Ti nedeljski vozniki me spravljajo ob živce!!!!!!!!!!
Spet en “dirkač”, ki ga vse moti, kar se ne giblje malo hitrje od njega.
Pa človek!!! Nisi sam na cesti! Tako kot ti, se lahko giblje tudi nekdo drug!!
Kaj te tako živcira – PREHITEVANJE? Če res ne moreš varno prehiteti, se ustavi na prvem parkingu in pojdi scat!
Še 1x – veš komu greš ti vse na qrac, ki imajo 300 konj pod ritjo, ki se ti pripopajo za rit, blendajo, hupajo….
TUDI TI NISI ZA NA CESTO!![/quote]
Si me pa narobe ocenil/a. In bravo za tvojo strpnost!
Zgleda sem res edina, ki se mi zdijo avto-mopedi moteči. Pri nas jih je vedno več in vedno večja verjetnost, da naletiš nanj. Cesta je ovinkasta, zato je vsako prehitevanje tvegano. Prav tako je tvegano, ker se najdejo hitrostni dirkači, ki ne računajo, da bodo za ovinkom naleteli na takega polža. Jaz ne spadam med tiste s težko nogo, ampak taka hitrost je pa vseeno ubitačna za vozilo, ki zavzema skoraj cel vozni pas. Pa od teh se mi še nikoli nihče ni umaknil, kot recimo traktoristi, ki povečini gledajo na kolone za sabo.
Obilo užitkov nedeljske vožnje ti želim!
Pa je verjetno res bil danes nek čuden dan. Peljala sem se na obisk po cesti, ki jo tedensko ziher prevozim 2-3 krat. Naletela sem na enga pred sabo, ki je vozil 40 do 55 km na uro. Večinoma omejitev 90. Resnično sem dobila skoraj živčni zlom za njim. Ni pa bilo osnovnih šans, da ga prehitim, ker je bil gost nasprotni promet. V krožišču je skoraj počakal….za njim sem se vozila 25 km!!! Halo….drugače na tej cesti se da prehiteti tudi tovorjaka, prikoličarja, ker je dosti pregledna, varna. Tale je pa res imel danes avto-sprehod!
Vsa scufana in skurčena si se pripeljala domov. SE ZAVEDAŠ, da si TI preklinjala v avtu?
Da si ti živčna in nesposobna za na cesto??
Pred tabo je bil en siromak – NIHČE NIKOGAR ZANALAŠČ NE JEBE – pač ni upal peljat hitreje . Ali mu je nagajal avto?
Karkoli, samo vsi takoj pomislite na jebanje, da si šofer ogleduje panoramo vaših kmečkih parcel, da je ‘mestni srajci’ ves filing, da upočasni vožnjo in bulji skozi okna v rastočo koruzo……..
PA NE SE ZAJEBAVAT! TUDI TI NISI ZA NA CESTO!!
takim na dolenjskem pravimo nedeljski klobučarji :)) tudi meni gredo na jetra. če je omejitev 90, se fura 90 in ne 50-60. če niste zmožni vožnje po omejitvah raje ostanite doma, ker smo potem ostali živčni, ker lezemo za vami kot polži, potem so pa nesreče. jst bi vsakemu, ki ni sposoben vožnje po omejitvah izpit vzela.
če je omejitev 90 je takšna za vse, razen za vozila, ki imajo zadaj nalepke z največjo dovoljeno hitrostjo (kombiji, tovornjaki ipd.). ta omejitev velja ob vseh dnevih – tudi ob nedeljah. tisti, ki so počasni ob nedeljah bodo tudi ob torkih, sredah… in me ne motijo nobeni od njih dokler se znajo kulturno obnašati in odstraniti iz vozišča ob prvi priliki in ne vlečejo kilometerske kolone za sabo. vozim po omejitvi in me ne zanima kaj si drugi mislijo. za tiste, ki sem jim jaz prepočasna me lahko mirne duše prehitijo. tisti ki so za mene prepočasni jih jaz prehitim. pa naj se vozi 10 še naprej če hoče. če ima kdo težave z avtom (kot nekateri namigujete) se naj odstrani iz vozišča in pokliče avtovleko. ali pa spustijo kolono naprej. me prav malo briga če morajo to plačati jaz ne mislim voziti 10 zaradi njih celo pot. ne moreš voziti za vsako ceno in pod vsemi okoliščinami. je treba gledati malo na druge ker na cesti nismo sami. čeprav osebno mislim, da ne počasneži ne divjaki ne spadajo na cesto in naj gredo še 1x v avtošolo. če se nisi sposoben voziti 90 tam kjer je takšna omejitev nimaš kaj početi na cesti. tolikšna hitrost je na naših koncih le na kakšni večji ravnini se pravi da je treba volan držati le naravnost. če tega ni kdo sposoben naj vrne izpit.
Kaj je to avto-moped??[/quote]
tisti italianski piaggi na treh kolesih, ki izgledajo kot avto, samo zanje pa rabiš samo izpit A kategorije, ne pa tudi b
tudi registracije spredaj sploh nimajo
http://www.google.si/search?hl=sl&rlz=1R2GGLL_en&biw=1448&bih=723&tbm=isch&sa=1&q=piaggio+auto&aq=f&aqi=&aql=&oq=
Tistim, ki besnite nad počasnimi vozniki, gre na živce le to, da nekdo vozi pred njimi. Pri takšnih je čisto vseeno, kako hitro voziš. Takoj ko te dohitijo, jih stiska v grlu, vse dokler te ne prehitijo. Nekateri po samem prehitevanju celo upočasnijo vožnjo!
Nazadnje mi je utripal z žarometi avtobus na avtocesti! Tempomat sem imela nastavljen na 100 km/h, vozila sem po voznem pasu in mi tudi približno ni prišlo na misel, da bi bolj divjala, ker sem imela v avtu svojega malčka. Tik pred klancem se voznik loti prehitevanja. Mene je tempomat še vedno vozil z enako hitrostjo, avtobusu pa so moči vse bolj pešale. Ker se je za njim delala kolona, sem upočasnila, da se je blagovolil odstraniti s prehitevalnega pasu.
Prosim, umirite se med vožnjo. In ne signalizirajte mi svoje nejevolje s hupanjem, žarometi ali vožnjo tik za ritjo. Še manj boste dosegli.
Ne spadam med polže, ampak se mi ne zdi nujno potrebno, da pri omejitvi 90 vozim ves čas 90. Če je slaba vidljivost, dež ipd. vozim tudi npr. 70. Sem pač previdna voznica, ki upošteva,. da mora imeti določeno rezervo še za tiste norce, ki se zanašajo na razne šoferske instinkte in podobne štose.
Občasno se seveda najde kakšen nestrpnež, še večkat nestrpnica, ki mi vozi za ritjo (in verjetno benti, da počasi vozom). Potem pa, ko se na prvem ugodnem mestu grem še dalje z istim ali celo počasnejšim tempom in lepo dam desni žmigovc, češ, izvoli me prehiteti, se pa userje.
Pa si mislim, če želiš voziti hitreje od mene, me prehiti. Če ne, pa upoštevaj drži varnostno razdaljo.
Tak ti je to.
Vozim po predpisih oz. cestnih znakih, kjer piše toliko in toliko oz. sicer sam veš koliko je prav,
zato se ne sekiram za voznike za menoj. Na AC pa sploh ne. Če komu moja vožnja ni všeč, me pač lahko prehiti, tu mislim na AC. Sicer pa na lokalnih cestah vozim toliko kot narekujejo razmere. Tudi tu se ne sekiram, če je za menoj kakšen nestrpen DDDR…naj prehiti in pripiše sebi, če bo plačeval kazen oz., če bo pristal na urgenci. Glavno, da ne škodi in življenjsko ne ogroža kakšnega od nas.
Malo več strpnosti, vozniške kulture in potrpežljivosti ne bi škodilo nikomur.
Razumem, da vsak vozi po svojih zmožnostih, ampak naj to dela tako, da ni ostalim v napoto. Kaj s tem mislim? Dnevno se vozim na pirmorski AC in na Verdu se ničkolikokrat zgodi, da se v klanec gor na vseh treh pasovih naserjejo kamionarji. En vozi 80, drugi 81, tretji pa 82.
Če se ne počutite dovolj varne za volanom, pojdite na vlak ali avtobus, ne pa da pričakujete, da se bo cel svet prilagajal vašim polnim hlačam. In ne, ne spadam med divjake, vozim po omejitvah.
Problem je, ker se večina obnaša kot, da so sami na cestah. Če se kdo ni sposoben voziti po omejitvah oz. pravilih, potem tudi ni varen voznik. Kolikor vem, je oviranje prometa kaznivo. Mislim, da je celo določeno kako dolga je lahko največ kolona vozil, preden se mora vozilo izločiti. Žal pa tega nihče ne sankcionira. Malo se jih zaveda, da je tudi prenizka hitrost nevarna.
Za izhodišče bom uporabil zadni stavek, ki ga je napisal/a 2711:
MALO VEČ STRPNOSTI, VOZNIŠKE KULTURE IN POTRPEŽLJIVOSTI NE BI ŠKODILO NIKOMUR…….
Iz večine prispevkov veje prav to. Pozabljate, da so poleg vas, “najboljših šoferjev” tudi mladi, neizkušeni vozniki z malo kilometrine. Na cesti so tudi starejši, ki nimajo več tiste sigurnosti kot takrat, ko so bili še mladi. Ne zavedate se, da greste za njimi in da se boste nekoč tudi vi srečali s podobnimi težavami. Ne zavedate se niti tega, da so časovni prihranki v prometu zanemarljivi in ne odtehtajo možnih posledic. Zaradi enega nestrpneža mnogokrat ostane ujetih v nepreglednih kolonah na stotine ljudi.
tudi jaz sem bila mlada pa neizkušena voznica pa nisem nikogar ovirala s prepočasno ali prehitro vožnjo. kakor sem vozila pri 18ih, tako vozim tudi sedaj. glede starejših, ki niso več sigurni v svojo vožnjo – pač naj gredo z vlakom, busom. ko si enkrat 80 let star, ko ne vidiš več pol metra pred sabo, ko ti že vse odpoveduje, takrat nisi več primeren za furat avto. nevem zakaj tega nekateri ne razumejo. če nisem sigurna, da sem zmožna furat, ker preveč sneži, dežuje, sem bolna in nevem kaj še vse pač ne furam. če je slabo vreme, dež, sneg razumem, da se vozi bolj počasi kot je omejitev, če je pa vreme čist ok, se pa vozi po omejitvah, če je omejitev 50, voziš 50, max 60, ne pa 40 ali pa 100 na uro. kam se mi mudi ob nedeljah? ja tja kamor pač grem. če je nedelja ne pomeni, da bom kaj bolj počasi vozila. kakor hitro vozim v torek, bom tudi v nedeljo. za mene je vsak dan enak drugemu.
izpita ravno ne bi jemal, saj danes brez avta že težko kaj narediš. Bi pa močno povečal kazni za oviranje prometa in tudi uveljavljati bi jih bilo treba. Res so se vsi spravili na preveliko hitrost (govorim za prekoračitev par km/h, ne za ekstreme) in govorijo kaj če se zgodi ta ali ono, če pa delaš zastoj in paraš živce celi koloni (smo pač nervozen narod), je pa sprejemljivo?? Je mogoče kdo pomislil zakaj je nekdo vozil npr. čez naselje 70 km/h? Mogoče tudi zato, ker se je moral za nekom cijaziti 50, 60 na uro, seveda iz kilometra v kilometer vedno bolj nervozen išče prvo priliko, kjer bi lahko prehitel in mu končno uspe tik pred naseljem, kamor prileti z brzino kakršna pač je tisti trenutek in če ima srečo se ne zgodi nič, lahko je samo radar, v najslabšem primeru pa nekoga povozi. Zakaj že??