težave
Rada bi vprašala, kako naj bi izgledal biskvit, po vrhu naloženo sadje iz kompota, nato pa še preliv, skuhan puding v soku iz kompota? Zakaj? Ker sem to naredila prvič, pa vse zameštrala.Saj zdaj je tud meni smešno, .Namesto da bi na ohlajen biskvit dala sadje in verjetno vroč preliv, sem na vroč biskvit dala ohlajen preliv, ki pa je bil že kar želejast in zelo gost. Upam, da bo vsaj dobro, če že ni lepo. A je možno kaj razen smetane dat še povrhu, ker mi ne izgleda lepo? No ja, saj sploh nevem, kako naj bi izgledalo. Hvala za potrpljenje in pozdrav.
Ja, pravilono naj bi počakali, da se biskvit ohladi in potem dali nanj sadje, vendar jaz včasih nimam časa in dam tudi kar na toplega. Ampak to še ni noben problem.
Tisti na pol želirani hladni preliv pa je problem. Ne vem, če lahko kako popraviš, razen, da ga pobereš dol (verjetno preveč zamudno). Žele preliv se po sadju polije še zelo topel oz. prej, ko začne želirati. Že itka se ob stiku s hladnim sadjem takoj strdi.
Ker je ta preliv na sladicah ponavadi na vrhu, ti žal ne morem pomagati z nasvetom, s čem bi prekrila.
Ne vem, jaz bi ga vseeno, ko bo močno hladen (ohladiš npr. v hladilniku), mogoče poskušala pobrati dol in dat še enkrat. Če je fajn hladen, so dol dobesedno “olupi”. Samo, da ne bo pobral še vrhnje plasti biskvita…
Žal res nimam kakšnega boljšega nasveta.
LP
Hvala, Titi.Saj mogoče niti ni tolk narobe, samo sam izgled vrhnje plasti sladice me moti, prav čudno izgleda. Nisem si predstavljala, da je vanilij puding, kuhan v soku od sadja, take čudne barve, meni res ni všeč, tako da bom drugič dala tak preliv samo še v sredino, ne pa navrh. No, saj človek ga mora kaj polomit, da se iz tega potem nauči tud kaj dobrega, a ne?! lp.
Forum je zaprt za komentiranje.