Najdi forum

Splash Forum Arhiv Glasba, film in fotografija težave z zmanjševanjem slik

težave z zmanjševanjem slik

Pozdrav vsem!

Danes sem prvič preizkusil program, ki je bil na zgoščenki priložen fotoaparatu, in med drugim skušal z njim zmanjšati fotografije, da bi bile primerne za objavo na internetu. Program je povsem normalno zmanjšal velikost datoteke (fotografije), vendar je potem program za pregledovanje slik ni hotel odpreti; namesto slike se pojavi napis “Failed to load photo”. Poskusil sem z večimi slikami, vendar je vedno enako. Morda kdo ve, kaj bi bilo narobe ter kako odpraviti napako?

Za obdelavo (zmanjševanje) fotografij sem uporabil program Digimax Master 1.0, za pregledovanje pa uporabljam Adobe Photoshop Album Starter Edition 3.0.

Hvala za odgovore!

Preveri v kaksno datoteko ti je omenjeni program pretvoril slike. Obstaja moznost da ti je pretvoril v nek “svoj” format, ti pa na racunalniku nimas programa, ki bi znal omenjene slike prebrati.

Sam osebno uporabljam ACDSee s katerim sem res zelo zadovoljen. Nudi preprosto in hitro pomanjsanje oz. se sam odlocis na kaksno velikost zelis pomanjsati sliko.

Lp

Take only photos, leave only footprints

Jaz jih za objavo na netu zmanjšam na

Always look on the bright side of life!!!

Hvala za odgovora!

Sem našel še en način, kako se z omenjenim programom zmanjša sliko, sicer malo bolj kompliciran (no, zelo malo bolj kompliciran 🙂 ) in na ta način vse deluje. Mislim pa, da so bile res težave s formatom slik.

Poskusi še Picaso.

New Report

Close