Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev težko zaposljiva oseba-ali bi se lahko upokojila?

težko zaposljiva oseba-ali bi se lahko upokojila?

Zaradi duševne bolezni sem nesposobna za delo in me zanima, ali bi se lahko upokojila? Že 6 let sem prijavljena na Zavodu za zaposlovanje in opravljala usposabljanje v enem društvu in prejemala nagrado in socialno pomoč, a se je pogodba iztekla in so mi predlagali, da se lahko usposabljam na delovnem mestu, a ga je težko dobiti zaradi delodajalcev in programov. ker sem bila več let prijavljena na Zavodu, so me vprašali za potrdilo zdravnika, da sem nezmožna za delo in me prepustili Centru za socialno delo. Nimam nič del. dobe, bila sem tudi hospitalizirana v bolnici in me zanima, koliko let del. dobe bi morala imeti, da bi se lahko upokojila?

Najlepša hvala in lep pozdrav!

Po moje se boš zelo težko, če ti je ostalo vsaj del delovnih zmožnosti…

kako pa je z odplačevanjem del. dobe oz. koliko let del. dobe naj bi morala imati vsaj?

Aja, misliš redno upokojitev? Pogoji se vsako leto bolj odmikajo, ne vem, kako je trenutno, mislim da je pogoj za ženske okrog 35 let delovne dobe, ter starost tam cca 58 let, da greš normalno v pokoj.

Invalidsko je pa pod drugimi posebnimi pogoji, ki so trenutno zelo ostri.

Ne, nisem misila na redno upokojitev, ampak na invalidsko. Tako je, zanima me, kateri so posebni pogoji za težko zaposljive osebe in približno koliko let delovne dobe je potrebno narediti za se upokojit?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close