Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Težave z mravljami.

Težave z mravljami.

Torej, na vikendu imamo težave z velikimi črnimi gozdnimi mravljami. Gnezdo so si naredile enkrat avgusta nekje za fasado. Skratka, ne pridemo zraven, bojim pa se, da bodo zažrle stiropor izolacijo, ker jih je dobesedno polno. Nekaj smo strupilii,  mašili luknje, ampak vedno znova pridejo na plano. Ali lahko še kaj naredimo sami ali je edina možnost, da pokličemo neko službo? Problem je, ker smo tam le fez vikend, pa se to ne vedno. Kakšna prijazna ideja?

Mravlje so tam doma. Pusti jih pri miru. Stiropor so pa že davno požrle.

Nujno skupščino z mravljami. Ni druge. Morate se vsi vsest za mizo in se pogovoriti iz oči v oči. Ni druge.

Jaz sem na mravljisce blizu hise zlila 8 litrov belega kisa, ker so bile vsako poletje po hisi procesije mravelj.  Od tega je ze nekaj let in je mir. Letos sem odkrila drugo mravljisce kaksnih 40 do 50 m od hise, ampak ker ne hodijo v hiso, jih pustim pri miru.

Odgovor na objavo uporabnika
beli kis, 17.09.2025 ob 19:25

Jaz sem na mravljisce blizu hise zlila 8 litrov belega kisa, ker so bile vsako poletje po hisi procesije mravelj.  Od tega je ze nekaj let in je mir. Letos sem odkrila drugo mravljisce kaksnih 40 do 50 m od hise, ampak ker ne hodijo v hiso, jih pustim pri miru.

Vedi, da se boš cvrlo v peklu. Je pa mučenje živali tudi kaznivo dejanje, tako da v zapor s tabo.

lovsko društvo bi znalo rešiti problem. Samo če zvedo zaščitniki živali ste ga najebali.

Problemi988, 17.09.2025 ob 18:57

Torej, na vikendu imamo težave z velikimi črnimi gozdnimi mravljami. Gnezdo so si naredile enkrat avgusta nekje za fasado. Skratka, ne pridemo zraven, bojim pa se, da bodo zažrle stiropor izolacijo, ker jih je dobesedno polno. Nekaj smo strupilii,  mašili luknje, ampak vedno znova pridejo na plano. Ali lahko še kaj naredimo sami ali je edina možnost, da pokličemo neko službo? Problem je, ker smo tam le fez vikend, pa se to ne vedno. Kakšna prijazna ideja?

kaj pa tista zadeva, ki jo mravlje odbnesejio v gnezdo in se potamanijo

polij z bencinom in zažgi hudiča

effect microtech, insekticid za plazeče žuželke (oranžna pršilka). Našpricaš in po 3 tednih se izležejo nova jajčeca, ponovno špricanje.

Po mojih izkušnjah garantirano pomaga, v nulo. Imel sem navadne mravlje, ne gozdnih.

Pri nas ce kdaj zaide cetica mravelj v hiso, kupim najcenejsi pralni prasek, nasipam med vsa vrata do poti kamor pac hodijo…

Mravlja ne prestopi pralnega prahu, npr. ce nasipas prah v krog pa na sredino polozis mravljo, je ujeta…

Tako da morda tam ko se nahajajo nasipajte pralni prah, tam kje vstopajo jim prakrizajte poti, zagotovljeno da mravelj v roku enega tedna ne bo vec?

Mravljice so tako ljubka  bitja. In tako marljiva. Vedno nekaj delajo in čudovito sodelujejo med seboj. Neverjetno organizirane res, kako ta bitja brez besed se znajo zmeniti vse med seboj. Pa kako se neverjetno res zares znajdejo. Res so zanimiva bitja. Najbolj zanimive so one velike, spolirano črne. Glave spominjajo na čelade z dvema antenama. Kako hitro laufajo, plazajo po zidu res z lahkoto in isto hitrostjo. Res so zanimiva bitja. Prav luškana.

Pepel posuj okrog in okrog hiše.

Cimet pa še bolj odganja mravlje. Kupi najcenejšega kje in ga posuj povsod pod napušče, da ti ga dež ne spere.

Zagotovo pomaga. Vendar bo treba ponoviti vsako leto, dokler se ne odvadijo te lokacije.

Anonimno 3795, 17.09.2025 ob 19:28

Vedi, da se boš cvrlo v peklu. Je pa mučenje živali tudi kaznivo dejanje, tako da v zapor s tabo.

A ti si šef cvrtnika v peklu?

Duhoviti predlogi, ni kaj 🙂
No, osebno, mravlje napodim s pecilnim praskom. Deluje.

Anonimno93i38o, 17.09.2025 ob 20:27

Pri nas ce kdaj zaide cetica mravelj v hiso, kupim najcenejsi pralni prasek, nasipam med vsa vrata do poti kamor pac hodijo…

Mravlja ne prestopi pralnega prahu, npr. ce nasipas prah v krog pa na sredino polozis mravljo, je ujeta…

Tako da morda tam ko se nahajajo nasipajte pralni prah, tam kje vstopajo jim prakrizajte poti, zagotovljeno da mravelj v roku enega tedna ne bo vec?

Če so že v fasadi jih boš odgnal kam z praškom? 🙂

Ja pot do fasade in tam kjer zahajajo not nasipas vse prasek ? ce pa nikakor ne gre pa umetno mravljisce, iz katerega nese strup v svoje mravljisce in pomori vse ostale… Ampak najprej bi jaz humano z praskom presekala njihove poti in “vhod” v mravljisce….pri nas je vedno pomagalo

Vaba forth za mravlje. Vedno ko jih imamo izginejo po dveh tednih ko postavimo te pasti.ko odnesejo ta strup pogine celo mravljisce. 100%

Tudi mi se borimo z njimi. Imamo tiste velike lesne mravlje. Pojavile so se junija, ko smo naredili novo fasado. Od takrat se borimo z njimi. Nastavili smo pecilni prašek, sodo bikarbono, kupili neopitroid alfa in potem naročili še en gel v brizgi, ki ga nastaviš na fasado. Zaenkrat je pomagal samo ta gel, da so mravlje pocrkale, vendar imajo še vedno gnezdo v fasadi in še vedno hodijo po fasadi. Žrejo nam leseno streho, ker vsako jutro najdemo lesni prah na balkonu. No tudi mi smo zaenkrat neuspešni v borbi z njimi. Težava je, ker je nekaj učinkovitih strupov prepovedanih v EU.

Mravlje462, 20.09.2025 ob 08:48

Tudi mi se borimo z njimi. Imamo tiste velike lesne mravlje. Pojavile so se junija, ko smo naredili novo fasado. Od takrat se borimo z njimi. Nastavili smo pecilni prašek, sodo bikarbono, kupili neopitroid alfa in potem naročili še en gel v brizgi, ki ga nastaviš na fasado. Zaenkrat je pomagal samo ta gel, da so mravlje pocrkale, vendar imajo še vedno gnezdo v fasadi in še vedno hodijo po fasadi. Žrejo nam leseno streho, ker vsako jutro najdemo lesni prah na balkonu. No tudi mi smo zaenkrat neuspešni v borbi z njimi. Težava je, ker je nekaj učinkovitih strupov prepovedanih v EU.

Mravlje462:

Garantirano pomaga

effect microtech, insekticid za plazeče žuželke (oranžna pršilka). Mravlje tekočino nesejo v mravljišče. Po 3 tednih se izleže že narejena zalega jajčec. Zato je nujno potrebno ponovit po 3 tednih.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close