Težave
Spoštovani!
V zakonu sem od z darilno pogodbo od tašče dobila polovico nepremičnine, polovico pa mož. Dozidala sva prizidek, nato pa je mož svojo polovico prepisa na mene tako da sem zdaj 100 % lastnik. Da bi mož poplačal dolgove je hotel vzeti hipotekarni kredit, jaz pa sem mu šla za poroka z nepremičnino. Čez čas je prišlo med nama zaradi nasilja do razdora in sem se želela ločiti. Nekako sva se pobotala, dobil je še eno možnost, vendar je (namenoma) prenehal plačevati hipotekarni kredit, meni pa je celo leto vsak mesec natvezil, da je kredit plačan. Odtujil mi je tudi vso pošto (opomine, opozorila) iz banke in kasneje iz sodišča, tako da sem jaz morala prevzeti hipotekarni kredit. Ali ga lahko ovadim zaradi goljufije?
Sva tudi ločena, vendar se noče izseliti in vztraja, da je pol hiše njegove (kredit ki sem ga prevzela znaša polovico vrednosti nepremičnine). Uradne delitve premoženja še ni bilo. Kako bi sodišče določilo v tem primeru? Kako lahko dosežem, da se bo izselil?
Spoštovani,
predvodevamo, da se z vašim bivšim možem nemoreta sporazumeti o razdelitvi, zato vam predlagamo, da čimprej poiščete odvetnika po svoji izbiri in sprožite postopek ugotovitve skupnega premoženja in vajinega deleža na njem, temu postopku pa bo sledil postopek razdelitve tega premoženja. Odločitev sodišča ni odvisna zgolj od dejstev, ki ste jih opisali, problematika je kompleksna in strokovno zahtevna, zato brez pomoči odvetnika ali drugega pravnega strokovnjaka ne bo mogoče doseči željenega cilja.
Lep pozdrav!
Spoštovani,
za sporazum zadostuje notarski zapis. Po sklenitvi ga pustite pri notarju, da izpelje vknjižbe sprememb v zemljiško knjigo, s to listino greste v banko in urejate vse v zvezi s spremembami gled ekredita ipd. – sicer pa ga hranite pri sebi ( vsak svoj izvod). Plačate takso z vpis v zemljiško knjigo in stroške notarskih storitev.
Lep pozdrav!
Forum je zaprt za komentiranje.