Najdi forum

Težavica

Prav lep zgodnji jutranji pozdrav!
Na tem forumu je vedno najti polno zanimivih idej. Tudi jaz bi bila vesela kakšne. Namreč ostalo mi je kar nekaj kosov pečenega mesa(rebrca), ki sem jih zamrznila. Saj veste, pripraviš, potem pa gostov ni. Zanima me, ali bi se ga dalo pripraviti na kakšne načine, da bi bilo okusno. Meni je namreč domišljija povsem odpovedala. Aja, pa še to. Ne morem ga zmleti, ker so zraven tudi kosti.
Prav vsem lep pozdrav in hvala za ideje!

pupica

Moja tašča je odločno spravila v promet take reči. Naredila je podvarak. Aha, zdaj pa bi recept…ki ga jaz nimam. Le priblj. takole gre:
Do polovice skuhaš kislo zelje in riž (vsako posebej). V posodo, primerno za pečico, naložiš plast zelja, plast riža, vmes meso, nato spet plast zelja… tako do konca – na vrhu je zelje. Nič ni potrebno polivati, počasi pečeš kake pol ure. Mi tako porabimo pečeno meso iz skrinje, ki je kdaj ostalo, lahko tudi kurje, svinjsko, karkoli. Meni je to odlično.
Mislim, da se bo našla kaka gospodinja s čisto pravim receptom za podvarak. Dober tek!

Pri nas popražimo čebulo, dodamo papriko in paradižnik, solimo, popramo, malce rd. paprike, origana in nato položimo lahko še zmrznjene zrezke ali….pečenke….zraven pa pire, testenine, cmoke….

Varianta na podvarak je tudi kašnato zelje, pripravi se v bistvu enako, le da namesto riža daš prej skuhano (ne preveč) proseno kašo. V originalnem receptu se vmes sicer daje suh svinjski vrat, ampak tudi pečena rebrca bodo dala svojo aromo. Carska jed za po smučariji.

lp, tinca

Jaz ponavadi naredim štrukeljce za v juho in sicer: naredim vlečeno testo, ali kupim listnato in razvaljam ter nadevam z nadevom. Nadev: kakršno koli meso (ko se bodo rebrca odtalila, jim odstrani kosti in zmelji), malo sira, jajce ali dva, malo drobtin. Jaz ponavadi jajce razžvrkljam in z njimi pomažem po testu, nato posujem z mesom, potem s sirom in na koncu po občutku z drobtinami (da nadev ne teče ven). Zvijem (za prst na debelo, ali pa kar vse naenkrat) in razrežem ponavadi kar s krožnikom od skodelic za kavo. Zakuham direktno v juho.
Zelo dobro je tudi, če štrukelj spečeš, ga razrežeš, daš na krožnik in poliješ z juho. Mi jemo tudi kar same, brez juhe.

Upam, da sem bila dovolj razumljiva.

Hvala za zanimive ideje!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close