ti presneti trojanci
ker mi je računalnik že nekaj časa delal bolj počasi, sem ga šla temeljito pregledovati z antivirusnim programom in mi je odkril 44 virusov, bolje rečeno trojancev, ki sem jih dala v karanteno oziroma v zabojnik. Uporabljam antivirus Avast.
kako naj to nesnago odstranim z računalnika (v mislih imam trojance)? kateri program priporročate. Samo ne mi reči, da naj formatiram disk, ker izgubim potem kar nekaj licenc. Pa še ime Trojanca: Gedza
prosim kakšno dobro dušico za dober nasvet.
že v naprej hvala in želim vsem skupaj prijetne praznike in srečno v letu 2008.
Afrodita
Ojla !
Daj prvo izklopi obnovitev sistema, potem pa mislim da bi se dalo tudi v Avastu zbrisati vsebino karantene.
Navodilo za tvoj Gedza:
Hvala Klemen!
Zanima me še ali bom imela kaj škode če sčistim računalnik z avtomatskim čiščenjem s tem da zaženem program ki se dobi na linku, ki si mi ga poslal. pri opisu datotek je navedeno, da je ta smotko v sistemskih datotekah. S tem smotkotom sem že imela pred leti težave, in bojim se da je bil nekje skrit v računalniku. bojim se, da nebi odstranila kakšen pomemben element programov in potem mi nebi delovalo kaj.
okužene datoteke v Wordu ali Excelu oziroma dokumente ni problem tekst prekopiram v novo datoteko jo pojimenujem to stro pa zbrišem – to je rešitev, a sistemske pa me skrbijo.
joj, joj,…
hvala še enkrat
Forum je zaprt za komentiranje.