Najdi forum

Imam downlowdan Anvil Studio (program za pisanje glasbe (z notami) ipd.) in je do pred kratkim delal vredu, zdaj pa ga ne morem več odpreti – ko kliknem na njegovo ikono, se pojavi okno z napisom:

Run-time error ‘339’:
Component ‘shdocvw.dll’ not correctly regisered:
file not found or invalid.

Ta file ‘shdocvw.dll’ sem sicer poiskala z iskalnikom datotek, torej ne manjka, ne vem pa, kaj je narobe oz. kako se lahko lotim tega?! (ker bi ta program Anvil ravno zdaj zelo nujno potrebovala!)

Hvala za odgovore in lep pozdrav, Maja

Čao violinistka 🙂
Sicer ti ne bom znal rešiti težave in upam, da ti bo znal bolje svetovati kak rač. stručko. Moje znanje in predlogi so v naslednjem dometu:
1. možnost:če še imaš program na CDju (ali disketah), ga še enkrat inštaliraj. Mogoče si pomotoma izbrisala kak del programa.
2. možnost: virusi-imaš pregledan računalnik.
In še 3. možnost: inštaliraj si Finale, profesionalni program za pisanje not.

Kako pa kaj igranje in muziciranje?

Živjo!

Poizkusi ročno registrirati komponento in sicer takole
v Windows si izberi

Start
Zaženi
vpiši command.com (če imaš Windows 9.xx)
ali cmd (če imaš Windows XP, WIndows 2000 ali WIndows NT)

Potem pa vpiši spodnjo vrstico:

regsvr32.exe /i shdocvw.dll

načeloma bi ti moralo delati..

lp

O, Blazon! :-))
Ti pa imaš dober spomin, ni kaj! A veš, da sem najprej morala malo poštudirat, od kod me zdaj pozna nekdo na tem forumu, na katerega skoraj nikoli ne zahajam, tako da me je kar malo spreletelo in sem se za trenutek počutila kot v Truman showu! Pa si me! :-)) Ja, muziciranje vredu, a ker se ravno bližajo izpiti, bi rabila ta program, da si naredim ali posnamem spremljavo za en violin. koncert (Vivaldijev), da me korepetitorka na izpitu ne preseneti s kakimi čudnimi vložki! :-)) Še posebej pa to velja za slovensko skladbo, ki so vedno malo čudne, imaš melodijo v eni tonaliteti in spremljavo v drugi, in take stvari je res priporočljivo malo prej zvadit “tutto completto”, da vsaj malo pride v uho, evo, zato mi je taka sila za ta program! Kaj pa ti, a še kaj igraš, v kakem ansamblu ali solo?

No, kar se pa tiče mojega vprašanja: tega programa nimam na CD-ju, ker sem ga snela z interneta, in tudi če bi ga ponovno posnela dol (saj smo že poskusili), ne bi delovalo, ker je menda nekaj v Windowsih narobe ali kaj, nimam pojma – jaz in računalnik – …
Ja, glede virusov je tudi pregledan, pa ni nič našel.
Kako pa je s tem programom Finale? A to se tudi z interneta posname in a je zastonj ali kako?

Sicer pa hvala za vse nasvete, tudi tebi seveda, Klemenxx, bom poskusila to, kar si napisal, upam, da bo delovalo!
Lp, Maja

Klemenxx, sem poskusila, kar si napisal, pa tudi ni uspelo: odprlo se je okence za RegSvr32, v katerem je pisalo:

LoadLibrary (“shdocvw.dll”) failed.
GetLastError returns 0x0000001f.

Kaj pa zdaj?

Jah Maja živjo!

Aha malce nesporazuma je bilo vmes (ali pa sem jaz “šlampasto” napisal), se
globoko oproščam:

Dajva še enkrat domača naloga:

1. vedeti moraš v katerem direktoriju je datoteka shdocvw.dll (c:\windows\system32 ??????)

2. Greva

start
zaženi
command.com (ali cmd)

z ukazom cd se pomakneš v direktorij kjer se nahaja ta datoteka
(npr. cd\windows\system32 ) ali kako drugače

in potem odtipkaš tisto mojo vrstico katero sem ti zgoraj napisal.

Alternativa ti pa je
download tega programa, potem ga pa zaženeš in ti naredi isto, ampak
najprej poizkusi s tem kar sem zgoraj napisal!

Lep sončen dan!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close