Najdi forum

ti presneti trojanci

ker mi je računalnik že nekaj časa delal bolj počasi, sem ga šla temeljito pregledovati z antivirusnim programom in mi je odkril 44 virusov, bolje rečeno trojancev, ki sem jih dala v karanteno oziroma v zabojnik. Uporabljam antivirus Avast.

kako naj to nesnago odstranim z računalnika (v mislih imam trojance)? kateri program priporročate. Samo ne mi reči, da naj formatiram disk, ker izgubim potem kar nekaj licenc. Pa še ime Trojanca: Gedza

prosim kakšno dobro dušico za dober nasvet.

že v naprej hvala in želim vsem skupaj prijetne praznike in srečno v letu 2008.

Afrodita

Ojla !

Daj prvo izklopi obnovitev sistema, potem pa mislim da bi se dalo tudi v Avastu zbrisati vsebino karantene.

Navodilo za tvoj Gedza:

http://www.2-spyware.com/remove-i-worm-gedza.html

Hvala Klemen!

Zanima me še ali bom imela kaj škode če sčistim računalnik z avtomatskim čiščenjem s tem da zaženem program ki se dobi na linku, ki si mi ga poslal. pri opisu datotek je navedeno, da je ta smotko v sistemskih datotekah. S tem smotkotom sem že imela pred leti težave, in bojim se da je bil nekje skrit v računalniku. bojim se, da nebi odstranila kakšen pomemben element programov in potem mi nebi delovalo kaj.

okužene datoteke v Wordu ali Excelu oziroma dokumente ni problem tekst prekopiram v novo datoteko jo pojimenujem to stro pa zbrišem – to je rešitev, a sistemske pa me skrbijo.

joj, joj,…

hvala še enkrat

Čudno, da ti Avast ni tega že prej zaznal in preprečil okužbo? Je bil prej nameščen kak AVG ali kaj?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close