Težave z učiteljico matematike
zdaj pa ti men razlozi kake vrste kretenoid si? ZAKAJ ZA KOJI KURAAAAAAAAACCC, bi si kdo izmisljeval podobno zgodbo in jo nalimal na splet? mislis da imamo ljudje toliko casa za pocenjanje stvari ki nam niso v NIKAKERSEN prid? to nemorem verjet kaksni kreteni ste na svetu…[/quote]
Glede na tvoj komentar, bi rekel da imam prav. In da se učiteljica ne moti.
Nočko.
Kaj si mislim?
Otrok se lahko dere, izživlja nad učitelji, celo tepe, jezika in učitelj ne sme nič, sicer se ga toži? NE, tak sistem je ZANIČ. Kazen mora biti, pa vzgojna mora biti. Naj se mulc nauči kako se obnaša ali pa naj ostane doma ali pa naj ga dajo v posebno šolo za prizadete, če ne more dojeti, kako se v šoli obnaša.
Nekateri otroci celo pravocirajo, načrtno, da bi znorela, da bi jo lahko tožili. JA, SO TAKO POKVARJENI NEKATERI STARŠI SO. Vem za primere, šlo se je celo za krivo ovadbo, ker so STARŠI RABILI DENAR.
Vem, da so danes mnogi otroci nevzgojeni – brez postavljenih limit, v razredih klepetajo.
Nekateri med njimi se tudi nesramno obnašajo do učiteljev.
Vendar to ne more biti opravičilo, da se učitelj, pedagog popolnoma brez zavor začne izživljat nad celotnim razredom.
Jaz sem resnično razočarna nad tem, da se tako šolnikom, kot tudi nekaterim staršem zdi popolnoma sprejemljivo, da učitelji otroke ponižujejo in zaničujejo z opravičilom, da to počno zato, ker je mularija v razredih nemogoče obnaša ter da velja pravilo “zob za zob”.
Nihče od otrok v razredu mojega sina ni učitelja žalil – res pa je, da so nekateri glasni in klepetajo.
Vendar obstajajo drugačni, sprejemljivi pedagoški prijemi za umiritev 3-4 preživahnih “perl”.
Pozdravljeni, tudi moj otrok ima iste težave z učiteljico matematike na vaški šoli, ki je že v času, ko sem jaz kot starš hodil v šolo delala težave. Nekaj staršev se je v preteklosti pritožilo nad to učiteljico, rezultat je bil tak, da so otroci teh staršev kasneje imeli velike težave pri tej učiteljici. Posledično se z leti starši ne upamo več ukrepati nič ker ne želimo izpostaviti svojih otrok. Vodstvo šole je bilo sestavljeno vedno iz ljudi, ki so zagovarjali tole učiteljico zaradi osebne vpletenosti.
Spomladi, ko je potekala šola na daljavo je bil problem še toliko bol očiten saj snovi ni razlagala, ampak samo sporočila naloge kater morajo rešiti. Novih snovi, enačb pa sploh ni podajala. Absurd je tak, da je razrednik (ki ne uči matematiko) iskal razlago gradiva, ki jo snemajo na drugih šolah učitelji matematike ter te posnetke posredoval otrokom v šoli.
Sedaj v jesenskem času se težave z učiteljico samo stopnjujejo.
Tudi ta učiteljica je blizu penzije a je bila vedno taka kot je sedaj. Naj poudarim, da ima določene občutljive informacije o vodstvu šole zato ukrepanja s te strani ne more biti.
Obstaja še kaka inštitucija, možnost, da s ukrepa pri učiteljici?
Se lahko človek sploh na koga obrne?
Do sedaj smo stiskali zobe kot nekateri pišete in jih bomo še naprej, razen če tule ne dobim kakega uporabnega namiga, nasveta.
Hvala v naprej
Oh ja. Sicer nič kaj lepo in ne podpiram tega kar ste dejali kako in na kakšni razini poteka pouk ampak samo za primerjavo,: Nam so včasih pri tehničnem pouku predel med ramo in vratom tako močno stisnili, da se je kasneje kri ulila. Pri slovenščini si dobil velik šop ključev v glavo ali pa je prfoksa tako dečke kot punce pred tablo poklicala jih v vrsto postavila in vsakega posebej za oba uhlja potegnila na zelo grob način in z obema rokama klofnila naenkrat po obrazu. Še dečki so zajokali ne samo deklice. Prva dva omenjena sta bila celo mož in žena. Pri likovnem pouku je bilo sploh pestro, še najbolj mi je v spominu ostal dogodek ko je sošolec zvečil in ves zatopljen risal med tem ko se je prfoks zagledal vanj zaradi žvečenja žvečilke. Nekaj časa ga je gledal potem pa se je “revežu”, ki sploh ni vedel kaj se dogaja in je še vedno risal približal in ga kar od enkrat z vso močjo boksnil v ramo, da je odletel s stola na tla. Besede verjetno tudi niso božale…
Forum je zaprt za komentiranje.