Tezave z uciteljem
A si ti še ena glupa učiteljica, da ga zagovarjaš??? Punca ima povsem prav da mu v obraz pove, da ga ne mara. To je njeno mnenje, ki je legitimno in ga je treba upoštevati. Zakaj ga ne mara pa mora on sam in ravnatelj odgovoriti. Toži lahko kvečjemu ona oziroma njeni starši, ker jo pred vsemi maltretira in izvaja nad njo mobing. Če pa še druge učenke prihajajo objokane od njega je pa nekaj hudega zadaj. Če ni spolno nadlegovanje pa druga vrsta pritiska na otroke. ne se pustit enemu nerazgledanemu spiflanemu pedagogu, ki ne zna opravljat svojega dela.
Spominja na enega profesorja, ki je bil razrednik mojemu otroku.
Tip resno moten, narcisistična motnja najverjetneje, on je bil center sveta, lagal o vsem mogočem, obrekoval svoje dijake po zbornici, se naključno znašel ravno tam, kjer je vedel, da hodijo določeni dijaki in jim ponujal prevoz…
Vsakič ko mi nekdo lapa o prenovi šolstva, se spomnim nanj in si mislim, naj propade vse skupaj, če taki psihoti delajo z mladimi in jim nihče nikoli ne stopi na prste.
Andrej951, 04.01.2024 ob 12:28
A si ti še ena glupa učiteljica, da ga zagovarjaš??? Punca ima povsem prav da mu v obraz pove, da ga ne mara. To je njeno mnenje, ki je legitimno in ga je treba upoštevati. Zakaj ga ne mara pa mora on sam in ravnatelj odgovoriti. Toži lahko kvečjemu ona oziroma njeni starši, ker jo pred vsemi maltretira in izvaja nad njo mobing. Če pa še druge učenke prihajajo objokane od njega je pa nekaj hudega zadaj. Če ni spolno nadlegovanje pa druga vrsta pritiska na otroke. ne se pustit enemu nerazgledanemu spiflanemu pedagogu, ki ne zna opravljat svojega dela.
Seveda, ti modrijan! Najbolj normalno je, da ima smrklja pravico nekomu povedati, da ji ni všeč. Krasno. Ona je pa zelo verjetno všeč vsem ali kako?In ima seveda vsa pooblastila, da glasno in javno presoja o tem, kdo je OK in kdo ne.
Kako se naj mnenje gospodične upošteva, prosim? Naj se tega svetovalnega delavca seveda vrže iz službe z razlogom, da ni všeč gospodični/cam? Po tej logiki bodo vsak čas odpustili vse sodnike, ker najbrž ob izreku obsodbe tudi niso všeč kriminalcem. Natanko v to smer gre namreč takole zagovarjanje razvajene otročadi.
Me zanima, ali ji bo nekoč v življenju všeč njen šef, delodajalec,… in mu bo lepo povedala, da ji pač ni všeč in bo za nagrado verjetno dobila šefa po njenem okusu s kako povišico vred. A ne, da živimo v takih pravljicah?
Najbolj normalno je, da svojim sončkom iz njihovih življenj odstranite vse, ki jim niso všeč, pa boste zelo hitro ugotovili, da bodo ti vaši sončki iz svojega življenja odstranili tudi vas, globoko hvaležni, da ste jih naučili absolutnega egoizma in da je zanje prav samo to, kar jim gre dol po dlaki.
Seveda ste tako misleči dovolj vsemogočni, da boste za svoje biserčke ustvarili njihov privatni idealni svet, kjer bo vse točno tako, kot bodo sami želeli. Ker če ne bo, bodo jokcali, tarnali in vas vlekli za krilo, da jim pojdite čistiti pot skozi življenje namesto njih.
Smrklje omenjene starosti imajo neskončno bogato domišljijo, kombinirano z ravno dovolj informacijami o načinih, s katerimi lahko komu povzročaš škodo in ko se to skombinira še s prezaščitniškimi starši, nastanejo take štale, kot so krive obtožbe in delanje sranja ljudem, ki jih želijo vzgojiti.
Ne poznam niti enega primera, ko bi imel kdo kake travme, če je bil v otroštvu vzgajan, kregan ali je tudi katera priletela okoli ušes, poznam pa cele črede travmatiziranih razvajencev, ki so sedaj na antidepresivih, ker je “svet tako krivičen do njih” ali “je vsega preveč in ne zmorejo” ali “imajo smolo, da vedno naletijo le na grde grde packe, ki jih ne razumejo”, ko so se končno prisiljeni soočati z realnim življenjem.
Starši, ne skušajte prikrivati napak v svoji vzgoji na način, da serjete po glavi tistim, ki želijo vašim otrokom dobro in jih namesto vas pripravljajo na realno življenje. Nekoč boste jim morda rekli hvala, a žal boste na poti do vaše streznitve naredili komu koristnemu veliko krivico.
Če se vam zdi situacija prehuda, je pot pogovora razrednik, nato ravnatelj. Lahko oba tudi pisno seznanite, kaj se je zgodilo. Ker ne poznamo situacije, težko presodimo, za kaj je šlo. Možnost A je, da se hčerka v razredu zabava in znaša nad svetovalcem, ki ima manj izkušenj pri vodenju razreda, zato da izpade carica pred sošolci. Možnost B je, da je hčerka opazila, da je nekaj na tem tipu off in to (sicer neprimerno) poudarja, ker želi pomagati sošolcem.
S hčerko se lahko pomenite, da ni najbolj primerno nekomu kar v obraz zabrusiti, da ga ne maraš. Kako bi se počutila, če bi kakšen sošolec to njej rekel pred vsemi?
Če pa punca opaža, da sošolci objokani hodijo od svetovalca, je pa prav, da to pove – razredniku na samem, ali vam, pa vi potem javite razredniku. Skratka, jaz bi priporočala mail razredniku, če se on ne odzove, pa ravnatelju.
Priimek na Š?, 04.01.2024 ob 13:58
Če se vam zdi situacija prehuda, je pot pogovora razrednik, nato ravnatelj. Lahko oba tudi pisno seznanite, kaj se je zgodilo. Ker ne poznamo situacije, težko presodimo, za kaj je šlo. Možnost A je, da se hčerka v razredu zabava in znaša nad svetovalcem, ki ima manj izkušenj pri vodenju razreda, zato da izpade carica pred sošolci. Možnost B je, da je hčerka opazila, da je nekaj na tem tipu off in to (sicer neprimerno) poudarja, ker želi pomagati sošolcem.
S hčerko se lahko pomenite, da ni najbolj primerno nekomu kar v obraz zabrusiti, da ga ne maraš. Kako bi se počutila, če bi kakšen sošolec to njej rekel pred vsemi?
Če pa punca opaža, da sošolci objokani hodijo od svetovalca, je pa prav, da to pove – razredniku na samem, ali vam, pa vi potem javite razredniku. Skratka, jaz bi priporočala mail razredniku, če se on ne odzove, pa ravnatelju.
Hahaahha, ja, si jih prav predstavljam, kako revčki “objokani hodijo od svetovalca”! Pa vi niste čisti ali pa ne živite v Sloveniji. Tukaj namreč svetovalci in učitelji hodijo objokani iz razreda, hehehe.
mamica, boš pa že uredila to, kot se zagre. lepo minič gor, do človeka na kolena in boš pridno fafala , nato boš nastavila od azdaj svojo luliko in se drla. dej me prasec dej, me fuki me. nbiji me svinja. hočem spermo v seb. nat oboš drug dna šla lepo g ogospoda ravnatelja in ponovila vajo. lep oboš rekla. dajte me gospdo ravnatelj, poredna sme bila. moj mož je luzer, on je vsega kriv. in boš lepo z naoljeno pičko, in tangami šla lepo domov do moža. in mu jebala mater in mu rekla. odpri lape poliži svinja nesposobna. tko se dela mamica. ne pa se kregarit neki. pa poskrbi za človeka. saj veš kaj rabi. ni prvič da si dala pizdo za ugodnost. pa ne zadnjič. saj to se ne znuca. en kurac gor al dol. gre se za prihodnost tvojega sončka tvoje pupike.
Tvoja reakcija starsa je popolnoma zgresena!
Jaz bi prvo razcistila z otrokom, normalen in odkrit pogovor, zakaj ji ucitelj ni vsec in zakaj deklice jokajo. TO JE PRVO! Prej kot vsak pogovor s komerkoli drugim, je pogovor z otrokom!
Potrm pa naprej. Ce je bila jezna nanj in ne zato rekla, kar je, bi sla na pogovor z mano in se opravicila, naslednji dan pa se pred celim razredom. Ce je pa res kaj drugega, bi sla na pogovor sama, zahtevala, da je zraven se kdo, ravnatelj recimo in bi povedala, kaj je hci doma razkrila.
Tale tboja zgodba je zelo bebasta, ce ni izmisljena, si pogrnil kot stars!
Dorca867, 13.12.2023 ob 22:51
Raje se pogovori s tvojo hčero, očitno preveč opleta z jezikom. In, ja, lahko vas toži in spravi v težave.
Da pa je zahteval opravicilo je cisto ok.
Taki , kot so tvoja hčera so zelo nevarni ljudje. Samo proč od njih….
Pamet v glavo.Otroka bo tozil zaradi tega.Noben sodnik se ne bi spuscal v to.Da crknes od smeha.Pa Csd.Ja kar tak bodo otroka vzeli pa kaj se.Ti si pa za v Vojnik
Čebela_adela, 14.12.2023 ob 07:53
11 letni otrok nima krivdne sposobnosti, ne more odgovarjat za svoja dejanja, od kod vam ideja, da bi ga lahko tožil?
Otroka ne, ampak njene starše lahko toži, že zaradi neprimerne vzgoje. Starši vzgajajo otroke in oni so odgovorni za otrokova dejanja…
Tukaj več stvari ne štima. Kot prvo se naj bi posvetovalec otrokom ukvarjal individualno. Neke skupinske prevzgoje me spominjajo na kolektivno krivdo, ki izhaja iz polpreteklih časov. Verjamem, da so učitelji velikokrat nemočni, pravice otrok so pred dolžnostmi in spoštljivostjo. Tu vi ste nedvomno nekaj zelo zamočili pri svoji vzgoji, zato se pošteno zamislite in popravite kar se da, če se še da. Vašo dekle je milo rečeno razvajeno, slabo vzgojeno in ima težave z moralnimi normami.
Kar pa se tiče posledic, mladoletne osebe ni mogoče tožiti za obrekovanje, za CSD pa morajo obstajati utemeljeni razlogi za zanemarjanje otroka v družini.
Zrela oseba v pedagoškem sistemu pa ne bi smela biti tako globoko užaljena in prizadeta, ker to kaže na nestabilno osebnost, ki ni sposobna opravljati svojega pedagoškega dela. Iz časov svojega šolanja vem, da otroci hitro hitro začutijo nestabilnost pedagoga in potem ga je po domače, na….l.
OMG, 13.12.2023 ob 20:08
Pa še to: prav je, da se je tvoja hči opravičila.To ni izsiljevanje, tako bi jo morala vidva kot starša usmeriti.Pa je nista.Pa ne se more enajstletnica tako nespoštljivo obnašati v šoli, no.Tudi meni kdo ni všeč, pa ga zato ne bom pred vsemi poniževala…
ok punca je pred razredom rekla svetovalcu: ”meni pa nisi všeč” in za to naj se opraviči. Ker ji oseba ni všče se naj opraviči? Niti ne vemo kaj se je dogajalo pred tem da je punca to izjavila. Kaj je svetovalec prej delal.
In ja zato ker 11-letnici ni všeč bo človek izgubil službo. Ker itoliko ravnateljev posluša mnenje 11-letnikov. Če bi bilo tako na šoli res nebi bilo nikogar zaposlenega ker v razredih se otroci velikokrat pogaovarjajo kakšen je kdo od učiteljev. Pa ne vem, da bi zaradi tega katerega odpustili.
Če je oseba taka drama potem je mogoče zelo zgrešil poklic. Ker svetovalec na šoli naj bi imel stika z različnimi otroci, velikokrat bolj živihnimi, iz različnih družin. In to da enemu ni všeč je še najmanj.
ojoj ojoj, 04.01.2024 ob 14:11
Hahaahha, ja, si jih prav predstavljam, kako revčki “objokani hodijo od svetovalca”! Pa vi niste čisti ali pa ne živite v Sloveniji. Tukaj namreč svetovalci in učitelji hodijo objokani iz razreda, hehehe.
No ne pretiravaj. Prav veliko učitelev ja hodi ven objokanih. In ja ne boš verjal ampak v Sloveniji imamo kar veliko učiteljev, ki se še kako znašajo nad učanci. Ki izvajajo mobing in jim še kaj drugega v obraz rečejo kot mani pa nisi všeč.
Ne pravim, da je punca naredila prav in vsekakor bi se bilo z njo potrebno pogovorit. Vsekakor pa kbi se, glede na to kar je povedala, in na reakcijo svetovalca bilo potrebno pogovort še z razrednikom in ravnateljem. Nobem svetovalev nebi tako reagiral če mu 11-letnica reče da ga ne mara.
Morda pa je tudi on samo sonček, ki so se mu do sedaj vsi klanjali, konec koncev je lahko mlad sonček star dobrih 25-let in ni navajen, da ga kdo ne mara. Ampak to pa res ne more biti težava 11-letnice.
Zdravo,
prijavite ga ravnatelju. In zahtevajte pogovor z njim in ravnateljem.
Kar pa se tožbe tiče, pa vsak ima pravico vložit tožbo, a je ta dopustna in ali ima sploh pravni interes bo odločalo sodišče, tako da če želi naj vas toži, moje osebno mnenje je da nima ravno možnosti za uspeh.
Prijava na CSD?? Zakaj že, ker ga otrok njega maltretira??? ??
Spet, če želi lahko poda prijavo, jaz osebno bi ga napotil na pravdo in na CSD, ker bi znalo bit zanimivo takšno pravdanje.
U glavnem BREZ SKRBI. Hčerka pa ni šans da se opraviči, pa ja ima prqvico rečt kdo ji je všeč in kdo ne.
Lp
Andreju, 04.01.2024 ob 13:09
Seveda, ti modrijan! Najbolj normalno je, da ima smrklja pravico nekomu povedati, da ji ni všeč. Krasno. Ona je pa zelo verjetno všeč vsem ali kako?In ima seveda vsa pooblastila, da glasno in javno presoja o tem, kdo je OK in kdo ne.
Kako se naj mnenje gospodične upošteva, prosim? Naj se tega svetovalnega delavca seveda vrže iz službe z razlogom, da ni všeč gospodični/cam? Po tej logiki bodo vsak čas odpustili vse sodnike, ker najbrž ob izreku obsodbe tudi niso všeč kriminalcem. Natanko v to smer gre namreč takole zagovarjanje razvajene otročadi.
Me zanima, ali ji bo nekoč v življenju všeč njen šef, delodajalec,… in mu bo lepo povedala, da ji pač ni všeč in bo za nagrado verjetno dobila šefa po njenem okusu s kako povišico vred. A ne, da živimo v takih pravljicah?
Najbolj normalno je, da svojim sončkom iz njihovih življenj odstranite vse, ki jim niso všeč, pa boste zelo hitro ugotovili, da bodo ti vaši sončki iz svojega življenja odstranili tudi vas, globoko hvaležni, da ste jih naučili absolutnega egoizma in da je zanje prav samo to, kar jim gre dol po dlaki.
Seveda ste tako misleči dovolj vsemogočni, da boste za svoje biserčke ustvarili njihov privatni idealni svet, kjer bo vse točno tako, kot bodo sami želeli. Ker če ne bo, bodo jokcali, tarnali in vas vlekli za krilo, da jim pojdite čistiti pot skozi življenje namesto njih.
Smrklje omenjene starosti imajo neskončno bogato domišljijo, kombinirano z ravno dovolj informacijami o načinih, s katerimi lahko komu povzročaš škodo in ko se to skombinira še s prezaščitniškimi starši, nastanejo take štale, kot so krive obtožbe in delanje sranja ljudem, ki jih želijo vzgojiti.
Ne poznam niti enega primera, ko bi imel kdo kake travme, če je bil v otroštvu vzgajan, kregan ali je tudi katera priletela okoli ušes, poznam pa cele črede travmatiziranih razvajencev, ki so sedaj na antidepresivih, ker je “svet tako krivičen do njih” ali “je vsega preveč in ne zmorejo” ali “imajo smolo, da vedno naletijo le na grde grde packe, ki jih ne razumejo”, ko so se končno prisiljeni soočati z realnim življenjem.
Starši, ne skušajte prikrivati napak v svoji vzgoji na način, da serjete po glavi tistim, ki želijo vašim otrokom dobro in jih namesto vas pripravljajo na realno življenje. Nekoč boste jim morda rekli hvala, a žal boste na poti do vaše streznitve naredili komu koristnemu veliko krivico.
Oprosti ampak ta logika ne pije vode.
Jaz povem človeku če mi ni všeč, enako šefu kot podrejenemu, pa zato podrejenega nič drugače ne obravnavam. Prav tako ne pričakujem od novenega da mu bom všeč. Pričakujem korekten odnos in spoštovanje, seveda če si ga zaslužim.
Nikakor nočem da mi kdo leze v rit, jaz pa sploh ne mislim nobenmu v rit lezt. Če nisi sposoben sprejet kritike v življenju ne boš skoz prišel in to je ta svetovalni delavec tud dokazal.
Jaz vedno vprašam podrejene, zakaj ti nisem všeč, če je kaj osebnega se opravičim, če je službeno in da njegovo razmisljanje ne pije vode pa žal jebi ga tako bo kot jaz rečem. Razen če me prepričas v nasprotno.
Odrasti je treba ljudje odrasti.
Danes ucitelji niso več kar so bili. Če grozi z CSD je že kaj narobe naredil če ne bi nič naredil narobe se nima nič bat zakaj bi šel v obrambo če ima čisto vest. Tako bom rekla. Prisluhnite hčerki saj se ji lahko godi krivica. In nehajmo primerjat kaj je bilo včasih. Pozabite na čase dinozavrov. Živimo v drugačni dobi žal. Res je da lahko vidva hčerki povesta kaj je prav in kaj ne in kje so njene meje. Prav je da ji prisluhnete tudi njeni plati zgodbe. Vendar učitelj z čisto vestjo nikoli ne bo grozil bo ukrepal kot se mu zudi prav ne bo se bal posledic saj če ni kaj narobe naredil se nima kaj bat.je pa hudič če imaš slabo vest. Doživela ko je učitelj do našega otroka bil zloben izvajal mobing in so me klicali starši ker so jim otroci povedali doma. Naš pa ni povedal nič ker se ga je bal.
jeri81, 13.12.2023 ob 19:54
Torej, nasa hcerka, stara 11 let, je v soli svetovalcu pred celim razredom povedala, da ji ni vsec.
Prav tako je rekla v soli, da je nekaj njenih sosolk, ko so prisle od njega, jokalo.
Clovek je naredil celo dramo, moja partnerka je morala po otroka v solo, tam je sledil pogovor s svetovalcem, enostranski, ker sploh ne pusti do besede, samo goni svoj prav, steje samo njegovo mnenje.
Da lahko zgubi sluzbo, da ga otrok obrekuje in siri lazi o njemu. Da razmislja o prijavi na CSD in se da nas bo civilno tozil, ker ga otrok obrekuje.
Ga klicem, ista zgodba, stalno omenjanje prijave na CSD in civilne tozbe, razen ce se mu hcerka pride osebno opraviciti. In je na ta nacin izsilil opravicilo od tamale.
Zanima me…
Ali ima on sploh pravno podlago za tozbo zaradi nekaj besed otroka?
Kam lahko jaz prijavim njegovo neprofesionalno vedenje, izsiljevanje?
In se sprasujem se kako naj bi tak clovek sploh opravljal delo svetovalca na osnovni soli, svetovalec naj bi prisluhnil cloveku, tako se pa zdi da je zaljubljen v zvok svojega glasu in da steje samo njegovo mnenje.
Hvala za odgovore
Vidim da vsi udrihajo po tvoji hčeri…ampak glede na odnos njega do tvoje zene bi rekla da tip je problematicen. Pri tem bi jaz zaupala hcerki in sla na pogovor z njim oz kasneje z njim + ravnatelj, ce nic ne hasne. Tozil te ne bo, smao grozi. Nismo v ameriki da bi za take neumnosti tozili…
Kati618, 05.01.2024 ob 17:50
Vidim da vsi udrihajo po tvoji hčeri…ampak glede na odnos njega do tvoje zene bi rekla da tip je problematicen. Pri tem bi jaz zaupala hcerki in sla na pogovor z njim oz kasneje z njim + ravnatelj, ce nic ne hasne. Tozil te ne bo, smao grozi. Nismo v ameriki da bi za take neumnosti tozili…
Iz prebranega jaz ne razumem, da bi se udrihalo po hčerki, temvec, da se kritizira mamo zaradi pomanjkljive vzgoje.
Prav tu pa je treba povedati, da vsekakor uskužbenec na šoli lahko prijavi starše zaradi suma zanemarjanja vzgoje, toži pa zaradi razžalitve. Skoraj sigurna sem namreč, da sta se tudi starša znebila kake neprimerne opazke ali obtožbe. Seveda pa tega mamica ni napisala, navedla je le tisto, kar ji je šlo v nos.
Forum je zaprt za komentiranje.