težave z lasmi-prosim pomaganjte z nasveti
Drage dame,lepo prosim za kak nasvet,namreč imam težave z lasmi.moji lasje se nenormalno hitro zmastijo.primer(v četrtek popoldan sem si oprala lase,v petek zvečer so bili že mastni,danes je pa že katastrofa).sprobala sem že ogromno šamponov,pa mi nič ne pomaga,tako da mislim da je težava nekje drugje…samo kje??
Prosim za kak nasvet,kaj mi je še soriti,kam naj se obrnem da bi mi mogoče našli vzrok?
Drugače imam tudi blond pramena,ki naj bi zadevo vsaj malo izsušilo,ampak pri meni ne pomaga,tako da sem sedaj skoraj primorana uporabljati suhi šampon,ker vsak dan si las res ne mislim prati,pa tudi tako kratki niso.
hvala in lep sončen dan
vprašaj prijaznega dermatologa dr. Kralja
http://med.over.net/forum5/list.php?22
Pozdravljena,
sigurno pripomore k temu tudi stres in hormoni pa tudi navada kako pogosto si pereš lase.
Glede šamponov pa ti svetujem Foltene. Mi ga uporabljamo skoraj vsi v družini in smo vsi zadovoljni. Moj fant ga uporablja proti mastnim lasem in je zelo zadovoljen, sedaj ga uporablja že 3 mesece in je res super. Pa še lasje zgledajo bolj zdravi od kar ga uporablja. Dobit se ga da v lekarnah, spec. trgovinah, če pa si iz Maribora pa tud direkt pri zastopniku.
Lp
Izogibaj se tudi feniranju las, ker to tudi povzroča, da se lasje hitreje zmastijo. Pa še eno vprašanje: kaj je tako hudega na vsakodnevnem umivanju las? Zvečer pod tušem si jih umiješ z nežnim šamponom, greš z mokrimi spat, zjutraj se zbudiš s suhimi in to je to. Saj suhi šampon ti tudi vzame kar nekaj časa, pa tudi zfi se mi, da pusti malo sledov na laseh.
Morda se pa motim…
lp,
Lenka
Si pač lase umivaš vsak dan ali vsak drug dan. Poglej malo po googlu ali še bolje po yahoo-ju. Vtipkaj Demodex,. Jaz sem si naročila milo za obraz in šampon in gre za izdelke (sploh milo), ki sem jih zaman iskala celo življenje.
Drugače pa, nobeni prameni ne delujejo na lojnice, ki so žleze (malo logike prosim). Feniraj se bolj od daleč. V kolikor imaš demodex ali glivico (kupi si šampon s cinkom, elenom in žveplom), pa boš lase morala sušiti s fenom, da vlaga dodatno ne daje pogojev škodljivcem za rast.
Kar se hrane tiče, je pogost pojav močna soljenost in začinjenost.
Cistein je dobra učinkovina za rast in razvoj las. Priporočam, da kupiš kapsule, ali pa uživaš laneno olje z bio skuto, kjer se aktivira žveplo, ki deluje čistilno.
Mimogrede, jaz si tudi pogosto umivam lase. In najlepše je, ko so sveže oprani. Pa mi ni težko, kjub kupu podaljškov:), ki mi dajo bolj poln videz:).
N.
Forum je zaprt za komentiranje.