Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Tezave z uciteljem

Tezave z uciteljem

Torej, nasa hcerka, stara 11 let, je v soli svetovalcu pred celim razredom povedala, da ji ni vsec.

Prav tako je rekla v soli, da je nekaj njenih sosolk, ko so prisle od njega, jokalo.

Clovek je naredil celo dramo, moja partnerka je morala po otroka v solo, tam je sledil pogovor s svetovalcem, enostranski, ker sploh ne pusti do besede, samo goni svoj prav, steje samo njegovo mnenje.

Da lahko zgubi sluzbo, da ga otrok obrekuje in siri lazi o njemu. Da razmislja o prijavi na CSD in se da nas bo civilno tozil, ker ga otrok obrekuje.

Ga klicem, ista zgodba, stalno omenjanje prijave na CSD in civilne tozbe, razen ce se mu hcerka pride osebno opraviciti. In je na ta nacin izsilil opravicilo od tamale.

Zanima me…

Ali ima on sploh pravno podlago za tozbo zaradi nekaj besed otroka?

Kam lahko jaz prijavim njegovo neprofesionalno vedenje, izsiljevanje?

In se sprasujem se kako naj bi tak clovek sploh opravljal delo svetovalca na osnovni soli, svetovalec naj bi prisluhnil cloveku, tako se pa zdi da je zaljubljen v zvok svojega glasu in da steje samo njegovo mnenje.

Hvala za odgovore

Jaz bi šla k njemu na pogovor.In zakaj bi enajstletnice jokale ? Jih je kregal? Je pa tudi malo čudno, da je tvoja hči pred celim razredom njemu povedala, da ji ni všeč .Malce predrzno od nje.Ne, kar precej! Mislim, da bi bilo veliko bolje, ko bi se prej  doma pogovorili z njo, ne pa da v šoli pred vsemi tolče čez učitelja.Meni se zdi nesramno od nje in predrzno! Res ga je blamirala! Po pravici? To boste pa RAZČISTILI v šoli: ti kot starš, tvoja hči in ravnatelj šole! MI nikogar od vpletenih NE POZNAMO, torej ne moremo soditi!

Pa še to: prav je, da se je tvoja hči opravičila.To ni izsiljevanje, tako bi jo morala vidva kot starša usmeriti.Pa je nista.Pa ne se  more enajstletnica tako nespoštljivo obnašati v šoli, no.Tudi meni kdo ni všeč, pa ga zato ne bom pred vsemi poniževala…

In kak je razlog, da tvoji hčerki ni všeč? In kak je razlog, da se med uro s svetovalcem z razredom oglasa? Dela tako tudi pri matematiki?

Malo dvomim, da je hči samo “rekla pred razredom, da ji ni všeč”. Je že morala jezikati in ga kar konkretno žaliti. Morda s kakšnim telebanom, budalo in kaj podobnega. Najprej povej po pravici, kaj je bilo, potem pričakuj odgovore. Pa 11-letnica, da bi kar tako bentila čez učitelja pred razredom? Da nimaš problematičnega otroka in je to bila samo kaplja čez rob?

Za prijavo na CSD je že moralo biti veliko več kot samo to, da je nevtralno rekla, da ji svetovalec ni všeč. Če bi drugače umirjena neproblematična punca rekla učitelju niste mi všeč, bi vsak učitelj presenečeno vprašal, zakaj pa je temu tako. Nihče ne bi kar staršev klical in s CSDjem grozil. Povej, kaj si zamolčala!!

Da ni svetovalec imel pogovor z razredom, ker recimo šikanirajo kakega učenca in je tvoja glavna pri tem, ona je pa začela pizdit nanj in ga obkladat z žaljivkami? Tukaj bi pa razumela, zakaj vas je klical na šolo in zakaj grozi s CSDjem.

Da lahko zgubi sluzbo, da ga otrok obrekuje in siri lazi o njemu.

In to misliš, da bi rekel, če bi mu tvoja ki je drugače prijetna punčka, rekla da ji ni všeč?

Tvoja sončica je očitno že pri 11 letih težaven otrok in ga najbrž tudi drugače obrekuje. Kakšne laži širi o njem? Če bi rekla samo to, da ji ni všeč, ni to nobena laž in zaradi tega nihče ne more izgubiti službe.

Meni se bereš kot prezaščitniška mater težavne hčere, ki je navajena izreči vse, kar ji na pamet pade in ker ima zaslombo pri tebi bo tako tudi nadaljevala.

Na šoli od hčere je bila pred leti afera, ko je mulka obtožila učitelja od matematike da jo je otipaval. Bil je cel škandal, učitelj je bil za določen čas suspendiran oz. na prisilnem dopustu, na koncu je pa priznala da je to rekla, ker ji je dal cvek. Ampak ljudje so si zapomnili njega po tem da je bil vpleten v afero kjer naj bi spolno izkoristil učenko. Da je bila to laž, se nihče ni več spomnil. Njegove učiteljske kariere je bilo hitro konec. Ko se je preselil nekam drugam, je zadeva prišla za njim, tisti starši so potem protestirali zakaj so ga zaposlili in ni pomagalo, da je ravnatelj govoril, da je bil po krivem obtožen, govorice so ostale.

Tole me spominja na to tvojo frajlo, najbrž je kaj takega morala ziniti ali kaj podobnega, da je tako reagiral. Drugače bi ga že ravnatelj ustavil, garant!

Odgovor na objavo uporabnika
jeri81, 13.12.2023 ob 19:54

Torej, nasa hcerka, stara 11 let, je v soli svetovalcu pred celim razredom povedala, da ji ni vsec.

Prav tako je rekla v soli, da je nekaj njenih sosolk, ko so prisle od njega, jokalo.

Clovek je naredil celo dramo, moja partnerka je morala po otroka v solo, tam je sledil pogovor s svetovalcem, enostranski, ker sploh ne pusti do besede, samo goni svoj prav, steje samo njegovo mnenje.

Da lahko zgubi sluzbo, da ga otrok obrekuje in siri lazi o njemu. Da razmislja o prijavi na CSD in se da nas bo civilno tozil, ker ga otrok obrekuje.

Ga klicem, ista zgodba, stalno omenjanje prijave na CSD in civilne tozbe, razen ce se mu hcerka pride osebno opraviciti. In je na ta nacin izsilil opravicilo od tamale.

Zanima me…

Ali ima on sploh pravno podlago za tozbo zaradi nekaj besed otroka?

Kam lahko jaz prijavim njegovo neprofesionalno vedenje, izsiljevanje?

In se sprasujem se kako naj bi tak clovek sploh opravljal delo svetovalca na osnovni soli, svetovalec naj bi prisluhnil cloveku, tako se pa zdi da je zaljubljen v zvok svojega glasu in da steje samo njegovo mnenje.

Hvala za odgovore

kar nekaj… v teh časih, ko učitelj nima nobenih pravic in so sončki bog i batina…

pri nas, 13.12.2023 ob 20:26

Na šoli od hčere je bila pred leti afera, ko je mulka obtožila učitelja od matematike da jo je otipaval. Bil je cel škandal, učitelj je bil za določen čas suspendiran oz. na prisilnem dopustu, na koncu je pa priznala da je to rekla, ker ji je dal cvek. Ampak ljudje so si zapomnili njega po tem da je bil vpleten v afero kjer naj bi spolno izkoristil učenko. Da je bila to laž, se nihče ni več spomnil. Njegove učiteljske kariere je bilo hitro konec. Ko se je preselil nekam drugam, je zadeva prišla za njim, tisti starši so potem protestirali zakaj so ga zaposlili in ni pomagalo, da je ravnatelj govoril, da je bil po krivem obtožen, govorice so ostale.

Tole me spominja na to tvojo frajlo, najbrž je kaj takega morala ziniti ali kaj podobnega, da je tako reagiral. Drugače bi ga že ravnatelj ustavil, garant!

Aja, pa sončici se ni nič zgodilo. Absolutno nič! Nihče ni odgovarjal za sranje, ki ga je ta punca naredila učitelju. Menda je dobila nek pisni vzgojni ukrep v šoli, ki je z naslednjim letom zastaral. Učitelju je pa uničila lajf.

ampak- ne zastopim- zakaj hodijo k svetovalcu…zaradi učnih, vzgojnih težav… ali je ta oseba oboje in učitelj in svetovalec…ali zdaj vsi že hodijo k svetovalcem…čudno to…

naša je zaključila osnovko pred cca štrimi leti- nikoli ni bila pri svetovalcu , pa je imela učne težave z enim predmetom…k svetovalki so hodili tisti z odločbami… ostali pa samo v devetem razredu v spremstvu staršev- ko smo imeli posvet glede vpisov v srednješolsko izobraževanje, da se je pogledalo točke in malo pogovorilo kaj so opcije za naprej…

Raje se pogovori s tvojo hčero, očitno preveč opleta z jezikom. In, ja, lahko vas toži in spravi v težave.

Da pa je zahteval opravicilo je cisto ok.

Taki , kot so tvoja hčera so zelo nevarni ljudje. Samo proč od njih….

Kaj je svetovalec v soli??

zdaj pa ti mene poslušaj kreten pofukan.  kaj ti i res dopustil, da se gre tvoja hčerka  bulli pedofilu opravičit, za to???  pa kaj t isi nor al kaj ti je? ti si največji gnoj kar jih je.  največji luzer. pa jaz ga tko prheftam da se bo čez 20 min zbudil.  pa ti si re luzer od luzerja. res luzer si.   kaj si zdja hčerkidal vedet?  kaj?  da si ti gnoj. na kerega se ne more zanest?  KAJ TI PEDER SMRDLJIVEC NE ZNAŠ SVOJE HČERKE BRNANII?? PROKLET LUZER LUZERSKI. obesi se raje.  proklet košar, proklet brazjajčnik. scvri se v peklu luzer.  proklet izdajalec.   gobec mu razbij smrduhu.     zdaj  pa tko.   ja to dela ker je buli pefofilska  pedrska varinata. ker sam otkai gredo na psiholofgijo in socijalno delo. samo zlorabljne luzerje k iso se moral iigrati z atekovim lulekom sprejemj oan psihologijo in socijalno delo. ker edino taki znajo  ocenit kdo je bil zlorabljen, ker vedo kaj gledat, ker so bili sami posiljeni in zlorabljeni in pretepeni.  to so pokveke poedrajske.  kaj enega pedofila se bojiš??  kaj ga nisi znal  gorp o gopci nasekat??!  ti si največji gnoj od gnoja.

jaz ga dvignem v luft in fuknem v strop, pedofila smrdljivega.  dobesedno v strop ga fuknem.  pa ne z glavo samo, dvignem ko palačinko eno roka bedra druga roka trupek in dobesedno fuknem v strop.  in ko pristane na tleh ga zabijem v tla in rečem da se bo opravičil hčerki in ženi. in to lepo ponizno.  in pol ga še enkrat dvignem in ga hčerka 3x bincne v jajca. žena 3 v pedofilski gopec.  in nato ga še jaz z mojim ogromnim debelim tičem pofukam v lape. svinjarja peodfilskega.

A to je Osnovna šola Josip Broz Tito in konec? Se vidi ja…na prvi pogled, da je vse skupaj eno skrpucalo…

Hčerka je imela verjetno res predolg jezik.          Zdaj bo potrebovala kaj več od svetovalca, ti pa odvetnika.

Situacija se je umirila. Na tvojem mestu bi se vrgla v vzgojo hčere. Če se bo vključil CSD, boš vseeno morala povedati, kaj sta se pogovorili.

Svetovalni delavec je za zagotovo pravilno reagiral, sicer bi ga že ravnatelj in drugi učitelji ‘potolkli’.

Enajstletni otroci , še posebej problematični zelo radi lažejo. Večkrat sem naletela na tak primer. Starši ne smete vse verjeti svojim otrokom. Kaj se zlaže en, za sabo potegne se ostale. Raje preverite zadevo.

11 letni otrok nima krivdne sposobnosti, ne more odgovarjat za svoja dejanja, od kod vam ideja, da bi ga lahko tožil?

Kdor je kolikor-tolikor sposoben se je iz šolstva že spravil, ostali so sami psihopati in osnovna šola je danes spopad dvojih psihotov: na eni strani so fukjeni starši in njihovi presrani sončki (ki niso nikol nič krivi) na drugi pa tudi psihopatski učitelji, ki se ponekod znašajo nad učenci; ker pač je danes lahko vsakdo starš in vsakdo učitelj. Znašanja iz ene in druge strani pa ni malo, ampak ogromno.

Zgodbica, ki jo piše avtorica je tako ali tako izmišljena, ker noben učitelj ni tako zabit, da ne ve, da ne more otroka tožit (če bi se dalo otroka tožit, bi bila vsaka druga družina danes na sodišču). Učitelji dobro vedo, da se kazenska odgovornost otrok začne šele pri 14 letu. Seveda pa lahko učitelj toži starše otroka, ki povzroča sranje: npr. eden od otrok na šoli mulcev je objavljal na tik toku grožnje učitelju, njegove zasebne podatke in klub pozivom šole in sestankom, s dejanji ni prenehal. Na koncu je učitelj tožil starše in tožbo na sodišču tudi dobil.

O hudo mladoletnih kurbicah (11+) smo se že pogovarjali in takrat ste vsi veselo vpili, da so to male punčke. Well, ni vedno tako. Je znan tudi primer, ko se učitelj za matematiko znašal nad razredom in normalni postopek starši+ravnatelj ni pomagal…. no dokler se ena mula ni “odločila” naredit temu konec: med uro matematike je prašala učitelja če ji pomaga pri eni nalogi, prišel do nje, ga zagrabila za roko in jo porinila med prsi hkrati pa se začela dret da je naj ne otipava. Učitelj je letel iz službe, obtožen spolne zlorabe itnp… na koncu je bil sicer na sodišču oproščen, ker so se našli SMSi med mularijo, nekaj otrok je zgodbo potrdilo… ampak tip ni več učitelj. Težava je, ker idiotov na eni ali drugi strani ne moreš umaknit. Zato je zadnji čas, da se piše NPZ in slednji bi moral bit pogoj za vpis, ne pa ocene šolskih pizdunov: eni šenkujejo drugi pa jebejo.

Zvarek, 14.12.2023 ob 08:10

Kdor je kolikor-tolikor sposoben se je iz šolstva že spravil, ostali so sami psihopati in osnovna šola je danes spopad dvojih psihotov: na eni strani so fukjeni starši in njihovi presrani sončki (ki niso nikol nič krivi) na drugi pa tudi psihopatski učitelji, ki se ponekod znašajo nad učenci; ker pač je danes lahko vsakdo starš in vsakdo učitelj. Znašanja iz ene in druge strani pa ni malo, ampak ogromno.

Zgodbica, ki jo piše avtorica je tako ali tako izmišljena, ker noben učitelj ni tako zabit, da ne ve, da ne more otroka tožit (če bi se dalo otroka tožit, bi bila vsaka druga družina danes na sodišču). Učitelji dobro vedo, da se kazenska odgovornost otrok začne šele pri 14 letu. Seveda pa lahko učitelj toži starše otroka, ki povzroča sranje: npr. eden od otrok na šoli mulcev je objavljal na tik toku grožnje učitelju, njegove zasebne podatke in klub pozivom šole in sestankom, s dejanji ni prenehal. Na koncu je učitelj tožil starše in tožbo na sodišču tudi dobil.

O hudo mladoletnih kurbicah (11+) smo se že pogovarjali in takrat ste vsi veselo vpili, da so to male punčke. Well, ni vedno tako. Je znan tudi primer, ko se učitelj za matematiko znašal nad razredom in normalni postopek starši+ravnatelj ni pomagal…. no dokler se ena mula ni “odločila” naredit temu konec: med uro matematike je prašala učitelja če ji pomaga pri eni nalogi, prišel do nje, ga zagrabila za roko in jo porinila med prsi hkrati pa se začela dret da je naj ne otipava. Učitelj je letel iz službe, obtožen spolne zlorabe itnp… na koncu je bil sicer na sodišču oproščen, ker so se našli SMSi med mularijo, nekaj otrok je zgodbo potrdilo… ampak tip ni več učitelj. Težava je, ker idiotov na eni ali drugi strani ne moreš umaknit. Zato je zadnji čas, da se piše NPZ in slednji bi moral bit pogoj za vpis, ne pa ocene šolskih pizdunov: eni šenkujejo drugi pa jebejo.

Se strinjam, sploh s pogojem NPZ, vso izsiljevanje s strani ucencev in starsev  bi odpadlo..

Je znan tudi primer, ko se učitelj za matematiko znašal nad razredom in normalni postopek starši+ravnatelj ni pomagal

Kako se je pa “znašal” nad razredom v današnjih časih? Kaj točno je počel, da se je znašal? Vprašal mulca za oceno, ker ni in ni nehal opletat med urami pouka? Zahteval tišino, da bi lahko tisti, ki želijo poslušat, poslušali in sledili pouku? Kako točno je to “znašanje” potekalo? Ker danes mulci vse jemljejo kot znašanje. Če za neznanje dobijo cvek, je to znašanje, če jih učitelj opozori, je to znašanje…Res me zanima, kako se je znašal.

In da ena osnovnošolska mulka fejka, da jo je prijel za joške…. nimam besed. Taka je zmožna čisto vsega. Zaslužila bi si, da bi jo klofnil, da bi po tleh padla. Samo ja, itak bi prfoks službo izgubil ne glede na vse. Ampak če bi jo odalamil, bi vsaj zadoščenje imel.

Edina dobra stvar pri tem je, da se bodo učitelji smrklje znebili čez tri ali štiri leta, starši jo bodo imeli na grbi pa vse življenje.

edino dobro, 14.12.2023 ob 08:38

Edina dobra stvar pri tem je, da se bodo učitelji smrklje znebili čez tri ali štiri leta, starši jo bodo imeli na grbi pa vse življenje.

Se popolnoma strinjam! Ampak tista 4 leta znajo biti fajn stresna za učitelje in učence.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close