težka obsodba
Kaj se mi je zgodilo? Čutim se prizadeto, resnično. Na dnu, pohojeno, ničvredno,… Grozno.
Po sedmih letih me je ženska, ki sem jo imela za prijateljico obsodila da sem rasist, vohun, da se me je za bati, da lahko škodujem njeni družini,… in to samo zato, ker so mi določeni pogledi enega izmed naših politikov všeč. Že to je dovolj, da ga ne sovražim, ker ima take poglede na življenje, in sedaj sem res prizadeta. A lahko nekoga, ki bi ga naj poznal, obsodiš kar tako? Mislim, da goji tako sovraštvo do mene in mene boli, ker sebe nimam za rasista, vohuna. Sem dobra oseba, je pa res, da mi pa ta politik izstopa in mi je bolj všeč, kot ostali. A me je zato treba obsoditi? Ker to javno priznam?
Jelinčič?
Osebno mislim, da politika ne bi smela biti jabolka spora pri prijateljstvih (saj tam cenimo povsem druge stvari) ali pa v partnerstvu, razen če gre za neke skrajne ideološke zadeve, če bi taka oseba vse, kar bi govorila ali delala, govorila skozi to ideologijo. Samo pri tebi ne gre za to stvar.
Topel nasvet: tudi prijateljstva imajo rok trajanja, predvsem pa pomeni se z njo. Morda si šele zdaj ugotovila, kako nimata nič skupnega dejansko.
Gre za to, da ne zmoreta poslušat in slišat druga drugo in ne argumentirat in razumet. Obe reagirata čustveno, ker razumsko ne znata, zmoreta, nočeta…..karkoli.
Potem imaš take scene, ko se sogovornik spravi nate in hoče še tebe čustveno prizadet, kakor se je sam počutil ob tebi, tvojih besedah. Zato vpleta družino, svojce, ker ve, da si tam čustveno ranljiva.
Skregati se zaradi politike, politikov? Takšne bedarije pa še ne, nekateri nepomembnim stvarem pripisujejo preveč pomena, kakor ga je dejansko vreden in potem lahko pride do takšnih neprijetnih razdorov, čez 5-10 let ko to izkušnjo marsikaj prerase, pa še vedno ostane občutek in spomin izgube – je vredno? Postavi se zase in daj v ospredje tisto, kar te veže s to prijateljico in ne postranskih “okovov”. Politiki pridejo in grejo, prijatelji pa, če so pravi ostanejo! (no matter what).
zakaj pa je ta politik taka skrivnost?
po eni strani razumem prijateljico. če je ona recimo druge rase ali narodnosti, ti pa hvališ nekoga, ki sovraži njeno narodnost in to celo razlaga okoli, potem je logično, da je prizadeta.
Ali hočeš reči, ker je tip tebi tako seksi, lahko okoli opleta s sovraštvom do drugih?
Malo razmisli o svojih vrednotah.
Drugače pa zaradi enega pokvarjenega politika, ki gleda samo na svoje koristi, se res ne splača kregat. Pa običajno so tudi tako pokvarjeni, da jih je škoda hvalit.
Politiki se tudi samo kregajo in le zgleda, kot da nimajo nič skupnega…:)[/quote]
Politiki se kregajo samo pred kamerami, zasebno pa… Vsi imajo isti interes. 🙂
Politiki se tudi samo kregajo in le zgleda, kot da nimajo nič skupnega…:)[/quote]
Politiki se kregajo samo pred kamerami, zasebno pa… Vsi imajo isti interes. :)[/quote]
Japkica je zadela bistvo.
Vse je show, le ni toka prepoznavno, ker nimajo mask in niso našminkani kot klovni…:)
Zato ljudje verjamejo, da je vse tako resnično. Pred kamerami le igrajo svoje vloge, da s tem opravičijo smisel te gnile in zahrbtne igre in delovno mesto.
Forum je zaprt za komentiranje.