Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija težave z windowsi in zrušitve spletnih strani

težave z windowsi in zrušitve spletnih strani

Uporabljam Internet Explorer 8 in zadnjih 14 dni se mi na večini spletnih strani dogaja, da se “zrušijo” oz.se obnovijo, potem pa mi napiše da je IE prenehal s poskusi da bi obnovil to spletno stran. Težav nimam v Googlu, Gmailu in med.over.net, na vseh ostalih spl.mestih ki jih želim obiskati pa se mi to zgodi. Poročilo o napaki se prikaže zelo redko, ko pa se piše “widgetbox is undefined”.Včasih teh težav sploh ni in mi prikaže vse normalno, čeprav se občasno pojavlja sporočilo o napaki. Poskusila sem že z izklopom antivirusnih programov, ponovno inštalirala Javo in Internet Explorer, a nič od tega ne pomaga. Imam tudi Firefox, ampak se dogaja enako, samo da se tam zapre celo okno in piše Firefox crashed ali nekaj takega.

Druga težava je povezana z zagonom Windowsev, in sicer ko jih zaženem se najprej nenormalno dolgo ustavi pri napisu “dobrodošli”, potem pa se pokaže samo ozadje, brez ikon in Start vrstice. Računalnik se takrat ne odziva na nobeno tipko in tudi ne na desni miškin gumb. Reagira samo na ctrl+alt+delete in potem ponovni zagon. To se ne zgodi pri vsakem zagonu, vendar kar pogosto. Na nekem forumu sem prebrala da moraš v takem primeru vtipkat explorer.exe, ampak ne pomaga. Prav tako ne pomaga Last known good configuration.

Mogoče kdo ki se spozna ve kaj bi lahko še poskusila, hvala za pomoč!

Bi rekel, da je edini skupni imenovalec obeh napak problematična mreža. Kakšno omrežje imaš, kakšne naprave so priključene nanj, kako si priključena na internet?

Ali računalnik dostopa do omrežnih tiskalnikov ali omrežnih diskov oz. drugih naprav, ki so priklopljene nanj – če ta povezava ni zanesljiva ti to lahko podaljša čas zagona. Poizkusi za test onemogočiti vse mrežne vmesnike (žične, brezžične) v kontrolnem panelu, odklopi vse ne nujno potrebne naprave priklopljene nanj in potem večkrat restartaj računalnik – ali bo inicializacija kaj hitrejša? Mreža ti seveda ne bo delala, dokler vmesnikov ne omogočiš nazaj, lahko pa jo boš morda identificirala kot vzrok težav.

Enako je lahko slaba mreža vzrok pri zgoraj opisanih težavah z brskalnikom – pojdi na naslov http://speedtest.net/ in preveri svojo povezavo do najbližjega strežnika. Parametri povezave morajo biti taki kot ti jih prodaja internetni ponudnik.

___________________________________________________________________________ Za dodatne nasvete s področja računalništva me lahko kontaktirate preko podpora@lems.si ali na http://www.lems.si

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close