mogoče kot zanimivost – v hotelski sobi smo imeli slovenski program TV3 – tako da smo bili z vsemi novicami na tekočem
ko smo se vračali domov nam je en starejši par povedal, da je bil 1 leto pred tem v tem hotelu in da sta jedla vse (tudi svežo zelenjavo in sadje) in nista imeli nobenih težav, letos pa sta bila v drugem hotelu in je bilo grozno zaradi prebave. baje naj bi v tem hotelu sadje in zelenjavo prali s flaširano vodo
mislim da smo bili vsi zadovoljni, le realno ni 5 zvezdic ampak manj
Ftitz- po najinih izkušnjah je boljše plačevat z dolarji, ker je cena skoraj vsepovsod enaka v evrih in dolarjih.
Gita- lani sva potovala z Oasis tuorsom v Tunizijo in sva bila zelo zadovoljna. Res, zelo dobra organizacija.. Sicer pa se mi zdi, da je veliko odvisno od samega predstavnika na destinaciji ne toliko od agencije kot take..
Forum je zaprt za komentiranje.