Najdi forum

Težave z midi file -om

Zdravo !!

Evo mene z novim problemom.Tokrat je to glasbeno – računalniški.

Imam midi file , ki ni pravilno taktno (časovno) pozicioniran. Torej ta midi, je v vsakem taktu prekratek za 1/16 – ko. In tako vse skozi do konca , vseh 78 taktov. Torej , če bi bil midi pravilno narejen, bi moral biti za (78 x 0,0625) = 4,875 takta = približno 5 taktov daljši..

Zanima me,ali pozna kdo način , ali kak program, ki bi ta midi znal pravilno pozicionirat? Torej,rad bi, da bi se takt lepo začel s prvo dobo in nato pravilno potekal vse do konca, podaljšan v vsakem taktu za 16 – ko..
Nekaj sem že poizkušal s Cakewalkom, a tam imam možnost Audio stretch ( raztegnitev ) midija samo v intervalih celega procenta. 1/16 je pa točno 6,25% celega takta. In seveda midi spet ni pravilno narejen.

hvala za razumevanje .

Bogdan

Uf, težko, definitivno pa s programom kot je Cakewalk. Audio stretch ni namenjen midiju, ampak da se audio track prilagaja hitrosti takta.
Nimam na tem računalniku cakewalka, ampak funkcija se kliče … emm … imam na koncu jezika …, vem da je v meniju poleg change velocity. Evo, ne morem se spomnit, ti lahko povem ko dam otroke spat in pogledat kabinet.
Dejstvo pa je, so to ponavadi ‘presneti’ midiji, kjer ura med master in slave ni bila sinhronizirana. Tako, da tega ne boš mogel narediti na celem komadu ampak takt po takt. Kar je pa kar zamudno.
Če rabiš samo kakšen del poduplirat, ali pa kaj ven izrezat, boš hitreje naredil, če boš rezal na mestih kjer to potrebuješ, ne glede na to, da to ni cel takt. Itak lahko dele premikaš tudi po manjši meri kot je takt.

Upam, da sem ti kaj pomagal.

LP

Quantize se kliče funkcija, katera mi je končno zdrsnila z jezika.

Hvala ti Yurko za pomoč, a tudi s quantize ne gre. Tukaj itak več kot 100% ne gre , torej s tistim fit to time ali pa Length opcijo bi šlo,če bi bilo treba popravit za cele procente , tu pa ker je premaknjen takt ( prektratek) za 1/16 , kar je 6,25% celotnega takta pa to žal ne gre . Škoda , pa imam toliko slovenskih midijev, ki bi jih bilo treba na ta način preuredit.

Bogdan

Pošlji mi na mail en tak midi, pa bom pogledal kaj se da narest.

LP

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close